Lahellemoen / Fredrikstad

Lahellemoen - Sentrumsnær toppleilighet, perfekt for pendlere eller førstegangskjøpere. Innflytningsklar!

Utsikten 9 , 1604 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Selveier
Primærrom 45 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 48 m²
Tomt 2 166 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1970
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 1563
FINN.no 211693720
Sist endret 09.04.2021 11:07
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 011 565
Ligningsverdi 404 420,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 1 303,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 951 303,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 51 270,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 60 262,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 011 565,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller & Partners presenterer Utsikten 9, en lekker og påkostet selveierleilighet med flott utsikt mot elva, Gamlebyen og Fredrikstad-broa. Tidsriktig og lyse materialvalg og godt utnyttet areal. Nye laminatgulver i stue og kjøkken i 2020 og ny varmtvannstank. Boligen passer perfekt for en førstegangskjøper eller små husstander som vil bo lettvint og praktisk noen minutter fra sentrum. Den passer også ypperlig for pendlere, med togstasjonen like ved. Leiligheten ligger i 3. etasje skjermet for innsyn og har enkel adkomst med få trappetrinn.
- Sentral beliggenhet.
- Enkel og forutsigbar boform.
- Lave felleskostnader.
- Innflytningsklar.
- Flott utsikt.

Innhold

Leiligheten inneholder Gang/hall, kjøkken, bad, stue og soverom.

Standard

Leiligheten innehar en gjennomgående normal standard og en praktisk rominndeling.
Lyse overflater og godt med lysinnslipp i alle rom.
I tillegg følger det med en bod i kjeller på ca 2 m2.

Entré

Alloc laminat på gulv. God plass til oppbevaring.

Stue

Stuen er romslig med mye lysinnslipp og nydelig utsikt.
Terrassedør og vinduer er nye i 2015.
Det er nye laminatgulver i 2020.

Kjøkken

Kjøkkene har en lys innredning med nytt gulv i 2020, fliser mellom over og underskaper, ny oppvaskmaskin og opplegg til vaskemaskin.

Bad

Delikat bad med fliser på vegg og gulv fra 2013 og innredning fra ca 2016. Det er flis i dusjhjørne som ble skiftet. Flis ellers på badet er av ukjent dato. Elelktrisk vifte, downlight og varmekabler i gulv.

Balkong

Fra stuen er utgang til en overbygd balkong på ca 4,5 m2 med panaromautsikt over Glomma og Fredrikstadbrua.

Soverom

Soverommet har god plass til en dobbeltseng og innehar et pratisk innebygd garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 3. etasje, med panoramautsikt over mot øst og Glomma, med en sentral beliggenhet ca 1,5 km unna sentrumskjernen.
Her har man god tilgang på butikker, dagligvarehandel og restauranter/kafeer.
Dette er en praktisk beliggenhet dersom du studerer eller pendler. Jernbanen er ca 10 minutter unna til fots.Et godt utviklet kollektivtilbud tar deg enkelt rundt, enten du er Oslopendler eller skal til noen av de andre Østfoldbyene.
På Cicignon ligger ferjeleie som går direkte over til Gamlebyen.

Felleskostnader

1 200. Felles strøm, forsikring, canal digital, vedlikehold, honorar forettningsfører, leie av vaskemaskin og andre driftsutgifter.

Forsikring

KLP Forsikring Polisenummer: 610496

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 48 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Gang/hall, kjøkken, bad, stue og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 166 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert parkeringsplass

Arealbekreftelse

Takstmann

Byggemåte

Hele bygget står sannsynligvis på fjell. Bygget virker stabilt.
Grunnmur av Betongmur. Ingen synlige sprekker.
Veggkonstruksjon - Byggemåte er bindingsverk. Vegger skal etter byggemåte være isolert med 10 cm mineralull. Vegger er kledd med eternittplater, noe ødelagte/sprukne plater.
Det gjøres oppmerksom på at etternittplater inneholder asbest noe som krever spesiell behandling når de eventuelt skal tas ned.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kiæråsen barnehage - 0.3 km
Speiderfjellet barnehage 12 min gange
Domkirken barnehage (3-5 år) - 1.8 km
Skoler:
Cicignon barne- og ungdomsskole - 1.3 km
Trara skole (1-7 kl.) - 1.8 km
Akademiet vgs. Fredrikstad - 1 km
Glemmen videregående skole - 1.4 km

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad.
Øvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 897

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 404 420 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 455 912 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan: Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 Formål:
570 - Hensyn kulturmiljø
710 - Båndlegging, regulering pbl
1001 - Bebyggelse og anlegg
Eiendommen er ikke regulert.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Utsikten 9, 1604, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1563 snr. 10 orgnr. 988095354 i Fredrikstad kommune

Eier

Mats Sandberg

Oppdragsnummer

29-21-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.