Kråkerøy / Fredrikstad

Velholdt enebolig i borettslag grensende til eldorado av turmuligheter og Smertudammen - Totalt renovert utvendig.

Svenskeberget 50 , 1673 Kråkerøy

BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Enebolig / Borettslag
Primærrom 142 m²
Bruksareal 165 m²
Bruttoareal 177 m²
Tomt 16 303 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1987
Gårdsnummer 439
Bruksnummer 264
FINN.no 190915499
Sist endret 18.09.2020 14:32
Prisantydning 3 600 000
Totalpris 4 120 982

Beregnet totalkostnad

3 600 000,- (Prisantydning) 513 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 113 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 120 982,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

I Svenskeberget 50 er det enkelt å kombinere en urban og moderne livstil med skogsturer og familieliv. Beliggenheten ved Smertu på Nordre Kråkerøy byr på utallige muligheter. Gå tur i Kråkerøymarka, mat ender i Smertudammen, rusle til lekeplassen, ak i Smertubakken eller ta sykkelen til Enhus for å bade. Det er trygg skolevei til skoler og det er flere barnehager i området. Sentrumssiden er ca. 15 min gange unna til fots og fra Nøkledypet går byfergen til Gamlebyen, sentrum og Gressvik. Isegran med grøntområder, café, kulturarrangement og båthavn ligger like nedenfor. Boligen er nylig av borettslaget totalt renovert utvendig med: Ny kledning, etterisolert, vinduer, takrenner og tak. Innvendig har boligen en arealsmart planløsning med 3 stk. soverom (mulighet for 4), stort bad, oppusset kjøkken og isolert vinterhage. Usjenert og frodig tomt.
Eiendomsmegler Dag Thomas Svendsen ønsker velkommen til en trygg visning!

Innhold

1. etg.: Gang, hall, soverom, stue, spisestue, kjøkken, matbod, WC-rom og isolert tilbygg utenfor kjøkken, innredet som stue nr. 2
2. etg.: 2 soverom, bad og boder.

Standard

Boligen tar deg imot med en pen opparbeidet gårdsplass og en frodig hage. Parkeringsmuligheter i egen garasje med ny el-port fra 2018, og oppstilling i oppkjørselen. Det er også en praktisk bod i garasjebygget.
Inn døren kommer du til flislagt gang og hall med varmekabler og skyvedørsgarderobe. Fra hallen har du tilgang til boligens første soverom med skyvedør som sparer deg for plass. Videre kommer du til stue og spisestuen. Her er det laminat på gulv, ved peis og solskjerming på vinduene.
Hjemmets hjerte, kjøkkenet, ble pusset opp i 2014 og har lekre sorte fliser og lys innredning. Det er også en matbod på kjøkkenet.
Utenfor kjøkkenet ble det i 2006 satt opp et tilbygg med varmekabler, som blir brukt som en stue idag. Her ble det også montert en varmepumpe i 2014. Det er montert skyvedører i denne stuen ut til terrassen hvor solen kan nytes i godt lag. Deler av terrassen har overbygg med varmelampe, som gjør at du også kan sitte ute og høre regnet falle, mens du skuer utover en pent opparbeidet hage. 
Det er også et praktisk WC-rom i 1. etasje.
Trappen fører deg opp til 2. etasje hvor du finner et romslig og lyst innredet, flislagt bad, med nytt WC fra 2018. To soverom hvor av det ene opprinnelig var to soverom er slått sammen til et stort og er utstyrt med elektrisk markise og varmepumpe. Også er praktisk bod i 2. etasje. Som vist på plantegning er det kott langs begge langveggene som gir deg sjelden god lagringsplass.
Borrettslaget har den siste tiden hatt en omfattende oppgradering. Det ble lagt nytt tak, ny isolering, nytt pipebeslag og nye dører og vinduer. Dette ble utført i 2019.
For en grundigere gjennomgang av eiendommens standard, se vedlagt tilstandsrapport

Beliggenhet

Eiendommen ligger på attraktive Svenskeberget, ett område som ble utbygget på 80 tallet. Området er barnevennlig uten gjennomgangstrafikk.
Boligen ligger solrik til grensende til marka og Smertudammen ligger noen minutters gange unna. 15 min gange eller 5 min sykkeltur til sentrum. Sykkelavstand til flere badeplasser på Enhus eller Glufsa. Turområdene på Kråkerøy byr på mange alternativer med merkede løyper både ved sjø og i skogen. Kråkerøyholmene er ideelt for ørretfiske elle kajakkpadling. Gangavstand til barnehager, barneskole og ungdomsskole.

Tomt

Areal: 16 303 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Buskogen barnehage (0-6år) - 2,5 km
Smertulia og Buskogen barnehage (3-5år) - 2,4 km
Kråkeby barnehage (0-5år) - 3,1 km
Skoler:
Rød skole (1-7kl.) - 4 km
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10kl.) - 3,6 km
Rødsmyra skole (1-7kl.) - 3,8 km
Kråkerøy ungdomsskole (8-10kl.) - 3,6 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10kl.) - 6,7 km
WANG Toppidrett Fredrikstad - 3,4 km
Hans Nielsen Hauge vgs - 3,4 km

Felleskostnader

5 564 pr. mnd. Dekker boligselskapets driftskostnader, vann/avløp og Bad/Varmtv. bereder. Avdrag og renter på fellesgjeld

Forkjøpsrett

Ja.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Andel fellesgjeld

513 000

Andel formue

58 716

Forsikring

Gjensidige Forsikring Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78963853

Regnskap

Ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Borettslag), byggeår: 1987

Antall soverom

3

Byggeår

1987

Byggemåte

Hele huset skal stå på steinfylling til fjell. Huset virker stabilt.
Grunnmur: Betongdekke i hele huset.
Byggemåte er bindingsverk. Skal etter byggemåte være isolert med 10-15 cm mineralull. Liggende kledning. Huset er kledd om 2017-20.
Malt inngangsdør med tolags isolerglass fra ca 2019. Terrassedør med tolags isolerglass fra 2012 i stue. Pvc vinduer med trelags isolerglass fra 2017 i 1. og 2.et.
Aluminiumsskyvedør i to stue (tilbygg) med tolags isolerglass fra 2006. Vinduer i tilbygg fra 2006, tolags isolerglass.
Saltak. Konstruksjon er innelukket så den er ikke sjekket.
Betongtakstein fra 2020. Sarnafil eller lignende på tilbygg.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 165 kvm, Bruttoareal: 177 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, kjøkken, wc, stue, tvstue og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, bad og to soverom
Garasje:
Bruksareal: 20 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Etter Lov om borettslag §5-4 kan andelseier overlate bruken til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler i gang og bad, vedfyr og varmepumpe.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og kloakk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderoms innredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.