Vikane / Hankøsundet

Sjarmerende hytte ved Vikane nær sjø | Solrike og romslige uteplasser | 3 soverom | Vann og avløp lagt frem til hytten

Skjellumveien 45 , 1622 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

29%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 42 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 52 m²
Tomt 2 406 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 66
Bruksnummer 215
FINN.no 219345178
Sist endret 12.06.2021 13:54
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 419 992

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 69 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 419 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller&Partners presenterer Skjellumveien 45!
I det populære hytteområdet ved Vikane ligger fritidseiendommen lunt, med gode solforhold, skjermet for innsyn og med naturen som nærmeste nabo. Bekken gjennom eiendommen gjør området ekstra frodig, og den store gressplenen er et perfekt samlingssted for hele familien.
Den frodige jorden og de gode solforholdene gir mulighet for å bruke en del av tomten til dyrking av bær og grønnsaker.
Det er kun en kort rusletur ned til Hankøsundet.
Hytten er bygd på 1950-tallet og innehar kjøkken, romslig stue med adkomst til solrik veranda og tre soverom. Det er originalt tregulv inne. Eiendommen har blitt påkostet for å opprettholde normalt vedlikehold med nyere veranda vinduer og verandadør.
Eiendomsmeglerfullmektig Magnus Winther ønsker velkommen til visning!

Innhold

Hytten er på et plan og inneholder: Kjøkken, stue og spisestue, tre soverom og veranda. Hytten er oppført på gnr.: 66 bnr.: 215, hvor det også er satt opp utetoalett. Det er lagt opp vann og kloakk på tomten og tilkoblings avg. er betalt. På gnr.: 66 bnr.: 492 er det oppført anneks som er innredet som soverom.

Standard

Hytten holder en enkel standard med originalt tregulv, panel og plater på vegger og himlinger. Verandaen er ca.10 år gammel. Yttervegg ved veranda er byttet ut i senere tid. Nyere vinduer og utgangsdør til veranda. Hytten trenger forbedringer for å tilfredsstille dagens krav til standard.

Stue

Stuen er romslig og har godt med naturlig lysinslipp. Gulvet er originalt og sørger for at sjelen i hytta blir bevart og den gode hyttefølelsen kommer til deg. I stuen er det plass til både spisegruppe og en sofakrok. Det er montert peisovn i stuen og det er direkte adkomst til verandaen fra stuen.

Kjøkken

Kjøkkenet har lys og enkel innredning og lyse overflater.

Balkong

Fra stuen har du adkomst til solrik veranda. Her kan solen nytes i godt lag, mens inntrykk fra de frodige omgivelsene kan tas inn. Det er trapp fra veranda til hagen.

Hage

Eiendommen har gode solforhold og ligger pent skjermet for innsyn fra andre hytter. -Her bor du med naturen som nærmeste nabo.
En del av tomten er opparbeidet med stor gressplen som byr på lek og moro for store og små, dette er et sted hvor hele familien vil trives!
Tomten har lett helning ned mot bekken som går gjennom tomten. Her kan du finne hvilepulsen i en ellers travel hverdag. Dersom du kunne tenke deg å plante vekster for å dyrke bær, frukt eller grønnsaker er det rikelig med plass til det. Med fuglekvitter, bekk og stor naturtomt med flere muligheter ligger alt til rette for en fantastisk sommer. Trær på tomten gjør at man er selvforsynt med ved til peisen. Tomten grenser opp til skogen som bidrar til et rikt dyre og fugleliv.

Beliggenhet

Denne eiendommen er beliggende ved Vikane på fastlandet mot Hankøsundet. Vikane ligger i et utpreget maritimt miljø ved Hankøsundet, i en blanding av hyttefelt og eneboliger.
Fra eiendommen er det få minutters gange til bryggeområde ved Hankøsundet som innbyr til småbåtturer i sundet eller til holmene utenfor.
Det er mange gode turmuligheter i området. Fine badestrender og båthavner. Det er 5 min å gå til Andersen Slippen med badestrand og brygge. En liten sykkeltur unna har du flere bademuligheter, Mærrapanna naturreservat og friområde og Buvikstranda.                  
 
Det er fergeforbindelse til Hankø med Spahotell, badeplasser, seilerkro, yachtclub og restaurant. Hankø Fjordhotell har 4 tennisbaner, minigolf, Hankøhallen, fotballbane og egen strand (Trouville). Hankø blir ofte omtalt som seilsportens mekka. Det blir årlig arrangert regattaer på Hankø, noe som har vært tradisjon i over 100 år. Blant annet Hankø Race Week som blir arrangert av Kongelig Norsk seilforening (KNS) med Fredrikstad Seilforening.
Det er 5 min å gå til busstopp for bussen til Fredrikstad.
Eiendommen ligger ca. 14 km fra Fredrikstad sentrum og togstasjon.
Fredrikstad er en kommune med 80.000 innbyggere, kun 70 minutters kjøring med bil, tog eller buss fra Oslo sentrum. Med sin flotte beliggenhet ved Glommas utløp, er Fredrikstad en by der mye sentrerer seg rundt vannet og sjøen. Byen strekker seg på flere sider av Glomma og over på Kråkerøy, Isegran, Gressvik og Gamlebyen. Langs elva finner du en rekke restauranter. Byfergen har anløp fra alle de nevnte bydelene og tar deg gratis fra det ene stedet til den andre. Sentrum er i stadig utvikling, og har en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger.

Forsikring

IF IF Polisenummer: 8436010

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 52 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue og 3 soverom
Det er også et anneks på eiendommen på 4 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann.

Adkomst

Ved visning er det parkeringsmuligheter ved seilforeningen på Vikane, like ved Vikane Café/Husløspizza. Her ifra er det skiltet med Møller & Partners "til salgsskilt".
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 406 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på Skjellumfjellet og Kirkefjelletts vel, ca. 5 min å gå fra hytten. Velets hjemmeside for mer informasjon: http://www.skjellumfjellet.net/wordpress/

Byggemåte

Utdrag fra verditakst:
Fundamentering, grunnmur og kjellergulv:
Antatt støpt såle på fjell med sementblokker i undermur. Kryp kjeller med noe fuktighet, men godt luftet .
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Tre-bindingsverk med utvendig panel.
Dører og vinduer:
Malte vinduer og dører med enkle og isolerglass.
Takkonstruksjon med yttertak:
Saltak tekket med pappshingel.
Piper, ildsteder og oppvarming:
Pipe oppført for vedovn, beslått over tak. Ikke kontrollert for feil eller mangler.
Innvendige overflater:
Panel og plater på vegger og himlinger. Tre-gulver.
VVS-installasjoner:
Vann og avløp til offentlig nett via privat vannlag ligger ved eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest. Det skal heller ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 som er godkjent oppført.

Oppvarming

Vedfyr i stue og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 882 pr. år Hvorav 1794,- utgjør eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er omfattet av Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål:
320 - Flomfare
5200 - LNF - spredt bolig- fritids eller næringsbebyggelse
Godkjent/Vedtatt 18.06.2020
Det er ikke registrert reguleringsplaner innenfor den aktuelle eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

66/215:
1950/302790-2/86  Registrering av grunn
66/492:
1970/301474-2/86  Registrering av grunn
Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Hytta har ikke innlagt vann eller avløp. Det er nylig lagt opp nytt tilkoblingspunkt på tomten som ny eier kan koble seg på. Påkoblingsavgiften til vannlaget er betalt. For mer info rundt vei, vann og avløp, kan du besøke velets hjemmesider på: http://www.skjellumfjellet.net/wordpress/

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skjellumveien 45, 1622, Gressvik, Gnr. 66 bnr. 215 i Fredrikstad kommune

Eier

Aase Normann Jensen Finn Normann Jensen

Oppdragsnummer

29-21-0102

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.