Gamle Fredrikstad

De siste 2 prosjekterte eneboligene med utleiedel på Begbytunet - Solceller, Smarthus, dobbeltgarasje

Begbytunet , 1639 Gamle Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

47%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 212 m²
Bruksareal 259 m²
Tomt 768-810 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 2022
Gårdsnummer 601
Bruksnummer 555
FINN.no 172685517
Sist endret 03.10.2022 12:07
Prisantydning 10 995 000,-
Totalpris 11 046 372,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
5 5 212 m2 259 m2 10 995 000,-
8 5 212 m2 259 m2 10 995 000,-

Beskrivelse av prosjektet

Siste mulighet - kun 2 prosjekterte eneboliger igjen!

Begbytunet er et lite og intimt tun med 16 eneboliger hvor området har en skjermet plassering med skog og mark på den ene siden og etablert bebyggelse rundt. Feltet ligger solrikt til der man kan nyte både morgen- og kveldssolen fra terrassen og det er ingen gjennomgangstrafikk.

Boligene blir fremtidsrettede og energieffektive med Smarthus-løsning og solcelleanlegg og det er tilvalgsmuligheter for bergvarme eller varmepumpe luft-til-vann.

Boligene får et moderne uttrykk hvor funksjonalitet og estetikk er i fokus - ekstra takhøyde - innholdsrikt - store terrasser.

Første etasje rommer hall/entré, tre soverom, ett bad, vaskerom, teknisk rom og en TV-stue med egen utgang via skyvedører til terrasse.

Andre etasje får stor stue- og kjøkkendel med god kontakt mellom rommene - kun adskilt av trappen ned til første etasje. I andre etasje finnes i tillegg bad og stort soverom med tilhørende garderobe.

Utleiedelen består av allrom, ett soverom og bad/vaskerom og leveres ferdig plateslått på veggene. Bad/vaskerom leveres ferdig plateslått med våtromsplater på vegger. Det monteres egen ventilasjon. Gulvet leveres med avrettet betong.

Utvendig leveres boligen med bl.a. beiset stående og liggende panel, sort hoveddør med kodelås og ringeklokke med video - mulighet for app-tilkobling, mørke grå vinduer og blikk i farge sort.

Besøk også prosjektets hjemmeside: https://begbytunet.no/


Innvendige overflater:
Alle gulv i 2.etg unntatt våtrom leveres med 1 stavs parkett fra Kähars. Alle gulv i 1.etg. unntatt hall og våtrom leveres med 3 stavs parkett fra  Kähars. På vegger leveres gipsplater, sparklet og malt med Jotun Prima Air. Himling leveres med malte gipsplater. Det er lagt opp til spoter i tak i hall, baderom, kjøkken og stue. Innvendige dører med dempelist.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning type Horisont fra Sigdal og hvitevarer fra Siemens (eller lignende)

Baderom 1 og 2.etg:
Baderomsinnredning fra Sigdal. Nedsenket dusjhjørne med fliser 10x10cm, gulvfliser 30x30 cm og veggfliser 20x40cm. Vegghengt wc.

Garasje:
Leveres med innvendige gipsplater klar til strimling og maling. Hörmann garasjeport med 2 fjernkontraoller og mulighet for app-styring. Innvendig høyde ca 2,7 m.

Oppvarming:
Boligen får jevn og behagelig oppvarming. De leveres med vannbåren varme i hele 1. etasje og bad i 2. etasje samt varmepumpe luft-til-luft i 2. etasje og peisovn i stue 2. etg. Systemair ventilasjonsanlegg sørger for energieffektiv ventilasjon med lavt lydnivå slik at du og familien får et godt inneklima.

Eneboligene leveres med egen Smarthusløsning (som videokamera ved inngang) og solcellepanel som kan drifte energien til en feks 1 elbil.

Forventet fremdrift

Boligene er forventet ferdigstilt sommer 2023

Selger tar forbehold om at endelig ferdigstillelse kan endres som følge av manglende arbeidskraft og forsinket levering av nødvendige leveranser  som følge av sykdomsfravær ved f.eks større virusutbrudd.

Beliggenhet

Begbytunet ligger kun få minutters gange unna Begby barne- og ungdomsskole, barnehager og Begby I.L er et veldrevet idrettslag med mulighet for mange aktiviteter. De har bl.a en kunstgressbane for fotball og ca. 10 km med lysløyper. Siste tilskudd er utendørs treningspark som ligger ved vanntårnet. Det er også kort avstand til Borgehallen for innendørsaktiviteter. Liker du golf tar det noen minutter til Gamle Fredrikstad Golfklubb med flott 18-hulls bane. På Begbytunet bor man bare minutter unna sjøen, lysløypenettet og store skogs- og utmarksområder. På Begby senter, rett nedi veien, finner du blant annet matbutikk, blomsterbutikk og apotek. Vil du ha mer av det urbane, tar du turen til Fredrikstad sentrum. Det er god bussforbindelse til sentrum, eller man kan ta sykkelen med en flott, gratis ferjetur fra Gamlebyen og over. Her finner du gode handlemuligheter, et rikt kulturliv og ikke minst - Brygga i Fredrikstad - med restauranter og cafeer. Fra Begby har man det meste innen kort rekkevidde.

Litt sørover finner du Torsnes som er kjent for sine fantastiske tur- og fiskemuligheter og det er et yndet utfartssted for sopp- og bærplukkere fra hele Fredrikstad-distriktet. Bade kan du gjøre langs hele kystlinjen. Videre er det kort vei til flotte holmer og skjær på Hvaler. Gamlebyen er noen minutter unna og er et flott utfartssted med sjarmerende butikker, cafeer eller kanskje du bare vil "jangle på vollane"?

Det er svært gode bussforbindelser til Fredrikstad sentrum og Sarpsborg, med ekspress-busser videre til Oslo og utlandet. Du spaserer til bussholdeplassen på to-tre minutter. Det er også gang- og sykkelvei til Gamlebyen og til Fredrikstad sentrum.

Areal

Primærrom: 212 kvm, Bruksareal: 259 kvm


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er opplyst av selger og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt / Tomteareal

Tomten leveres med stedlig masse.

Parkering

Dobbeltgarasje med elektrisk Hörmann garasjeport. Det leveres 2 fjernkontroller og mulighet for app styring.

Boder

Det er 1 stk sportbod i tilknytning til garasjen.

Ventilasjon

Systemair ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Kjøper vil bli informert om frist for tilvalg/endringsbestillinger. Denne fristen er endelig. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og eventuell fristforlengelse som følge av endringene. Dersom selger vil påberope seg tilleggsfrist, skal kjøper varsles ved inngåelse av endringene eller tilleggsarbeidene. Det gjøres oppmerksom på at selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv., jf. bustadoppføringslova § 44.

Velforening

Velforeningen vil drifte felles lekeplass. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Pengeheftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Kommunalt

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt boligen.

Reguleringsmessige forhold

Området omfattes av reguleringsplan Bråten, Begby datert 10.02.03, vedtatt 09.11.2004.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Boligene er gitt igangsettingstillatelse og bygging startet. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper.

Reguleringsplan / reguleringsbestemmelser

Området omfattes av reguleringsplan Bråten, Begby datert 10.02.03, vedtatt 09.11.2004.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-
-
-
-

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Begbytunet, 1639, Gamle Fredrikstad, Gnr. 601 bnr. 555 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

29-20-9003

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.