Sentrum

SOLGT - VISNING UTGÅR!

Farmanns gate 16 , 1607 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

42%

eier sin egen bolig

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

54%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er gift

25%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 70 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 1 112 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1498
Energimerking F
FINN.no 208247198
Sist endret 01.03.2021 14:16
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 700 899
Ligningsverdi 632 401,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 26 257,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 616 257,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 75 650,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 700 899,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Midt i sentrum, i en høy fjerde-etasje i en bygård med heis, ligger denne perlen av et oppussingsobjekt: 70 kvadrat, 2 soverom, vestvendt stue med en stor og lun veranda og store vindusflater.
Standarden fra 1985 tilsier at du fint kan bo her en stund, eller kanskje leie ut, før du tar tak i de større og nødvendige utbedringene på kjøkken og bad.
Bygget i 1985 byr denne selveierleiligheten på en planløsning det er stort potensiale i: Kjøkkenet ligger ved siden av stuen, - mulighet for åpen løsning..?. Vaskerommet ligger mellom kjøkken og bad - potensiale for større bad...? Hovedsoverommet er av god størrelse med skyvedørsgarderobe og doble vinduer, og gjesterommet kan også huse et hjemmekontor.
Leiligheten ligger akkurat høyt nok til at vintersola kommer over nabotaket og byr på etterlengtede stråler på både veranda og inn i stua. Du får en god følelse av himmelspennet, og kan se inn i sentrum i retning Stortorvet, og utover mot Gressvik. Verandaen strekker seg i full lengde utenfor kjøkken og stue - her er det plass til både solsenger og grill.

Standard

Leiligheten er fra 1985 og har dermed alders -og bruksslitasje på de fleste overflater. Leiligheten bør renoveres.
Det er eldre innredning på både kjøkken, bad og vaskerom.
Det er parkett i stue, gang, på hovedsoverom og på kjøkken. Parketten på kjøkkenet er meget slitt og har en vannskade fra kjøleskap. Det minste soverommet har teppe på gulvet.
Himlingene er malt, og det er tapet på vegger. Fliser på gulv og vegg på badet, på vaskerommet er det belegg.
I el-skapet er det automatsikringer med 8 kurser og 35 amp hovedsikring.

Entré

Det er en liten entre som er ett trinn ned når du kommer inn. Plass til å henge av seg jakker på knagger på veggene.

Stue

Stuen er lys og har både plass til spisestue og salong. Det er store vindusflater og utgang til veranda/takterrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet er fra byggeår og har en eldre, men funksjonell innredning med slette skapdører og laminert benkeplate. Det er montert vifte over komfyr, og det er fliser mellom over- og underskap.
Det er skade på parketten på kjøkkenet etter et kjøleskap som har stått og lekket, dette gjelder ett hjørne.

Bad

Badet er fra byggeår og anbefales renovert.
Badet har fliser på gulvet og veggene. Det er gulvvarme og mekanisk avtrekk. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning og gulvklosett.
Det bemerkes at badet ikke har opphøyd terskel på døren og det er observert sprekk i en veggflis.
Leiligheten har eget vaskerom som ligger mellom kjøkkenet og badet. Her er det belegg på gulvet, det er montert utslagsvask, mekanisk avtrekk, og uttak for vaskemaskin. Det er montert varmtvannsbereder i rommet.

Takterrasse

Stor veranda / takterrasse som strekker seg i hele leilighetens bredde. Her er det muligheter for både grill, spiseplass og solstoler - en sjelden luksus for en leilighet midt i sentrum. Verandaen er sør-vest-vendt og har de beste solforhold. Høye sidevegger skjermer for kalde vinddrag som kan dra seg igjennom gatene.
Det er oppbevaringsbod til puter o.l i sideveggen på terrassen.

Uteareal

Det er felles uteareal på baksiden av bygget.

Soverom

Hovedsoverommet er av god størrelse og har en stor skyvedørsgarderobe med speildører. Det er doble vinduer som gir godt lysinnslipp og parkett på gulvet.

Soverom 2

Et mindre soverom som kan fungere godt som gjesterom eller hjemmekontor.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i en høy fjerde-etasje i en bygård med næringsseksjoner i de nedre etasjene. St.Hansfjellet parkeringshus har inngang under bygget og kan tilby enkel gjesteparkering.
Alle sentrums fasiliteter ligger rett utenfor døra, det er umiddelbar nærhet til kollektivtransport, treningssenter, takeaway og spa. Matbutikker av både norsk og internasjonal karakter er bare et par minutters gange unna, kjøpesenter og gågata er ligger tilsvarende til i motsatt retning.
Bryggepromenaden starter bare et lite kvartal nedenfor, allikevel ligger denne bygården i en roligere del av sentrum som ikke er så berørt av utelivet nattestid.
Det er kort vei over til Kråkerøy der høyskolen ligger, og enkle pendle-muligheter til både Moss og Oslo.
Fredrikstad har gratis byferge som tar deg imellom de forskjellige bydelene: Sentrum, Værste, Gressvik, Isegran og Gamlebyen.

Felleskostnader

2 810 pr. mnd. festeavgift, kommunale avgifter, bygningsforsikring, vaktmester, drift og vedlikehold, forretningsførsel og revisjon. Renter og avdrag på lån.

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Nordic Polisenummer: 200972.4

Byggemåte

Bygget er oppført i betongkonstruksjon. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene.
Leiligheten har vinduer med malte trerammer, og to lags glass. Vinduene er fra byggeår og har generelt noe slitte overflater, spesielt utvendig. Døren til balkongen har stor slitasje utvendig og anbefales byttet.
Kledningen på balkongen har en del sprekker og bør byttes.
Vedlikehold av byggets utvendige konstruksjoner er sameiets ansvar og påkostninger til dette skal finansieres og betales etter sameiebrøken.
Utdrag fra vedtektene:
Påkostninger på de deler av eiendommen som tjener til felles bruk, skal finansieres og betales etter sameierbrøken. Hele byggets utvendige konstruksjoner og innretninger så som tak, vegger, vinduer etc. er i denne sammenheng å regne til fellesbruk.
Sameiet består av 14 boligseksjoner/leiligheter og 5 næringsseksjoner.
Sameiebrøk for denne seksjonen er 75/1759.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 06.03.1985. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det foreligger også ferdigattest knyttet til installasjon av heis.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
U . etasje/1.etg:
Bruksareal: 1 m2
Det er en liten oppbevaringsbod i kjeller.
4. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 2 soverom, bad, stue, kjøkken og vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Hovedinngangen er i Farmannsgate, ved siden av Warda pizza.
Det er ringeklokker på veggen.
Heis opp til 4.de etasje, der er det en dør ut til svalgangen.

Tomt

Areal: 1 112 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Inkludert i felleskostnadene

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke egen parkeringsplass, men byens største parkeringshus ligger i fjellet under. Det er Fredrikstad kommune som eier denne, og man kan leie plass av dem dersom det er behov for det.

Adgang til utleie

Man kan fritt leie ut leiligheten så lenge leietaker forholder seg til ordensregler m.v

Oppvarming

Panelovner. Varmekabel på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kom.avg inkludert i felleskostnadene. Eiendomsskatt kommer utenom.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Løpende kostnader

TV-og internet er ikke med i felleskostnadene. Leverandør er Get, billigste pakke er ca 500 kr pr mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 632 401 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 276 643 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan - 146 Sentrum nord-vest med endr.25.08.88.(del av sentrum-NV)
Formål:
800 - Fornyelsesområder
110 - Boliger
910 - Bolig/Forretning
Kommuneplan - Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032
Formål:
570 - Hensyn kulturmiljø
1130 - Sentrumsformål
For spørsmål knyttet til regulering, ta kontakt med Fredrikstad kommunne.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og kloakk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, gjerne så raskt som mulig.

Diverse

Overdragelse av seksjoner må godkjennes av de øvrige sameierne.
Sameierne er innbyrdes ansvarlig for fellesutgifter etter fordeling ved sameiebrøk.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Øivind Aaser

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.