Trara / Sentrum

Klassisk og elegant enebolig med usjenert bakgård | Fire soverom | Gangavstand til sentrum og marka.

Traraveien 40 , 1605 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 161 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 175 m²
Tomt 460 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1900
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 1
FINN.no 212358426
Sist endret 09.04.2021 11:07
Prisantydning 4 400 000
Totalpris 4 535 862
Ligningsverdi 881 558,-

Beregnet totalkostnad

4 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 121 870,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 135 862,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 535 862,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Boligen i Traraveien 40 ble oppført i år 1900 og det er allerede spennende når man åpner inngangsdøren. Boligen har gjennomgått vesentlige oppgraderinger fra år 2007-2013 og har god standard på innredninger og utstyr. Allikevel er noe av det gamle er ivaretatt som den flotte trappen. Soverommene i 2. etasje må nevnes da de er romslige og har et snev av bonderomantikk. Kjøkkenet innbyr både til hverdagslige gjøremål samt hyggelig selskap og fest. Stort, praktisk og med to fløyet åpningsdør ut til en flott bakgård. I bakgården har man solen, lunheten og plass til flere sittegrupper. Når solen er for sterk er den store markisen praktisk. Eiendommen er plassert rett utenfor sentrum på Trara og har også umiddelbar nærhet til marka. Det beste fra by og rekreasjon!
Oppsummert:
Kjøkken: Pusset opp i 2013. Selve hjertet i huset. Et veldig trivelig lunt rom som samtidig har raust med innredning og bekeplass. God plass til spisebord som rommer familien, svigerfamilien, venner m.m.  Innredning i hvit profilert kvalitet. Stort kjølehjørne. Gulvvarme.
Bad: Bad er beliggende i 1.etasje og er oppusset i 2013. Fliser og gulvvarme. Badekar med dusj, servant, vegghengt WC, downlights og opplegg for vaskemaskin.
Soverom: Boligen har 4 stk. soverom med god størrelse. Det er også tilliggende knekott for oppbevaring.
Stue: To gamle stuer som nå fremstår som en stor. Det er satt inn ny Contura Peisovn i 2008.
Utvendig:
- Nye vinduer i 2008.
- Ny utgangsdør 2010.
- Skiftet takstein i 2010.

Innhold

1. etg - Gang, hall, kjøkken, bad/vaskerom og stue.
2. etg - Oppgang/gang, hall, wc, og fire soverom.
Et kjellerrom på ca 10 m2 med en takhøyde på ca 165 cm.
Garasje/uthus.

Beliggenhet

Trara er å betegne som sentrumsområde. Eiendommen er solrik, usjenert og om eiendommen ikke grenser til marka er det et langt steinkast unna. Her finner man lysløype og fine rekreasjonsmuligheter. Området er barnevennlig med kort vei til barnehager og skoler.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 175 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, kjøkken, bad/vaskerom, og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppgang/gang, hall, wc, og fire soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Møller & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 460 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2090, Festeavgift: 2717, Ajour pr 30/9-21. Reguleres etter konsumprisindeksen hvert 10 år. Neste regulering 2029. Muligheter for innløsning etter loven.

Garasje / Parkering

Det står en garasje på tomten som blir brukt som uthus.
Øvrig parkering på gårdsplass.

Arealbekreftelse

Takstmann

Byggemåte

Ukjent byggegrunn. Det har vært endel setninger.
Grunnmur av granitt og lettklinkermur. Endel sprukne/løse fuger i granittmuren.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader - Ukjent byggegrunn, muligens plank, knubb og/eller bindingsverk. Stående tømmermannskledning i 1.et. liggende kledning i 2.et. Noe tørr og sprukken kledning. Noen dårlige ender. Noe går nærme bakken, må passes godt på. Kledningsarbeider er ikke helt pent og fagmessig med f.eks. ikke rette spikerrader og
div. avslutninger.
Takkonstruksjon av saltak. Luke opp til lite kaldtloft i del mot sør. Isolert med noe mineralull.
Taktekking av betongtakstein.
Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke grunnet husets alder.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Wilbergjordet barnehage (0-6 år) - 0.8 km
Noas Park barnehage (0-6 år) - 0.8 km
Wilberg familiebarnehage (0-3 år) - 1 km
Skoler:
Trara skole (1-7 kl.) - 0.9 km
Nøkleby skole (1-7 kl.) - 1.8 km
Trosvik skole (1-7 kl.) - 2.3 km
Kvernhuset ungdomsskole - 3.2 km
Haugeåsen ungdomsskole - 4.2 km
Glemmen videregående skole - 0.6 km
Hans Nielsen Hauge vgs - 1.5 km

Oppvarming

Varmepumpe
Peisovn i stue
Varmefolie/varmekabler i gang, kjøkken, spiseplass og bad.

Kommunale avgifter

Kr. 12 260 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 881 558 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 173 609 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen omfattes av:
Kommuneplan  Fredrikstad 2020 - 2032
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Eiendommen er ikke regulert.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og kloakk

Offentligrettslig pålegg

Følgende avvik er registrert hos feiervesenet:
Avvik enhet:
3 sider i kjeller er ikke tilgjengelig
Avvik ildsted:
2. etg - plate på gulv - avvik fra forskrift om brannforebygging
Avvik røykløp:
1. etg - Innekledd skorstein
-Brennbart materiale for nærme feieluke

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Traraveien 40, 1605, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1 Fnr. 371 i Fredrikstad kommune

Eier

Hanne Bonnevie-Svendsen

Oppdragsnummer

29-21-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.