Sellebakk

Sorgenfri - 3-roms hjørneleilighet i 1. etg med trinnfri adkomst og carport. Sydvendt uteplass.

Øvre Tomtegate 40A , 1651 Sellebakk

BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 68 m²
Bruksareal 71 m²
Bruttoareal 77 m²
Tomt 1 367 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2008
Gårdsnummer 303
Bruksnummer 1802
FINN.no 212552251
Sist endret 10.04.2021 11:09
Prisantydning 1 200 000
Totalpris 2 494 553

Beregnet totalkostnad

1 200 000,- (Prisantydning) 1 286 571,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 486 571,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 494 553,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øvre Tomtegate 40A på Sorgenfri. En lys og meget praktisk leilighet beliggende i 1. etg med trinnfri adkomst.
I tillegg medfølger det carport og en bod i felles uthus. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, her er det plass til spisebord og sofakrok og det bra med naturlig lys. Ellers er de øvrige rommene romslige og den delvis overbygde uteplassen blir en fin utvidelse av stuen.
Leiligheten er perfekt for den som ønsker seg en enklere hverdag med kort vei til dagligvare og det meste man trenger i hverdagen. Området er fredelig og det er fine grønne fellesområder. Hyggelige turstier, moderne lekeapparater, akebakke, fiskebrygge og skøytebane er bare noe av det man kan oppleve i nærområdet.
Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etg er over ett plan og inneholder gang, stue, kjøkken, bad/vaskerom og to soverom. Til leiligheten medfølger det en bod i felles uthus og en parkeringsplass i felles carportanlegg. I tillegg er det en steinlagt uteplass med utgang fra stuen på ca 16 m2.

Utstyr

Fjernvarme

Standard

Leiligheten har normal standard.
Det er panelplater på vegger og laminat på gulv. Lyse overflater og store vinduer som gir godt med lysinnslipp.
Leiligheten har en praktisk rominndeling og det er åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Entré

Luftig entre med praktiske fliser på gulv.
Like innenfor gangen er en bod.

Stue

Koselig og lys stue med åpen løsning til kjøkkenet. Verandadør med utgang til steinlagt uteplass på ca 16 m2 som er for det meste overbygd

Kjøkken

Lyst kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr og ventilator. Det er fliser mellom over og underskaper. Det er noen småskader i benkeplate og sokler.

Bad

Badet er flislagt på vegger og gulv og er innredet med WC, dusj, innredning med vask, varmekabler og opplegg til vaskemaskin.

Soverom

Det er 2 soverom i leiligheten, begge er romslige i størrelsen og innehar garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til på på Sorgenfri i en stille og rolig gate og med pene grønne fellesområder utenfor. Rett ved ligger Østsiden storsenter. Her finner du blant annet dagligvare, apotek, Plantasjen, Europris, Nille og restauranter. Den populære Skakkeløkka ligger en hyggelig gåtur unna. Da kan man ta turen gjennom den nye bydelen Verksbyen med Capjon Park som har mange moderne lekeapparater, en stor dam og vakker natur. Stien går videre helt ned til Skakkeløkka hvor man finner bålplass og fiskebrygge. På vinteren er akebakken like over et naturlig samlingspunkt for lokalbefolkningen. Like ved ligger også Sagabakken skole som sto ferdigstilt i 2012 med sin unike utforming og flotte uteområde.
Gamlebyen og ferjeleie er kun en sykkeltur unna og turen blir ekstra hyggelig hvis man velger Glommastien som strekker seg hele veien bort.
I tillegg er det kort vei til bussforbindelser som går fra RV 111 begge veier. Fra leiligheten er du under 10 minutter unna sentrum, 15 minutter unna Sarpsborg og en drøy time unna Oslo.

Felleskostnader

Felleskostnader pr mnd: 3360,-
Dekker blant annet kommunale avgifter, eiendomsskatt, revisjon, forretningsførsel, bygningsforsikring, kabel-TV, drift og vedlikeholdskostnader, samt avsetning til fremtidig vedlikehold.
Fjernvarme pr mnd: 735,-
Lånekostnader tomtelån pr mnd: 640,-
Lånekostnader fellesgjeld pr mnd: 4600,-
Totale mnd kostnader: 9335,-

Andel fellesgjeld

1 286 571

Andel formue

43 410

Borettslag

Solenga borettslag
Organisasjonsnummer 992 380 225
Består av 8 andeler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har gjort det mulig for IN-ordning (Indivinduell nedbetaling av borettslagets fellesgjeld)
Andelseier må da inngå en egen avtale med borettslaget/forretningsfører.

Forsikring

IF Forsikring Polisenummer: SP1322023

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg i salgsoppgaven

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang/hall, kjøkken/stue, bad/vaskerom, og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 367 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med plen, diverse beplantning og stenlagt gårdplass.

Garasje / Parkering

Det medfølger en carport til leiligheten.

Byggemåte

Bygget står sannsynligvis på oppfylte masser.
Grunnmur - Elementer i ytterkant. Betongdekke i 1.etg.
På utvendig fasade er byggemåte bindingsverk. Vegger skal etter byggemåte være isolert med 15 cm mineralull. Liggende kledning.
Takkonstruksjon av puttak/flatt tak.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Petri barnehage (3-6 år) - 0.6 km
Lilleputt familiebarnehage - 0.7 km
Løen barnehage - 0.8 km
Skoler
Kjølberg skole (1-7 kl.) - 0.9 km
Sagabakken skole (1-7 kl.) - 1.4 km
Begby skole (1-10 kl.) - 2.9 km
Borge ungdomsskole - 1.6 km
Akademiet vgs. Fredrikstad - 4.5 km
Hans Nielsen Hauge vgs - 4.9 km

Oppvarming

Gulvvarme på bad.
Fjernvarme.
Ellers øvrig elektrisk oppvarming

Energimerking

Selger har ikke energimerket boligen

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  omfattes av:
 
Reguleringsplan 544 sorgenfri
Formål: 112 - Konsentrert småhusbebyggelse
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og kloakk

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvre Tomtegate 40A, 1651, Sellebakk, Gnr. 303 bnr. 1802, andelsnr. 20 i Solenga Borettslag med orgnr. 992380225 i Fredrikstad kommune

Eier

Renate Matthies

Oppdragsnummer

29-21-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.