Skrellen

Glem oppussingskostnad og uforutsigbarhet - sjekk denne!

Mølleveien 12 , 1613 Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

26%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 170 m²
Bruksareal 182 m²
Bruttoareal 219 m²
Tomt 771 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1949
Gårdsnummer 210
Bruksnummer 21
FINN.no 216910478
Sist endret 09.05.2021 14:26
Prisantydning 5 650 000
Totalpris 5 805 242
Ligningsverdi 818 970,-

Beregnet totalkostnad

5 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 141 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 155 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 805 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mølleveien 12 der Trosvik møter Skrellen, kun noen minutter utenfor Fredrikstad sentrum.
Eneboligen er over 3 plan, ferdig oppusset fra topp til tå, innflytningsklar, og klargjort for å kunne lage kjøkken ved utleie i kjelleretasjen.
Dette er boligen for dere som vil slippe å tenke på løpske byggekostnader, oppussing og skjulte feil og mangler, her er jobben gjort, og DU kan flytte rett inn.
Du slipper herved å tenke på:
Drenering (gjort) Taktekking (byttet) Murpuss (ny over hele huset) Vinduer (alle er nye) Bad (to splitter nye, ett i 1. og ett i kjeller) Kjøkken (lekkert og påkostet med moderne linjer - helt ubrukt) Sikringsskap (alt el er byttet). Det er lagt opp kabel fram til yttervegg til framtidig elbil-lader. Overflater (lys grå parkett gjennom hele, vegger malt i delikate moderne farger) Mulighet for ekstra skattefri inntekt (kjeller er godkjent til boareal, 210 cm under taket. Stue, soverom og eget bad. Det ligger klart rør til vann og avløp, samt trekkerør til framtidig kjøkken, og det er egen inngang, samt adkomst fra hoveddel) Kulde (boligen er etterisolert, det er nye vinduer, varme i gulv fra inngangsdør, stue, soverom og bad kjelleretasjen, samt i bad og gang i 1. etg)
Bytt ut hammer og malekost, og sett deg heller ned i godstolen på den nye verandaen, nyt sola, nyt Fredrikstad, nyt familien. Slapp av - det er her du skal BO.
Eiendomsmegler Margareth Cielicki v/ Møller&Partners ønsker velkommen til visning!

Innhold

Boligen er innflytningsklar og har ikke vært brukt etter oppussing.
Hovedplanet inneholder gang, stort bad, stue med utgang til veranda på 26 m2, og kjøkken. Gjennomgående parkettgulv og et delikat fargevalg gjør hovedetasjen til et flott sted å samle familie og venner.
I 2. etasje er det en liten stue og 3 soverom, hovedsoverommet har garderobeskap. Gulvarealet i etasjen er trukket helt ut til kneveggene slik at alle rom har litt ekstra plass.
Kjelleretasjen har en flott tv-stue, ett soverom, bad/vaskerom og gang.

Standard

Boligen er tilnærmet totalrenovert i 2020-21, og har et moderne uttrykk som passer huset godt. Det er en god planløsning med kjøkken, stue og bad i 1. etasje og 3 soverom i 2. etasje. Det er i tillegg en fin og romslig kjellerstue med store vinduer, bad m/ vaskerom og ett soverom, samt bod og egen inngang. Boligen byr på en fleksibel løsning som kan tilpasses etter hvert som behovene endrer seg.
Alle overflater er nye. Det er malte slette flater både i himlinger og på vegger, og gjennomgående parkett på alle gulv, fliser på badene.
Alle vann/avløpsledninger i boligen er nye, og det ble lagt ny VA-ledning ut til vei ca 2018. Det er montert 200 liters varmtvannsbereder. Det er innvendige kloakkrør i pvc, og vannrør er utført som rør-i-rør-system.
I el-skapet er det automatsikringer, 23 kurser og 50 amp hovedsikring. El-anlegget er nytt.
Det er lagt opp kabel til boks ute ved inngangen fra sikringsskapet. Denne dekker oppmot 32 amp sikring for tilkobling til el-bil.
Det er sensorstyrt fasadebelysning.
Arbeider i huset er utført av firma, og det er normal garanti på alt utført arbeid og tilbehør. Se mer informasjon i selgers egenerklæringsskjema.
Det bemerkes at boligen ikke var helt ferdigsstilt da takstmannen var på befaring (28/4), så tilstandsrapporten inneholder en del bemerkninger knyttet til det som ikke var klart. Det vil foreligge en oppdatert tilstandsrapport før visning.
I opplysningene fra kommunen er det oppgitt at det er mangler knyttet til ildsted. Feiervesenet har ikke vært på befaring etter at boligen ble renovert.

Kjøkken

Lekkert og moderne nytt kjøkken fra KVIK med integrerte hvitevarer og slank benkeplate i kompositt.
Kjøkkenet er utstyrt med induksjonstopp, kjøl-fryseskap, oppvaskmaskin og vegghengt avtrekksvifte. Det er godt med oppbevaringsplass og arbeidsflater.

Bad

Hovedbadet ligger i 1. etasje og er totalrenovert i 2021. Det er av god størrelse med lekre fliser på vegger og gulv. Det er montert downlights og moderne baderomsinnredning med oppbevaring også bak speil. Det er regndusj, dusjvegger i glass og opplegg for vaskemaskin, samt vegghengt toalett. Det er gulvvarme og elektrisk vifte med fuktsensor.
Badet i kjelleren er totalrenovert i 2021 og har et moderne uttrykk. Det er fliser på veggene og gulv, og dusjnisje med regndusj og dusjvegger i glass. Det er montert downlights, gulvklosett, baderomsinnredning og rommet har gulvvarme og elektrisk vifte med fuktsensor.
Det er satt inn en innredning med benkeplate slik at det er plass til både vaskemaskin og tørketrommel, og gode arbeidsflater for et vaskerom.
Det er klargjort rør til vann og avløp, samt trekkerør i luke i veggen ved badet slik at det er mulig å etablere et lite kjøkken i kjelleren.

Hage

Det er en fin og stor hjørnetomt, opparbeidet med plenarealer, busker og trær. Det er singlet gårdsplass og trapper av granitt. Tomten ligger på sørsiden av huset og er solrik og barnevennlig.

Beliggenhet

Mølleveien 12 ligger fint til på hjørnetomt i krysset med Søndre Skrellen. Det er lite trafikk i området, som er preget av koselig eldre bebyggelse, smale veier og barnevennlige områder for lek og aktivitet. Her bor du nær Trosvik barneskole, idrettsanlegg, Fredrik II vgs og du har nærbutikker både på Christianslund og ved Fjeldberg. Det er kort vei til Fredrikstadmarka og Bjørndalsdammene, og den populære Bjørneløypa som er barnas egen turfavoritt. Enda kortere er det ned til Fjeldberg båthavn, og du er knappe 2 km fra Fredrikstad sentrum og bryggepromenaden.
Fredrikstad:
Fredrikstad ble i 2017 kåret til Norges mest attraktive by og er etter dette blitt enda flottere!
Fredrikstad er en kommune med 80.000 innbyggere, kun 70 minutters kjøring med bil, tog eller buss fra Oslo sentrum. Med sin flotte beliggenhet ved Glommas utløp, er Fredrikstad en by der mye sentrerer seg rundt vannet og sjøen. Byen strekker seg på flere sider av Glomma og over på Kråkerøy, Isegran, Gressvik og Gamlebyen. Langs elva finner du en rekke restauranter, byfergen har anløp fra alle de nevnte bydelene og tar deg gratis fra det ene stedet til den andre. Sentrum er i stadig utvikling, og har en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger. På Værste på Kråkerøy er en helt ny bydel under utvikling - her er det spennende planer for framtiden. Jernbanen forkorter stadig sine traseer mot Oslo, og reisetiden til hovedstaden er beregnet å bli på under 1 time om få år.
Fredrikstad har mye kulturelt å by på - fremfor alt de historiske områdene i Gamlebyen  som ble grunnlagt i 1567, og som med sin unike bebyggelse innenfor de velbevarte festningsverkene fra 1660-tallet gjør den til Nord-Europas best bevarte festningsby og Norges første renessanseby. Det er ikke uten grunn at dette er regnet som en av Norges mest populære attraksjoner og at Huffington Post kåret Gamlebyen som Norges 7de flotteste severdighet og et "historisk eventyrland". I tillegg er det er rikt scenekulturliv med festivaler, konserter, revyer og teater. Fredrikstad har en flott fotballstadion, og byens fotballklubb FFK engasjerer de fleste -enten på den ene eller andre måten.
I Fredrikstad-distriktet finner du også nærhet til andre flotte områder: Kråkerøy-og Hvalerskjærgården er unik med sin rødoransje granitt som strekker seg ut i havgapet. Ytre Oslofjord nasjonalpark tilbyr mange muligheter for et aktivt friluftsliv. Her kan du kystvandre, seile, padle kajakk, fiske eller dykke for å se på livet under havoverflaten og korallrev. Det er en rekke kystledhytter man kan leie
for å oppleve mer av den spektakulære naturen området har å by på. I Onsøy-området er det ytterligere områder å utforske: Hankø, Mærrapanna, Slevik, Øienkilen, Engelsviken og Strømtangen fyr. I området er det også mulighet til å delta i økologiske landbrukslag på andelsgårder, og det er aldri langt til nærmeste gårdsbutikk med lokalproduserte grønnsaker, egg og mat.

Boligens areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 182 kvm, Bruttoareal: 219 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, soverom og bad
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, stue og kjøkken
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 3 soverom og gang
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 771 kvm, Eierform: Festet tomt
Grunneier er Fredrikstad kommune. Festekontrakt er datert 1948 med 75 års varighet, dvs at den løper ut i 2023. Festekontrakten vil automatisk fornyes i 2023, men leien vil oppjusteres til maxbeløpet, kr 9000 i 2002-kroner, ca 13.000 kr i dagens kroneverdi.
Leieren kan kreve å kjøpe tomten når festekontrakten løper ut, og ny eier kan kontakte kommunen for å gjøre dette, hvis det er ønskelig.
Det vil da fastsettes pris ihht tomtefesteloven på 25x oppjustert leie (ny avtale) eller 40% av råtomtverdi.
Opplysningene er gitt av Tore Fugleår i Fredrikstad kommune.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser og boligens grunnmur er oppført i granitt. Det er lagt ny drenering samt etterisolert utvendig under terreng i 2020.
Ytterveggene er oppført i dobbel teglsteinsmur og muren er pusset utvendig. Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert innvendig.
Alle vinduene i boligen er nye, og med to-lags glass og malte trerammer.
Bygget har saltak i trekonstruksjon som antas være fra byggeåret, men takstein og undertak er nytt. Det er takrenner og nedløp i stål.
Det er oppført ny terrasse med rekkverk.
Det er oppført pipe og det er montert vedovn i stuen i første etasje.
I kjelleren er det malte murvegger og støpte gulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger må anmode kommunen om ferdigattest.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 131 pr. år Inkluderer også eiendomskatt kr 4872,-, og festeavgift kr 2424 pr år

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 818 970 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 948 291 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger i reguleringsplan Skrellenfjellet syd fra 1977. Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgaven

Offentlige planer

Området er avsatt til bebyggelse i kommuneplanen. Det er ikke registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen ihht Fredrikstad kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mølleveien 12, 1613, Fredrikstad, Gnr. 210 bnr. 21 Fnr. 345 i Fredrikstad kommune

Eier

Smh eiendom as

Oppdragsnummer

29-21-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.