Bekymringsfri skjærgårdsidyll på Hankø - solrik beliggenhet i vannkanten - båtplass

Hotellveien 30 , 1622 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 3 749 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 105
Bruksnummer 147
FINN.no 178286136
Sist endret 18.05.2020 15:10
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 211 492

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 111 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 211 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Drømmer du om å nyte sommeren i vannkanten i en av Norges herligste ferieperler, men er usikker på om det er tid nok til å bruke hytta ellers i året?
Her ligger alt til rette for deg som vil ha sommeridyllen, men som også vil ha muligheten for andre prioriteringer uten å få dårlig samvittighet. En nyoppført moderne hytte med båtplass på selveste Hankø, som kan disponeres fritt 90 dager i året. Resten av tiden leies hytta ut, noe du ikke engang trenger å organisere selv. I regi av Hankø hotell vil hyttene leies ut i henhold til etterspørsel i markedet og leieinntektene fordeles etter driftsavtalen mellom sameiet og hotellet. Mange ser på Hankø som det ultimate ferieparadiset. En bilfri øy spekket med aktivitetsmuligheter, idylliske strender, skjønn natur, båtliv, restauranter, spa-hotell og en fantastisk skjærgård. Hytta ligger plassert i en fremskutt rekke med nydelig utsikt og gode solforhold.
Ta kontakt for påmelding til visning!

Innhold

I tillegg til en effektiv planløsning er det lagt betydelig vekt på at beliggenheten i vannkanten også skal føles inne. Store glassflater slipper sollyset inn og gir fri utsikt mot Hankøsundet. Dersom man ankommer i egen båt legges den på egen plass i bryggeanlegget foran terrassen. Ved siden av hovedinngangen er det en praktisk utebod for lagring av f.eks. vester eller strandstoler. Inne i gangen er det en romslig skyvedørsgarderobe med speil og det første soverommet ligger like innenfor. Kjøkkenet er strategisk plassert langs den ene veggen, så lyset og utsikten får man øye på straks man er innenfor døren. Det er plass til både spisebord og sofa i stuen og den doble terrassedøren åpner opp mot terrassen som er skjermet med levegger på begge sider. Her har man kveldssolen helt til den går ned bak Bloksberg. Bad er det i begge etasjer og det er ytterligere to romslige soverom i andre etasje. Det ene soverommet har nydelig utsikt og terrassedør med glassrekkverk.
Omgivelsene byr på flott natur også utenom sommersesongen. Høstvær i skjærdgården er stemningsfullt og med gulvvarme i hele første etasje er hytta lun og varm hele året. Hva med en tur innom hotellets spa-avdeling?

Standard

De moderne hyttene glir fint inn i det tradisjonsrike sommerparadiset med en naturlig gråslitt fargetone som fremstår diskret i omgivelsene. Beboerne får også god kontakt med sjøen med mye glass i fasadene. Det er minimalt med utvendig vedlikehold med kledning og tak i Kebony, vinduer med utvendig aluminium og glassrekkverk. Beliggende på en fremskutt rekke og med terrasse mot vest, er hyttas interne beliggenhet blandt de beste og mest solrike.
Innvendig er det gjort tilvalg fra opprinnelig standard med bl.a downlights, varme i gulv i hele første etasje og oppgradering av kjøkken.
Kjøkkenet har demping på skuffer og takhøye skap, integrerte hvitevarer og en slitesterk benkeplate i komposittstein.
Hytta har bad i begge etasjer. Det er fliser på gulv og i våtsone i dusj, vegghengte wc og servantskap med skuffer. Varmekabler i gulv. På bad i første etasje medfølger det kombinert vaskemaskin og tørketrommel.
Særlig soverommene i andre etasje oppleves luftige med god takhøyde, her er det plass til å sette inn garderobeløsninger. Det er også plass til å lage garderobe i gangen mellom soverommene.
Øvrige overflater:
Malte gipsflater på vegger.
Parkett på gulv.
Malte tak.

Beliggenhet

Kun en drøy times biltur fra Oslo ligger vakre Hankø. Historie og tradisjon preger øya som anses å være noe av den fremste sommeridyllen vi har i Norge. Hankø er en av Norges eldste feriesteder og ble benyttet til klassisk sommerferie allerede på slutten av 1800 tallet. Hotellet som ble innviet i 1877, startet med bad og rekreasjonstilbud og har siden vært hjørnesten for øyas aktiviteter. I tillegg til spa- og svømmeanlegg, finnes bl.a. tennisbaner, mini-golf, idrettshall, klatreanlegg, restauranter og et rikt kulturtilbud i form av konserter og andre arrangementer. Det blir årlig arrangert regattaer på Hankø, noe som har vært tradisjon i over 100 år. Blant annet Hankø race week som blir arrangert av Kongelig norsk seilforening (KNS) med Fredrikstad seilforening. Regattaene kan oppleves på nært hold fra terrassen, da båtene ofte går gjennom Hankøsundet.
Varme svaberg, idylliske strender, et yrende båtliv, en rekke aktivitetsmuligheter og en praktfull skjærgård er nok noen av grunnene til at øya i over  hundre år har vært så populær. Biltrafikk er det ikke, her er det etablerte gangveier og turstier som tar deg rundt på øya. 
I tillegg til å kunne kjøre egen båt helt frem til det tilhørende bryggeanlegget, står Hankøfergen alltid klar til å frakte over øyas mange gjester.

Tomt

Areal: 3 749 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er opparbeidet til et hyggelig fellesareal med belyste gangveier med belysning, plen og bryggeanlegg.

Garasje / Parkering

Alle hyttene har rett og plikt til å leie 1 parkeringsplass pr. hytte på fastlandet. Kostnaden for p-plass vil være kr 5 000,- i året, med indeksregulering hvert 3. år. I tillegg er det gjesteparkering mot betaling. Se mer om dette i § 3 i vedtektene.

Felleskostnader

Felleskostnader vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi, og fordeles ihht. vedtektene. Månedlige felleskostnader er stipulert til kr 625,- pr måned for første driftsår, hvor man har lagt til grunn at TV/bredbånd og vaktmester er inkludert. Endelig budsjett fastsettes på årsmøte. Det tas forbehold om endringer i stipulerte felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall. Fordelingsnøkkel for kostnader reguleres i sameiets vedtekter, og bygger i utgangspunktet på sameierbrøk. Enkelte elementer i budsjettet kan i vedtektene fastsettes til fordeling likt på alle seksjoner, eller etter forbruk. Selger har engasjert forretningsfører for sameiet for første driftsår. Kostnader for dette er tatt inn i budsjett for felleskostnader.

Sameie

Sameiet Hankø Sjøhytter I, er p.t. ikke registrert i Brønnøysund - sameiet har av den grunn ikke oranisasjonsnummer.
Sameiet Hankø Sjøhytter I består av 19 seksjoner, hvorav alle seksjoner er næringsseksjoner.
Som hytteeier på Hankø kan du bli medlem av Hankø Tennisklubb. Kriteriet for å være medlem av tennisklubben er at du eier hytte på Hankø eller i omkringliggende områder med tilknytning til Hankø.
Det er per mars 2020 ikke signert avtale med forretningsfører. Sameiet er i dialog med Fram-Forvaltning som er tiltenkt denne oppgaven.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Det foreligger p.t. ikke regnskap eller budsjett for sameie.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Eierseksjon), byggeår: 2019

Antall soverom

3

Byggeår

2019

Byggemåte

Hyttene er bygget med saltak og terrasser i forkant, fundamentert på peler i høyde av 2 meter over normal vannstand. Slett vertikal ytterkledning i ubehandlet Kebony, - dimensjon 148mm bred og 21mm tykk. Trevinduer 2x isolerglass med aluminium utvendig for å minimere vedlikehold, ferdig malt 3 strøk hvite. Alle vinduer kan åpnes med unntak av høye vinduer som går til gulvet. Hovedinngangsdør ytterdør i tre - gråmalt. Terrassedør første og andre etasje med 2x isolerglass - grå utvendig og hvit innvendig. Belysning ved hver dør i første etasje med utelampe. Takrenner og nedløp i stål, mørk gråfarge. Tak av Kebony. Snøfangere leveres i henhold til forskriftskrav.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 29.08.2019 på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Adgang til utleie

Som eier har du bruksrett til sjøhytta 90 dager i året. Resten av året er hyttene til disposisjon for utleie i fellesdrift via Hankø Hotell, og som eier mottar du leieinntekter fra utleie, ref. vedtektenes §8.  I hht. vedtekter vil det vil bli tinglyst følgende erklæring på alle seksjoner: "Seksjonen må tilgjengeliggjøres for utleie i fellesdrift for en periode på minimum 9 mnd årlig. Forpliktelsen gjelder så lenge seksjonen er regulert til dagens næringsformål: turistanlegg tillatt bruk av utleie."

Oppvarming

Det er oppgradert fra standard leveranse med varme i gulv i første etasje.
Ellers panelovner.

Energimerking

Selger har ikke utført energimerking.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 425
Kommunale avgifter består av hytterenovasjon (kr 728,-), avløp hytte fastgebyr (kr 1.278,-), vann hytte fastgebyr (kr 873,-), akonto avløp hytte (kr 496), akonto vann hytte (kr 227,-).
Seksjonen har vannmåler. Vann og kloakk betales etter reelt forbruk av vann.
Kommunale avgifter ( kr 3 602,-) og eiendomsskatt (kr 5 823,-), utgjør til sammen kr 9 425,-
Eiendomsskatt : 5 823 kr
Eiendomsskatt år : 2020

Formuesverdi

Eiendommen har pt ikke fått fastsatt formuesverdi.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til byggeområde for turist/hotellanlegg, samt spesialområde med verneverdig kro og servicebebyggelse ved gjestehavna, privat vei, privat småbåtanlegg/gjestehavn, område for allmennyttig bruk og sjøpromenade.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
25.07.1962 - Dokumentnr: 303525 - Best. om byggeforbud
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
28.09.1967 - Dokumentnr: 303460 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:12
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:13
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:14
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:34
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:6
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:76
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:9
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
13.01.1971 - Dokumentnr: 300156 - Erklæring/avtale
Grensegangssak
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
25.04.1978 - Dokumentnr: 302005 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:21
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:25
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
09.06.1983 - Dokumentnr: 5100 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:8
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann og avløp. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen, vaskemaskin på badet følger også med. Øvrig inventar medfølger ikke. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,2% beregnet av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr  4.950,-, tilrettelegging. kr. 7 500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Arealer oppgitt i salgsoppgaven er hentet fra det opprinnelige prosjektets salgsoppgave, avvik kan derfor forekomme.
Som eier har du bruksrett til sjøhytta 90 dager i året, beregnet til 1. juni til 1. sept. Resten av året er hyttene til disposisjon for utleie i fellesdrift via Hankø Hotell, og som eier mottar du leieinntekter fra utleie, ref. vedtektenes §8.  I hht. vedtekter vil det vil bli tinglyst følgende erklæring på alle seksjoner: "Seksjonen må tilgjengeliggjøres for utleie i fellesdrift for en periode på minimum 9 mnd årlig. Forpliktelsen gjelder så lenge seksjonen er regulert til dagens næringsformål: turistanlegg tillatt bruk av utleie."
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.