Skjærhalden

Hytte med anneks og utsikt mot Botnekilen - 3 min gange til sjøen og parkeringsplass - båtplass.

Botnekilveien 113 , 1680 Skjærhalden

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 57 m²
Bruksareal 82 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 2 250 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 127
FINN.no 219266302
Sist endret 08.06.2021 15:06
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 803 742

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 803 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kirkeøy og Botne! På en høyde i et lunt og rolig område, ligger hytta med fin utsikt og bare noen minutters gange ned til sjøen. Her er det badeplass, båthavn og kort sjøvei til Hvalers mange øyer og uthavner. Turmulighetene på land er mange og varierte med en god blanding av skog og svaberg. Blir det for rolige dager er det en kort biltur til Skjærhalden med butikker, restauranter, vinmonopol, gjestehavn etc.
Kort oppsummert:
- Hytte med med mange sengeplasser, bl.a. 3 soverom og anneks
- Vedlikehold/oppussingsbehov
- Ligger klart for tilkobling til vann og avløp på tomten
- 3 minutters gange fra parkeringsplass
- Stor eiet tomt
- Båtplass i Botnekilen kan overtas.
Velkommen til visning!

Innhold

Hytte: Gang, kjøkken, rom med snurredo, rom med vask, stue og 3 soverom.
Anneks: Et rom med kjøkkenkrok, soveplass, stue og hems.
Utvendig bod mellom hytte og anneks. Utedusj på terrasse mot vest.
Tilkoblingspunkt for vann og avløp ligger klart på tomten. Det må betales tilkoblingsavgift til Hvaler kommune, avgifter til privat vannlag er betalt av eier.
Ny eier kan ta over båtplass til 14-15 fots jolle i Botnekilen, kun et par min fra hytta. Leie kr. 5.000,-/år.  Det kommer nye flytebrygger til neste år og nåværende eier har meldt interesse for leie av båtplass på 3,5m til kr. 10.500,-/år.

Standard

Hytta har noe behov for oppgradering og holder stort sett enkel hyttestandard. Det er ikke bad i hytta, men vann fra sisterne til rom med vask og snurredo. Det er også laet en utedusj på terrassen mot vest. Det er ikke godkjent med gråvann ut i terreng. Det ligger klart for tilkobling til vann og avløp på tomten, her gjenstår det å bygge bad og betale tilkoblingsavgift til Hvaler kommune.
Kjøkkenet har plassbygd innredning, platetopp, stekeovn og kjøleskap. Det er ikke lagt vann til kjøkken.
I stuen er det en vedovn som varmer hele hytta både tidlig og sent på sesongen og det er fin utsikt til sjøen fra spisestuen.
Annekset har en god størrelse på 22 kvm og i tillegg høy himling og noe hems. Her er det også sofa og en liten kjøkkenkrok, en veldig fin plass for barn eller besøkende familie og venner.
Det er lune og solrike plasser på tomten, her er det terrasser på ulike sider og både under og utenfor tak.
Overflater består hovedsakelig av panel og malt panel på vegger. Panel i tak og bordgulv.

Beliggenhet

Hytta ligger fint til på en høyde ved Botnekilen på Kirkøy i Hvaler kommune, ca. 30 min fra
Fredrikstad sentrum. Fra hytta er det noen få skritt ned til sjøen med bade- og fiskemuligheter, her ligger også Botnekilen Båtlag. Området har flott natur med mange turmuligheter til fots og fantastisk skjærgård til vanns. Med båt er det kort vei til Romsundet og videre ut mot Skjærhalden samt uttallige øyer og uthavner. Det går også buss i området med flere avganger daglig.
Skjærhalden ligger ca 6 minutter unna med bil, her finnes matbutikker, vinmomopol, marina, gjestehavn, sjøbuer og flott sjømatrestaurant. Fra Skjærhalden er det også fergesamband til Herføl og Lauer, samt rutebåt til Strømstad i Sverige. Hvaler byr også på et yrende kulturliv, samt turterreng, kyststi, fiske, nydelige badestrender og idylliske svaberg. Området har et unikt og vakkert kystmiljø med over 800 holmer og skjær.

Løpende kostnader

Vann og avløpslaget har økonomi til drift de neste årene, men det må etterhvert regnes med en årlig sum knyttet til drift og vedlikehold.
Det er ingen avgift knyttet til parkeringsplassene nå, men det kan endre seg i fremtiden.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
Hytte:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, rom med snurredo, rom med vask, stue og 3 soverom.
Anneks:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 0 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 2 250 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det foreligger skylddelerforretning fra 13.08.1971 med beskrivelser av tomtegrenser. Tomten er ikke målt opp av kommunen og ført inn i kommunekartet.

Garasje / Parkering

Det er tinglyst rett til 2 parkeringsplasser ca. 3 min. gange fra eiendommen.

Byggemåte

Hele hytten står på fjell. Byggemåte skal være bindingsverk og vegger skal etter byggemåte være isolert med ca. 10 cm mineralull. Original stående tømmermannskledning i varierende stand. 6 vinduer i stue med tolags isolerglass fra 1993-94. Vindu på kjøkken av nyere dato. Ellers er det originale enkle rammer og glass som ble pusset opp i 2002. Saltak med sporplater til undertak. Noe heng i plater mellom spenner. Isolert med mineralull. Råte oppunder utstikk inngangside, har vært fukt i utstikk nord mot vannet. Pappshingel til taketekke, denne bør byttes snart.
Anneks bygd i 2001-2004, står på søyler. Stående tømmermannskledning. Saltak med pappshingel. Renner og nedløp i plast. Terrassedør og vinduer i trelags isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Det er er vedovn i stue.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 541

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplan 2019-2031, vedtatt 20.06.2019 med formål:
550 - Hensyn landskap
5200 - LNFR - spredt bolig- fritids eller næringsbebyggelse
Strandsonebelte

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
2014/833022-1/200  Jordskifte tgl.  30.09.2014 
Jordskiftesak 0100-2013-0013 Botne.
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter:
1972/304459-2/86  Bestemmelse om veg tgl.  13.10.1972 
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:127  
Bestemmelse om garasje/parkering
Best. om felles tømmeplass
Gjelder denne registerenheten med flere
1972/304459-3/86  Bestemmelse om veg tgl.  13.10.1972 
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:127  
Gjelder denne registerenheten med flere
2014/833022-3/200  Bestemmelse om parkering  tgl.  30.09.2014 
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:123  
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:126  
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:127  
Rettighetshaver:Knr:3011 Gnr:19 Bnr:130  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen har tinglyst rett til bruk av vei og sti frem til hytta.
Eiendommen har 18 andeler i veilaget og 25 andeler knyttet til stien og bærer vedlikeholdskostnader knyttet til andelsfordelingen.
Tinglyst rett til 2 parkeringsplasser på anvist plass.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Bortsett fra noen personlige eiendeler/inventar selges eiendommen i utgangspunktet slik den står med møbler, inventar, båt som står på henger ved parkeringsplass og firhjuling. Det må avtales nærmere dersom dette ikke skal medfølge.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Botnekilveien 113, 1680, Skjærhalden, Gnr. 19 bnr. 127 i Hvaler kommune

Eier

Marit S K Halvorsen

Oppdragsnummer

29-21-0085

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.