Evjekaia / Sentrum

3 roms selveierleilighet i 2. etasje med meget god beliggenhet på bryggepromenaden - Parkering i felles garasje - Heis

Evjekaia 2 , 1608 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig mellom 60-120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type Leilighet / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 1 508 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1995
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1560
FINN.no 182931172
Sist endret 10.07.2020 09:56
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 616 851
Ligningsverdi 626 192,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) 2 809,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 502 809,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 105 050,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 114 042,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 616 851,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 5 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Møller & Partners presenterer Evjekaia 2, en leilighet med en sjelden god beliggenhet! Leiligheten er perfekt for deg som liker å bo "der det skjer", men samtidig noe tilbaketrukket i rolige og behagelige omgivelser. Flott utsikt til elva med sydvendt balkong. I umiddelbar nærhet har du alt fra kolonialbutikk til apotek, restauranter og utesteder. Byfergen frakter deg gratis til Gressvik, Isegan og Gamlebyen.
Leiligheten inneholder gang, to soverom, bad, oppbevaringsrom, kjøkken, stue og balkong.
Det er også en egen oppstillingsplass i felles garasjeanlegg, samt en ekstra bod.
Det er ikke ofte det selges leiligheter i dette sameiet. Eiendomsmegler Dag Thomas Svendsen ønsker velkommen til en trygg visning!

Innhold

Leiligheten er på ett plan og inneholder gang, to soverom, bad, kjøkken og en romslig stue. Det er også et praktisk oppbevaringsrom i leiligheten. Leiligheten har en pen balkong utenfor stuen på ca. 5 m². Her kan du skue utover de som rusler langs brygga eller båtene som seiler forbi. Det er også en opplyst romslig bod til leiligheten rett utenfor inngangsdøren. Parkeringsplass i felles garasjeanlegg, hvor leiligheten også har en ekstra bod.

Standard

Lys arealeffektiv leilighet med åpen stue og kjøkkenløsning. Godt med vinduer ut mot elven hvor man har fin utsikt. Leiligheten er beliggende i 2. etasje og har således lite innsyn. Inngang fra felles svalgang ikke langt fra heissjakten.
Leiligheten trenger en oppgradering for å tilfredsstille dagens krav til standard.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Evjekaia, midt i Fredrikstad sentrum. Her har du diverse restauranter rett utenfor inngangsdøren, du finner et kjøkken for en hver smak, og drinker for en hver gane.
Du kan rusle promenadelangs og se på folkelivet i en fantastisk by, som også har et godt utvalg hva det gjelder shopping muligheter. 
Ca. 100 meter fra inngangsdøren har du også byferga, som frakter deg gratis til Gressvik, Cicignon, Isegran og den historiske Gamlebyen. Her kan du ta en lunsj eller middag og ferdes rundt historiske bygg og vollgraver.
Det er ca. 60 min. kjøretur til Oslo.
Det er ca. 30 min kjøretur til Sverige.

Tomt

Areal: 1 508 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Domkirken barnehage (3-5år) - 0,5 km
Fotspor barnehage - 0,6 km
Kråkeby barnehage (0-5 år) - 0,7 km
Skoler:
Trara skole (1-7 kl.) - 0,8 km
Cicignong barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) - 1,7 km
Trosvik skole (1-7 kl.) - 1,9 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) - 2,7 km
Hans Nielsen Hauge vgs. - 0,5 km
WANG Toppidrett Fredrikstad - 0,7 km

Felleskostnader

1 804 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer vaktmester tjenester, kabel-tv/bredbånd, bygningsforsikring, felles strøm, heis, vedlikehold, regnskapshonorar, styrehonorar etc.

Forsikring

If Polisenummer: SP1433700.4.1

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Selveier), byggeår: 1995

Antall soverom

2

Byggeår

1995

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 30.05.1994 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, to soverom, bad, kjøkken og stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann.

Adgang til utleie

Leiligheten kan fritt leies ut.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Panelovn på soverom, stue og kjøkken.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt selger.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 237 pr. år Hvorav 7.650,- utgjør eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 626 192 pr. 12.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 254 289 pr. 12.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er omfattet av kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 med formål 320-Flomfare og 1130-Sentrumsformål, godkjent 16.06.2011. Reguleringsplan: 370 Trosvikstranda med formål: 400-Offentlig friområde og 990-Annet kombinert formål.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vann, vei og kloakk.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 9.500,-, markedspakke kr. 23.500,-. Alle visninger er inkludert i tilbudet. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.