Gressvik

Hankø - Ny sjøhytte med solrik beliggenhet i vannkanten - båtplass

Hotellveien 40 , 1622 Gressvik

BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Eierseksjon
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 3 749 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 105
Bruksnummer 147
FINN.no 206268648
Sist endret 10.04.2021 18:11
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 3 995 712

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 94 370,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 95 712,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 995 712,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Skjærgårdsidyll på Hankø!
Sjøhytten er nyoppført og ubrukt og ligger i enden av en rekke med 3 enheter. Fellesbrygge med båtplass rett utenfor og fine solforhold.
Mange ser på Hankø som det ultimate ferieparadiset. En bilfri øy spekket med aktivitetsmuligheter, idylliske strender, skjønn natur, båtliv, restauranter, spa-hotell og en fantastisk skjærgård.
Hytta disponerer man fritt 90 dager i året, f.eks gjennom hele sommersesongen fra 1. juni til 1. september.  I regi av Hankø hotell vil hyttene ellers leies ut i henhold til etterspørsel i markedet og leieinntektene fordeles etter driftsavtalen mellom sameiet og hotellet.
Ta kontakt for visning!

Innhold

I tillegg til en effektiv planløsning er det lagt betydelig vekt på at beliggenheten i vannkanten også skal føles inne. Store glassflater slipper sollyset inn og gir flott utsikt mot Hankøsundet. Dersom man ankommer i egen båt legges den på egen plass i bryggeanlegget foran terrassen.
Ved siden av hovedinngangen er det en praktisk utebod for lagring av f.eks. vester eller strandstoler. Inne i gangen er det en romslig skyvedørsgarderobe med speil og det første soverommet ligger like innenfor.
Kjøkkenet er strategisk plassert langs den ene veggen, så lyset og utsikten får man øye på straks man er innenfor døren.
Det er plass til både spisebord og sofa i stuen og den doble terrassedøren åpner opp mot terrassen som er skjermet med levegger på begge sider. Her har man kveldssolen helt til den går ned bak Bloksberg.
Bad er det i begge etasjer og det er ytterligere to romslige soverom i andre etasje.
Det ene soverommet har nydelig utsikt og terrassedør med glassrekkverk.

Standard

De moderne hyttene glir fint inn i det tradisjonsrike sommerparadiset med en naturlig gråslitt fargetone som fremstår diskret i omgivelsene. Beboerne får også god kontakt med sjøen med mye glass i fasadene. Det er minimalt med utvendig vedlikehold med kledning og tak i Kebony, vinduer med utvendig aluminium og glassrekkverk.

Kjøkken

Kjøkkenet har demping på skuffer og takhøye skap, integrerte hvitevarer og en slitesterk benkeplate i komposittstein.

Bad

Hytta har bad i begge etasjer. Det er fliser på gulv og i våtsone i dusj, vegghengte wc og servantskap med skuffer. Varmekabler i gulv. På bad i første etasje medfølger det kombinert vaskemaskin og tørketrommel.

Uteareal

Tomten er opparbeidet til et hyggelig fellesareal med belyste gangveier med belysning, plen og bryggeanlegg.

Soverom

Særlig soverommene i andre etasje oppleves luftige med god takhøyde, her er det plass til å sette inn garderobeløsninger. Det er også plass til å lage garderobe i gangen mellom soverommene.

Beliggenhet

Kun en drøy times biltur fra Oslo ligger vakre Hankø. Historie og tradisjon preger øya som anses å være noe av den fremste sommeridyllen vi har i Norge. Hankø er en av Norges eldste feriesteder og ble benyttet til klassisk sommerferie allerede på slutten av 1800 tallet. Hotellet som ble innviet i 1877, startet med bad og rekreasjonstilbud og har siden vært hjørnesten for øyas aktiviteter. I tillegg til spa- og svømmeanlegg, finnes bl.a. tennisbaner, mini-golf, idrettshall, klatreanlegg, restauranter og et rikt kulturtilbud i form av konserter og andre arrangementer.
Det blir årlig arrangert regattaer på Hankø, noe som har vært tradisjon i over 100 år. Blant annet Hankø race week som blir arrangert av Kongelig norsk seilforening (KNS) med Fredrikstad seilforening. Regattaene kan oppleves på nært hold fra terrassen, da båtene ofte går gjennom Hankøsundet.
Varme svaberg, idylliske strender, et yrende båtliv, en rekke aktivitetsmuligheter og en praktfull skjærgård er nok noen av grunnene til at øya i over  hundre år har vært så populær. Biltrafikk er det ikke, her er det etablerte gangveier og turstier som tar deg rundt på øya. 
I tillegg til å kunne kjøre egen båt helt frem til det tilhørende bryggeanlegget, står Hankøfergen alltid klar til å frakte over øyas mange gjester.
Omgivelsene byr på flott natur også utenom sommersesongen.

Sameie

Sameiet Hankø Sjøhytter org.nr. 925 930 644
Sameiet Hankø Sjøhytter I består av 19 seksjoner, hvorav alle seksjoner er registrert næringsseksjoner.
Som hytteeier på Hankø kan du bli medlem av Hankø Tennisklubb. Kriteriet for å være medlem av tennisklubben er at du eier hytte på Hankø eller i omkringliggende områder med tilknytning til Hankø.
Sameiet er i ferd med å registere OBOS Eiendomsforvaltning som forretningsfører.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88059605

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Hyttene er bygget med saltak og terrasser i forkant, fundamentert på peler i høyde av 2 meter over normal vannstand. Slett vertikal ytterkledning i ubehandlet Kebony, - dimensjon 148mm bred og 21mm tykk. Trevinduer 2x isolerglass med aluminium utvendig for å minimere vedlikehold, ferdig malt 3 strøk hvite. Alle vinduer kan åpnes med unntak av høye vinduer som går til gulvet. Hovedinngangsdør ytterdør i tre - gråmalt. Terrassedør første og andre etasje med 2x isolerglass - grå utvendig og hvit innvendig. Belysning ved hver dør i første etasje med utelampe. Takrenner og nedløp i stål, mørk gråfarge. Tak av Kebony. Snøfangere leveres i henhold til forskriftskrav.
Informasjon om byggemåte er hentet fra utbyggers beskrivelse i det opprinnelige prosjektets salgsoppgave.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 08.11.2020

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 3 749 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Alle hyttene har rett og plikt til å leie 1 parkeringsplass pr. hytte på fastlandet. Kostnaden for p-plass vil være kr 5 000,- i året, med indeksregulering hvert 3. år. I tillegg er det gjesteparkering mot betaling. Se mer om dette i § 3 i vedtektene.

Adgang til utleie

Som eier har du bruksrett til sjøhytta 90 dager i året. Resten av året er hyttene til disposisjon for utleie i fellesdrift via Hankø Hotell, og som eier mottar du leieinntekter fra utleie, ref. vedtektenes §8.  I hht. vedtekter vil det vil bli tinglyst følgende erklæring på alle seksjoner: "Seksjonen må tilgjengeliggjøres for utleie i fellesdrift for en periode på minimum 9 mnd årlig. Forpliktelsen gjelder så lenge seksjonen er regulert til dagens næringsformål: turistanlegg tillatt bruk av utleie."

Oppvarming

Varmekabler på bad.
Ellers elektriske panelovner.

Energimerking

Selger har ikke energimerket eiendommen

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 452

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til byggeområde for turist/hotellanlegg, samt spesialområde med verneverdig kro og servicebebyggelse ved gjestehavna, privat vei, privat småbåtanlegg/gjestehavn, område for allmennyttig bruk og sjøpromenade.
Det foreligger planer om et siste byggetrinn med sjøhytter på andre siden av sundet.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
25.07.1962 - Dokumentnr: 303525 - Best. om byggeforbud
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
28.09.1967 - Dokumentnr: 303460 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:12
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:13
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:14
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:34
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:6
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:76
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:9
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
13.01.1971 - Dokumentnr: 300156 - Erklæring/avtale
Grensegangssak
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
25.04.1978 - Dokumentnr: 302005 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:21
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:25
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere
09.06.1983 - Dokumentnr: 5100 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:8
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3004 Gnr:105 Bnr:147
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann og avløp. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen, vaskemaskin på badet følger også med. Øvrig inventar medfølger ikke. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Arealer oppgitt i salgsoppgaven er hentet fra det opprinnelige prosjektets salgsoppgave, avvik kan derfor forekomme.
Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Helge Mørck Holding as

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.