Labråten / Fredrikstad

Påkostet og innholdsrik vertikaldelt enebolig med alt på en flate | God beliggenhet | Solrikt usjenert og fin utsikt.

Gerdsvei 20 , 1614 Fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

20%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 123 m²
Bruksareal 123 m²
Bruttoareal 135 m²
Tomt 454 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1973
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 386
FINN.no 212179958
Sist endret 06.04.2021 13:21
Prisantydning 4 200 000
Totalpris 4 318 992
Ligningsverdi 715 489,-

Beregnet totalkostnad

4 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 318 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller & Partners v/Eiendomsmegler Dag Thomas Svendsen presenterer Gerds vei 20. Denne boligen har virkelig god beliggenhet. Høyt plassert, utsikt, usjenert og solrikt er noen av kvalitetene. Området er trygt, rolig og populært. Kort vei til marka med gode rekreasjonsmuligheter og sykkelavstand til sentrum. Boligen har gjennomgått en stor oppgradering senere år og fremstår både moderne, lys og lettstelt. Boligen har en liten sidedel som leis ut for kr. 5.700,- pr. mnd. Denne er ikke godkjent. Ved ønske om bruke hele boligen selv kan det tilbakestilles ved å sette inn en dør.
Oppsummert:
- Taktekke og carport ved inngang er fra ca 2017.
- Vegger er foret ut, etterisolert og kledd om ca 2017.
- Vinduer fra ca 2011 til 2016. En terrassedør bør skiftes.
- Nytt tak med Decra plater i 2017.
- Lekkert stort bad fra 2008 med tilliggende vaskerom.
- Bad fra ca 2017 i del som leies ut, liten kjøkkeninnredning fra 2020.
- Nytt varmeanlegg i 2018 med vannbåren gulvvarme i nesten alle rom.
- Ny peisinnsats fra 2015 i stue.
- Ny steinbelagt uteplass.
Vi ønsker velkommen til visning.

Innhold

Gang/hall, hall, kjøkken, bad, stue
og tre soverom. Stue/soverom,
kjøkken og bad som eier leier ut.

Standard

Huset ble bygd i 1973 og består av en vertikaldelt tomannsbolig. Eiendommen har blitt oppgradert mye de siste årene, blant annet vannbåren gulvvarme i mesteparten av gulv fra 2018, carport og tilhørende tak i 2017.
Ny kledning og etterisolering i 2017.
En del av huset er gjort om til en liten leilighet som leies ut, denne er ikke godkjent. Til denne delen ble badet oppført i 2017 og kjøkkeninnredningen er fra 2020.

Stue

Romslig stue med plass til TV krok og spisestue. Store vinduer som gir mye lysinnslipp og hyggelig utsikt over uteplassen.
Ny peisinnsats fra 2015.

Kjøkken

Kirsebærinnredning fra 2004. Godt med skapplass og fliser mellom over og underskaper.
Utgang til terrasse.

Bad

Romslig bad fra 2008 med veggklosset, innredning med to vasker, dusj og hjørnebadekar. En praktisk innebygd plass til vaskemaskin og tørketrommel.

Terrasse

Terrasse på ca 19 m2 som går rundt deler av huset.

Soverom

Det er totalt 3 soverom i hovedhuset og et soverom/stue i sidedel.

Beliggenhet

Eiendommen har fin beliggenhet i området mellom Pettersand og Labråten. Dette område ligger nordvest for Fredrikstad sentrum og anses som populært. Variert bebyggelse med eneboliger og rekkehus. Det er kort vei til sentrum, ca. 3,5 km. Kort vei til Kvernhuset ungdomsskole. Trygg skolevei til Trosvik barneskole hvor det også er fotballbane. Det er barnehage like ved og det er kort vei til Fredrikstadmarka med populære turområder og badeplasser. Sør for gamle Veum sykehus ligger også Fredrikstad Skiklubb, den er til bruk for hele byens befolkning og er tilrettelagt for både rulleski og kunstsnø-produksjon.

Boligens areal

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 123 kvm, Bruttoareal: 135 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang/hall, hall, kjøkken, bad, stue og tre soverom. Stue/soverom,
kjøkken og bad som eier leier ut.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 454 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Carport

Byggemåte

Hele huset står sannsynligvis på fjell/steinfylling til fjell.
Grunnmur av betongmur og søyler på det meste, noe lettklinkermur.
Byggemåte er bindingsverk. Vegger skal etter byggemåte opprinnelig være isolert med 10 cm mineralull. Vegger er foret ut og isolert med 10 cm utvendig samt kledd med stående kledning nede, liggende kledning oppe i gavler ca 2017. Yttervegger i stue er også etterisolert med 5 cm inne.
Takkonstruksjon av saltak. Bord undertak. Isolert med mineralull. Noe er etterisolert, ikke hele.
Takkonstruksjon til carport ved inngang er ny 2017

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Lyngmo barnehage (3-5 år) - 0.2 km
Trosvikhaven familiebarnehage - 1.4 km
Veum familiebarnehage - 1.5 km
Skoler:
Ambjørnrød skole (1-7 kl.) - 1.6 km
Trosvik skole (1-7 kl.) - 1.7 km
Trara skole (1-7 kl.) - 3.1 km
Kvernhuset ungdomsskole - 1.7 km
Frederik II videregående skole - 1.8 km
WANG Toppidrett Fredrikstad - 3.7 km

Oppvarming

Dobbel teglsteinspipe. Peisinnsats i stue fra ca 2015

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 816 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 715 489 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 575 759 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan - 41 Område nord for Labråten/Pettersand
Formål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse
Kommuneplan - Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gerdsvei 20, 1614, Fredrikstad, Gnr. 212 bnr. 386 i Fredrikstad kommune

Eier

Eirik Lier

Oppdragsnummer

29-21-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.