Skjellum / Vikane

Romslig hytte over to plan og stor hage på Skjellum | Innlagt vann og avløp | Kort vei til bademuligheter

Skjellumveien 43 , 1622 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

29%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 67 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 3 200 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1958
Gårdsnummer 66
Bruksnummer 216
Energimerking G
FINN.no 218664491
Sist endret 08.06.2021 13:13
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 829 992
Ligningsverdi 66 526,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 829 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller&Partners presenterer Skjellumveien 43! En hytte i naturskjønne omgivelser hvor du kan finne roen!
Hyttefeltet på Skjellum er et populært ferie sted, hvor man kan lene seg tilbake og finne hvilepulsen i en ellers hektisk hverdag. Med gode utearealer å boltre seg på og en bekk som går igjennom eiendommen ligger alt til rette for en behagelig feriestund. Buvikstranda er bare en liten sykkeltur unna, hvor store og små kan nyte sommervarmen
Hytten er over to plan hvor første etasje innehar vindfang fra 2020, toalettrom, bad, kjøkken med god benkeplass, TV-stue og spisestue. Stuen har direkte adkomst til romslig veranda. Opp trappen til andre etasje er det loftstue som er innredet som soverom, med god plass til gjester.
Eiendomsmeglerfullmektig Magnus Winther ønsker velkommen til visning!

Innhold

På eiendommen står det en hytte over to plan, utetoalett og et eldre utehus på 12 kvadratmeter med potensiale. Det er lagt opp nytt tilkoblingspunkt til vann og avløp like ved utehuset.
Hytten er over to etasjer og inneholder gang, WC-rom, bad, kjøkken og stue med plass til to sittegrupper. Stuen har direkte adkomst til romslig veranda. Andre etasje er en loftstue som er innredet som soverom, her er det bare fantasien som setter grenser.

Standard

Tilbygget med vindfang er satt opp i 2020, og WC-rom og bad holder god standard. Hytten trenger noe oppgraderinger for å tilfredstille dagens krav til standard. Hytten har nyere elektrisk anlegg.

Entré

Entrén til hytten er ny fra 2020 og har laminat på gulv og hvitmalt panel på vegger. Store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp og adkomst til solrik uteplass. Fra entrén har du direkte tilgang til WC-rom og bad.

Stue

Stuen er det innvendige samlingsstedet på hytten, med lyse overflater på vegger og tak samt laminat på gulv. Det er rikelig med naturlig lysinnslipp fra vinduene og verandadøren som gjør at rommet føles luftig og lyst. Det er montert vedfyr som varmer godt på kveldstid.
Fra stuen har du direkte adkomst til solfyllt og romslig veranda. Her er det god plass til en større sittegruppe hvor sene sommerkvelder kan nytes i godt lag med både familie og venner.

Kjøkken

Kjøkken innredning er fra Mobalpa og er fransk inspirert levert av Ski Bygg. Det er gode arbeidssoner på benkeplaten av heltre. Integrert platetopp med lekker sort glassplate for å beskytte sprutveggen.

Bad

Hytten har den praktiske løsningen med separat WC-rom og bad. Begge rommene er pusset opp i 2020 og har belegg på gulv og baderommsplater på vegger i tidsriktig fargevalg. toaletter er vegghengt og det er montrert servant på WC-rommet. På badet er det romslig dusjhjørnet med glassdør og servant.

Hage

Hagen er delvis opparbeidet med plen og besår ellers av naturtomt med trær og busker som gir deg den rikitge "hytta-følelsen". Det er rikelig med blåbærlyng rett bak hytte veggen. Det er også en vannførende bekk som går igjennom eiendommen. Like ved bekken er det plass til en sittegruppe hvor vannføringen kan nytes i samstem med fuglekvitter hvor man kan koble helt av.

Beliggenhet

Vikane ligger i et utpreget maritimt miljø i en blanding av hyttefelt og eneboliger. Denne eiendommen er ikke direkte beliggende på Hankø men på fastlandet, derimot er det fergeforbindelse til Hankø med Spahotell, badeplasser, seilerkro, yachtclub og restaurant.
Hankø Fjordhotell har 4 tennisbaner, minigolf, Hankøhallen, fotballbane og egen strand (Trouville). Hankø blir ofte omtalt som seilsportens mekka. Det blir årlig arrangert regattaer på Hankø, noe som har vært tradisjon i over 100 år. Blant annet Hankø Race Week som blir arrangert av Kongelig Norsk seilforening (KNS) med Fredrikstad Seilforening.
Det er mange gode turmuligheter i område. Fine badestrender og båthavner. En liten sykkeltur unna har du bademuligheter både på Buvikstranda og på Mærrapanna.
Eiendommen ligger ca. 14 km fra Fredrikstad sentrum og togstasjon.
Fredrikstad er en kommune med 80.000 innbyggere, kun 70 minutters kjøring med bil, tog eller buss fra Oslo sentrum. Med sin flotte beliggenhet ved Glommas utløp, er Fredrikstad en by der mye sentrerer seg rundt vannet og sjøen. Byen strekker seg på flere sider av Glomma og over på Kråkerøy, Isegran, Gressvik og Gamlebyen. Langs elva finner du en rekke restauranter. Byfergen har anløp fra alle de nevnte bydelene og tar deg gratis fra det ene stedet til den andre. Sentrum er i stadig utvikling, og har en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, toalett, bad, stue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og soverom.
Utvendig bod:
Bruksareal: 12 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann.

Adkomst

Når man kommer fra Gressvik sentrum og kjører langs Vikaneveien, tar man til høre inn på Skjellumveien.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 200 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Hytten har parkeringsplass gjennom velforeningen, ca. 5 minutter gange fra hytten.

Byggemåte

Utdrag fra tilstandsrapporten:
Boligen er fundamentert på fjellgrunn.
Fjellgrunn anses som en meget stabil fundamenteringsgrunn.
Det var ingen tegn til setninger i boligen, og derfor tas det at grunnforholdene er stabile.
Hytta har ringmur.
Ringmuren er oppført i flere etapper, og det er observert vertikalsprekk mellom eldre og nyere mur.
Det er naturlig drenering rundt hytta.
Grunnmuren er tilpasset fjellformasjonen, og derfor kan det bli tilsig av vann under hytta.
Det anbefales å ta jevnlig sjekk av krypkjelleren for vann og fukt.
Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført.
Det er liggende trepanel på ytterveggene.
Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert og fått ny kledning de senere årene.
Det er ikke luftespalte i underkant av kledningen, noe som kan føre til fuktskader på kledningen.
Det anbefales å lage luftespalte i underkant av kledningen.
Hytta har saltak i trekonstruksjon fra antatt byggeår.
Det var ikke tegn til fukt eller råteskader i de synlige delene av takkonstruksjonen på befaringstidspunktet.
Innvendig er ikke himlingen med plast tilfredstillende utført mot mønedrager. Dette fører til luftlekkasjer i konstruksjonen.
Yttertaket er tekket med pappshingel.
Det er observert mose på pappen.
Mose kan føre til fuktinntrengning under pappen.
Det er etasjeskille i trekonstruksjon.
Det er noe skjevheter i gulvene, men dette anses som normalt på en eldre konstruksjon.
Det er krypkjellere på hytta
I krypkjelleren er det observert vanninntrengning.
Det er observert råteskader i gulvbjelke, og fukt i ringmur.
I tillegg er noe av stubbloftet rast ut.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest. Det skal heller ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 som er godkjent oppført.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyr og elektrisitet. Hytten har ikke varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. Fullstendig energiattest ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 672 pr. år Hvorav 2.584,- utgjør eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 66 526 pr. 01.01.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 01.01.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er omfattet av Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål:
5200 - LNF - spredt bolig- fritids eller næringsbebyggelse.
Det er ikke registrert reguleringsplaner innenfor den aktuelle eiendommen.

Offentlige planer

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eiendommen eller i nærheten av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1950/302791-2/86 - Registrering av grunn for 66/216
1950/302792-1/86 - Bestemmelse om vannrett for 66/216
1959/304795-1/86 - Registrering av grunn for 66/347
1959/304796-1/86 - Bestemmelse om veg for 66/347
Alle dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Skjellumfjellet og Kirkeberget vel har en årskontigent på 1.000 kroner. Kontigenten er en forutsetning for veirett på Skjellumfjellet. I tilknytting til dette er det også en felles parkeringsplass ca. 5 minutter gange fra hytten.
Det er også etablert et vannlag med private ledninger koblet til det kommunale.
Hjemmesiden til Skjellumfjellet og Kirkeberget vel kan besøkes på: http://www.skjellumfjellet.net/wordpress/

Offentligrettslig pålegg

Det foreligger avvik vedrørende piper og ildsteder. Se vedlagt tilsynsrapport i salgsoppgaven fra brann- og feiervesenet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skjellumveien 43, 1622, Gressvik, Gnr. 66 bnr. 216 i Fredrikstad kommune

Eier

Lars Øyvind Johansen Winifred P Loum Johansen

Oppdragsnummer

29-21-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.