Onsøy Faratangen

Deilig sommerhytte rett ved sjøen

Østre Faratangen 71 , 1622 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

26%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Tomt 1 164 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1945
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 216689468
Sist endret 09.05.2021 23:57
Prisantydning 3 000 000
Totalpris 3 086 242
Ligningsverdi 133 055,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 086 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bare 10 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum befinner du deg i et deilig hytteområde med smale veier, pene hytter og krokete stier mellom furutrær og moserabber. Sandstrendene ligger på rekke og rad med blankskurte svaberg mellom seg. Du befinner deg akkurat så langt ut at du får den befriende hav-følelsen, badevannet er salt -og måkene spiser fisk. Velkommen til Faratangen. Velkommen sommerfølelsen.
Eiendomsmegler Margareth Cielicki v/ Møller & Partners presenterer Østre Faratangen 71 - en deilig sommerhytte som har det du trenger: 3 soverom, store terrasser, hvitmalte vegger i stue og kjøkken, og hytteluksus som nytt kjøkken med oppvaskmaskin, og bad med dusj og vaskemaskin.
Her kan du kjøre helt fram til hytta for av- og pålessing. Du er noen slakke barbeint-minutter unna nærmeste badestrand. Og mellom trestammene glitrer havet forlokkende mot deg.
Her ligger alt til rette for et hytteliv med muligheter: Fine sykkelveier, blåmerket kyststi, bussforbindelse og kun 5 minutter kjøring til Gressvik torg, og gratis byferge til sentrum. Dersom det er ønske om båtplass, så anbefaler selger å ta kontakt med Onsøy Båthavn i Ålekilen (ca 4 minutter å kjøre).
Velkommen til visning lørdag 8/5.

Innhold

Koselig hytte med 3 soverom, store terrasser, innlagt vann/avløp og strøm, og ikke minst: Utsikt mot vannet.
Eiendommen ligger fint til på Østre Faratangen, et steinkast fra parkeringsplassen, og med mulighet for av/pålessing ved hytta.
Tomten er på romslige 1164 m2 gir luft mellom eiendommene, og et fint sjøgløtt mellom trærne. Her er det stort sett bare hytteeierne som beveger og oppholder seg, så man slipper sjenerende turistvandring på og rundt tomten.
Det er kort vei med bare noen minutters gange til hyggelige badestrender, og badeplasser på svaberg og fra badetrapper. Området er ideelt for kajakkpadlere, syklister og turgåere.
Hytta har inngang direkte til stua gjennom verandadøren. Her har du en kjøkkenkrok med et nyere kjøkken fra Ikea, og en tv-krok.
Bad med dusj, vask og toalett, samt opplegg for vaskemaskin.
Hytta har 3 soverom - 2 av disse med dobbeltseng, en med køyeseng.
Det er store terrasser i 2 nivåer og et uthus med 2 rom til oppbevaring av hageredskaper.

Standard

Hytta holder en enkel men grei hyttestandard og har både innlagt vann og avløp og strøm. Det er gjort en rekke oppgraderinger de siste 5 årene: Det er satt inn kjøkken fra Ikea med oppvaskmaskin. Det er lagt nytt gulv i stue på kjøkkenet. Taket har fått ny papp, og det er bygget to terrasser i 2017-2019. Det er også montert ny markise.
Hytta har helårsvann, men er ikke isolert, så den har ikike vært brukt på vinteren.
Innvendig er det malt panel på vegger og himling. Gulv med parkett og laminat.
Det er automatsikringer i elskap med totalt 5 kurser og 25 amp hovedsikring.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har hvitmalte profilerte skapfronter og laminert benkeplate. Det er integrert platetopp, stekeovn og avtrekksvifte. Det er montert oppvaskmaskin.

Bad

Det er belegg på gulvet og malt panel på veggene. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvklosett. Badet er ikke oppbygd som et våtrom, og har skjevt gulv mot yttervegg. Det er montert varmtvannsbereder og uttak for vaskemaskin.

Beliggenhet

Østre Faratangen ligger i et populært tur- og badeområde på Onsøy utenfor Fredrikstad i Ytre Oslofjord. Her er det mange hyggelige småbåthavner, kort vei til Fredrikstad sentrum, og en hyggelig kjøre-eller båttur til destinasjoner som Hankø og Øienkilen, Foten og Mærrapanna. Området er preget av typisk rød Østfold-granitt, blankskurte svaberg og furuskog.
Fredrikstad i seg selv er en særdeles hyggelig feriedestinasjon, med en rekke gode restauranter, et rikt kulturliv og normalt sett mange flotte festivaler på sommeren.
Fredrikstad ble i 2017 kåret til Norges mest attraktive by, og har siden den gang blitt enda flottere, blandt annet med et helt kvartal som av Aftenposten kalles "Lille Brooklyn". Her står det gastronomiske i høysetet med både restauranter, vinbar, bakeri, fiskeri og sjokoladebutikk.
Fredrikstad er en kommune med 80.000 innbyggere, kun 70 minutters kjøring med bil, tog eller buss fra Oslo sentrum. Med sin flotte beliggenhet ved Glommas utløp, er Fredrikstad en by der mye sentrerer seg rundt vannet og sjøen. Byen strekker seg på flere sider av Glomma og over på Kråkerøy, Isegran, Gressvik og Gamlebyen. Langs elva finner du en rekke restauranter, byfergen har anløp fra alle de nevnte bydelene og tar deg gratis fra det ene stedet til den andre. Sentrum er i stadig utvikling, og har en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger.
Fredrikstad har mye kulturelt å by på - fremfor alt de historiske områdene i Gamlebyen  som ble grunnlagt i 1567, og som med sin unike bebyggelse innenfor de velbevarte festningsverkene fra 1660-tallet gjør den til Nord-Europas best bevarte festningsby og Norges første renessanseby. Det er ikke uten grunn at dette er regnet som en av Norges mest populære attraksjoner og at Huffington Post kåret Gamlebyen som Norges 7de flotteste severdighet og et "historisk eventyrland". I tillegg er det er rikt scenekulturliv med festivaler, konserter, revyer og teater. Fredrikstad har en flott fotballstadion, og byens fotballklubb FFK engasjerer de fleste -enten på den ene eller andre måten.
I Fredrikstad-distriktet finner du også nærhet til andre flotte områder: Kråkerøy-og Hvalerskjærgården er unik med sin rødoransje granitt som strekker seg ut i havgapet. Ytre Oslofjord nasjonalpark tilbyr mange muligheter for et aktivt friluftsliv. Her kan du kystvandre, seile, padle kajakk, fiske eller dykke for å se på livet under havoverflaten og korallrev.

Løpende kostnader

Årlig medlemsskap i velforeningen. Kr 600 pr år.
Vann- og avløpslag - ca 1000 kroner i året. Denne hytta samt en nabohytte er tilkoblet et annet vannsystem enn de andre hyttene, og ønsker derfor ikke å betale full pris for å være med i VA-laget.

Forsikring

If Polisenummer: 6536903

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, 3 soverom, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Ålekilen på Gressvik tar du av mot Viker og følger veien helt ut til der bussene snur. Fortsett videre på den smale veien mellom bebyggelsen og forbi en plass med søppelkonteinere der veien deler deg i 3. Velg den midtre veien og følg denne. Rett før et område med parkeringsplasser skal det være mulig å parkere langs veien. Gå mot venstre i enden av parkeringsplassen, da ser du hytta mellom trærne. Du må passere et garasjebygg/skjul og følge veien som slutter ved hytta.

Tomt

Areal: 1 164 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2023, Festeavgift: 944, Festekontrakt utløper i 2023, og kan fornyes for nye 20 år. Ny festeavgift fra 2023 blir kr 15319. KPI regulert.
Tomten har en festeavtale som går ut i 2023, men som da kan fornyes med 20 år av gangen. I festeavtalen ligger også en parkeringsplass. Grunneier opplyser at festeavgiften fra juni 2023 vil bli kr 15.319 pr år. Fram til det er den på kr 944 pr år.
Dersom man ønsker å løse inn tomta kan ny eier ta kontakt med grunneier og be om et tilbud på å få kjøpe. Denne eiendommen faller innunder landbruksunntaktet i tomtefesteloven, dvs at grunneier kan velge om de vil selge eller ikke. Grunneier signaliserer at de er villige til å selge hvis man blir enige om pris.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i festeavtalen. Gjesteparkering blir eventuelt langs vei.

Byggemåte

Hytta er fundamentert på fjellgrunn og står på noe ringmur og pilarer.
Det er stående kledning på ytterveggene, og papp på yttertaket. Vinduer med malte trerammer, og det er montert ny terrassedør.
Det er oppført terrasse på to nivåer med trapp til terreng. Det mangler noe rekkverk for å være forskriftsmessig.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 255 pr. år Inkludert eiendomsskatt kr 3430 pr år.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Denne er inkludert i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 133 055 pr. år
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området er regulert til fritidsbebyggelse i Reguleringsplan for Faratangen Sydøst. Reguleringsbestemmelsene er vedlagt i salgsoppgaven.
Det er ikke registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Hytta er tilkoblet vann og avløp. Det foreligger en erklæring fra tidligere eier som gir Faratangen vann og avløp rett til å legge og utføre arbeid knyttet til områdets VA-anlegg. Erklæringen er vedlagt salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ingen forskjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Østre Faratangen 71, 1622, Gressvik, Gnr. 55 bnr. 6 Fnr. 167 i Fredrikstad kommune

Eier

Anna Marie Johansson

Oppdragsnummer

29-20-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.