Oksviken/Gressvik

Flott enebolig beliggende luftig øverst i blindvei - nyoppusset med påkostet kjøkken - 5 soverom - Utsikt

Pepperkroken 5 , 1622 Gressvik

BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er eldre enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 188 m²
Bruksareal 202 m²
Bruttoareal 214 m²
Tomt 578 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2006
Gårdsnummer 53
Bruksnummer 419
FINN.no 213036363
Sist endret 09.04.2021 22:00
Prisantydning 6 300 000
Totalpris 6 470 242
Ligningsverdi 921 653,-

Beregnet totalkostnad

6 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 156 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 170 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 470 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helt øverst i blindveien og med lekeområde og stien til skolen rett utenfor ligger Pepperkroken 5. Luftig og solrikt i et svært familievennlig område i Oksviken. Det er stille og rolig, men passer godt for den aktive familien med kort vei til turområder, utendørsaktiviteter, strender og skjærgård, skoler, barnehager og det er massevis av lekekamerater rundt i gatene. Boligen har 5 soverom, så her er det muligheter for både storfamilien og hjemmekontoret.
Kort oppsummert:
- Store soverom, totalt 5 stk
- Det meste av 1.etg pusset opp i 2019
- Lekkert påkostet kjøkken
- Integrerte surround høyttalere i stue
- Klargjort for bad i 2.etg
- Dobbeltgarasje med varmekabler og el-bil lader
- Lettstelt tomt
- Utsikt
Velkommen til visning!

Innhold

Eiendommen oppleves som lys og romslig med store lysflater og god takhøyde. Planløsning er fleksibel med 5 soverom og det er klargjort for et ekstra bad.
1.etg.: En sosial etasje med stue og kjøkken i åpen løsning. Rommet er stort, lyst og har god plass både ved spisebord og sofakrok. Innenfor kjøkkenet ligger det vaskerom og bod med egen utgang og det er et separat gjeste wc i tillegg til baderommet. Det er 2 soverom i etasjen, det ene er innredet som garderobe, det andre har egen walk-in garderobe.
2.etg: Etasjen føles overraskende luftig. Det er god takhøyde og skråtak, vinkler og store vindusflater tilfører rommene spennende elementer.
Stuen her er både praktisk og stemningsfull. Det er ofte barna som benytter seg av 2.etg, men man ikke se bort ifra at de tar 1.etg med surround anlegg mens de voksne koser seg her med kveldsutsikten. Det er lagt opp til bad i det som idag benyttes som bod og der er 3 store soverom.
Garasje:
Dobbeltgarasje bygget i 2015 med elektrisk vedlikeholdsfri port og varmekabler i gulv, hems for lagring og el-bil lader.

Standard

Eiendommen har en gjennomgående god standard hvor store deler av 1.etg ble pusset opp med nytt påkostet kjøkken, ny 1-stavs slitesterk laminat på gulv i stue og kjøkken, nye vegger og tak med downlights og integrert surround høyttalere i 2019. I 2.etg er overflater malt. Det er varmekabler i gulv i hele 1.etg og varmefolie i 2 etg bortsett fra i bod. Det ble satt inn varmepumpe i 2020.

Entré

Entréen ble sammen pusset opp i 2019 med nye fliser på gulv og det ble satt inn skyvedørsgarderobe med speil.

Stue

Et stort og deilig rom hvor kohorten ikke må sitte på hverandre og hvor det er god plass til å invitere familie og venner etterhvert. Langbordet er det plass til ved kjøkkenet og hele gjengen kan samles ved sofaen til filmkveld med surround lyd i de integrerte høyttalerne i tak og vegg. Rommet ble pusset opp i tidsriktige farger i 2019 og det er mye gjennomgående lys. Utgang til sydvendt terrasse hvor det er gode solforhold gjennom hele dagen.

Kjøkken

Kjøkkenet er godt planlagt, det skulle være praktisk, pent og flyte inn med resten av rommet. Lekker påkostet innredning fra Kvik med benkeplate i stein og store mengder skap- og benkeplass. Integrert 80 cm induksjon platetopp, stekeovn, mikro/dampovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det ble valgt et moderne, men samtidig tidløst preg slik at det kun kreves at rommet får et strøk maling ved skiftende trender.

Bad

Det er bad og gjeste wc i 1.etg. I 2.etg er det klargjort for bad med røropplegg i det som idag benyttes som bod.
Bad 1.etg:
Pent og tidløst bad med fliser på gulv og vegg, mosaikkfliser i dusjnisje. Hjørnebadekar, stor dusj med glassvegg, vegghengt toalett og innredning med vask.
Gjeste wc 1.etg:
Separat wc for gjester med samme type fliser og uttrykk som hovedbad.
Vaskerom med bod/teknisk rom:
Vaskerommet er praktisk innredet, her er det oppbevaringsplass i innredning og i boden innenfor, utslagsvask, benkeplass og egen utgang.

Hage

Tomten ligger fint til øverst og innerst i blindvei. Med naturtomt utenfor terrassen og gruset gårdsplass er det lite vedlikeholdsbehov på utearealene. Terrassen er vendt mot syd og har gode solforhold hele dagen. Romslig luftebalkong ut fra det ene soverommet i 2.etg.

Soverom

Boligen har 5 soverom.
Det ligger 2 soverom i 1. etg. Det ene er idag innredet som et rent garderoberom. Det andre har eget walk-in garderoberom.
Alle de 3 soverommene i 2.etg er store. Hovedsoverommet har god takhøyde, store vindusflater og utgang til luftebalkong. Barnerommene som ligger i hver sin ende har romslige skyvedørsgarderober.

Beliggenhet

Eiendommen har en luftig beliggenhet øverst i blindvei i populære Oksviken. Et stille og veletablert villaområde med kort avstand til de fleste fasiliteter. Skjermet skolevei på gang- og sykkelsti, kort vei til vinterpark for aking på Hurrød hvor det kjøres snøkanoner og flotte turområder i forbindelse med kyststien og marka. Gangstiene har tilknytning mot sentrum i øst og mot Vikane og Hankø i vest med kjente badeplasser ved Faratangen, Foten og Djupeklo. Det er 15 min gange til byfergen som tar deg gratis inn til sentrum, Kråkerøy og Gamlebyen og 10 min til strender, båthavn, skole og helgeåpne butikker. Det er kort avstand til Gressvik Torg og Ørebekk hvor det finnes et større utvalg av butikker.  Helårs båthavn i Vikerhavn og kort avstand med båt til Flatskjæra, Hankøsundet og Hvalerskjærgården.
Ellers er det 5 min gange til bussholdeplass og for pendleren er det en drøy times kjøring til Oslo og 30 min til Horten/Moss Bastøfergen. Timebuss til Galleri Oslo fra Ørebekk.

Løpende kostnader

Det er pliktig medlemskap i Oksviken velforening.
Felles avtale for tv og internett fra ......
Årlig kostnad kr.

Boligens areal

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 202 kvm, Bruttoareal: 214 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall. kjøkken, bad, wc, vaskerom, stue, soverom og soverom/walk-in garderobe.
2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppgang/gang, stue og 3 soverom
Garasje:
Bruksareal: 42 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 578 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Dobbeltgarasje med hems for lagring og lager for e-bil.
God plass for parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Huset står sannsynligvis på fjell/steinfylling til fjell. Elementmur og betongdekke i hele 1.etg. Det ble lagt radonsperre da boligen ble bygget ifølge eier. Byggemåte er bindingsverk og skal være isolert med 15 cm mineralull. Stående tømmermannskledning. Vinduer med tolags isolerglass. Saltak med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommens 2.etg ble bygget på i 2012.
Det foreligger 2 stk ferdigattester datert 30.11.2007 og 06.07.2015

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Oksviken barnehage (0-5 år) - 0.7 km
Fredtun barnehage (3-5 år) - 1.1 km
Skala barnehage Krossnetoppen (0-5 år) - 1.2 km
Skoler:
Rød skole - Onsøy (1-7 kl.) - 1.4 km
Gressvik ungdomsskole -  3.5 km
Frederik II videregående skole - 6.9 km
WANG Toppidrett Fredrikstad - 7.6 km

Oppvarming

Det er varmekabler i hele 1.etg og varmefolie 2.etg bortsett fra i bod.
Varmepumpe fra 2020.
Muligheter for å sette inn peisovn i stue.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26700 kwh i 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 728

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 921 653 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 317 952 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan:
524 Muskatkroken boligområde med formål: 110 - Boliger
Godkjent/vedtatt: februar 17, 2005
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål:
1001 - Bebyggelse og anlegg
Godkjent/vedtatt: juni 18, 2020

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/15500-2/86  Bestemmelse om gjerde tgl. 11.11.2005 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Pliktig medlemskap i velforening mv.

Vei/vann/avløp

Kommunalt.
Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Denne har ansvaret for evt. vedlikehold av lekeplass.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Pepperkroken 5, 1622, Gressvik, Gnr. 53 bnr. 419 i Fredrikstad kommune

Eier

Marianne Elisabeth Hansen Dani Nicholas Olafsen

Oppdragsnummer

29-21-0064

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.