Lahellemoen

VISN 3/6: Populære Utsikten: 2-roms med pent bad og innglasset veranda.

Utsikten 19 , 1604 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 2 980 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1970
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 1547
Energimerking D
FINN.no 220354526
Sist endret 08.06.2021 11:09
Prisantydning 1 750 000
Totalpris 1 839 117

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 81 135,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 831 135,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 839 117,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ser du etter en førstegangsbolig som du kan gjøre litt med?
På Utsikten 19 er det til salgs en hyggelig 2-roms leilighet med lyse overflater, åpen planløsning, nyere bad og soverom med skyvedørsgarderobe. Her bor du sentralt, men med utsikt mot elven, dette fungerer godt om du studerer, pendler til Oslo (kort vei til jernbanestasjonen), er i jobb eller jobber hjemmefra.
Leiligheten ligger i 2. etg fra hovedinngangen, men det er også leiligheter nedover i etasjene.
Leiligheten har innglasset balkong som byr på en ekstra plass å oppholde seg, selv om det må gjøres litt med gulvet på balkongen.
Kjøkkenet er utskiftningsklart, men det ligger til rette for en fin planløsning når du skal sette inn nytt.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er tillatt med husdyr i borettslaget.

Standard

Leiligheten har eldre standard, men nymalte overflater. Det er laminatgulv i leiligheten med behov for oppgradering. Badet er tiltalende og ca 15 år gammelt. Det har fliser på vegget og gulv, men det er varmekabler på gulvet og opplegg for vaskemaskin.
Kjøkkenet er eldre, slitt og bør byttes. Det er en liten vannlekkasje i benkeskapet grunnet eldre røropplegg under vasken. Det er opplegg for vaskemaskin, og vifte over komfyr.
Leiligheten har en relativt stor hall, fellesarealene er pusset opp og det er branndører i hver etasje.
Port-telefonen er for tiden ute av drift, ny må installeres.
Sikringsskapet står i gangen og de er helt nye sikringsskap med automatsikringer.
Det er egen bod i kjelleren.
Det er behov for utbedring av terrassegulvet, da det er delt opp for å komme under for å male, og planen var å legge nytt.

Felleskostnader

3 294. Bygningsforsikring, utvendig vedlikehold av tomt og bygningsmasse, felles lån, tv/internett, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Andel fellesgjeld

81 135

Andel formue

77 536

Borettslag

Borettslag: Utsikten 3 borettslag, Orgnr: 952315110

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

HUS601-1141831620
Restsaldo: 2.590.123,-
Restløpetid: 7 år 8 md
Type rente: Flyt
Rente 0,82%
OBBK01-98207899550
Restsaldo: 490.846,-
Restløpetid: 29 år 4 md.
Type rente: Flyt
Rente: 2,05%

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 78963258

Regnskap

Følger som vedlegg i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Følger som vedlegg i salgsoppgaven

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Vindfang, soverom bad og kjøkken/stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 980 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer 13 parkeringsplasser. De som ønsker plass, kan ta kontakt med  styret. Kun en bil pr. leilighet. Gjesteplasser er tilgjengelig 50 meter ned i veien.

Byggemåte

Blokken er antatt fundamentert på fjell, og komprimerte steinmasser.
Grunnmur av støpt betong.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader - Det antas at ytterveggene mot balkongen er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført.
De øvrige ytterveggene antas å være oppført i betongkonstruksjon.
Det er både liggende kledning, teglstein og fasadeplater på ytterveggene.
Fasadene ved balkongen har liggende kledning.
Takkonstruksjon er flat og taktekking av folie eller takpapp.
Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kiæråsen barnehage - 0.3 km
Speiderfjellet barnehage - 15 min gang
Solstua familiebarnehage - 1.8 km
Skoler:
Cicignon barne- og ungdomsskole - 1.6 km
Trara skole (1-7 kl.) - 2 km
Akademiet vgs. Fredrikstad - 1.2 km
Glemmen videregående skole - 1.6 km

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser at hun varmer opp leiligheten med kun en elektrisk varmeovn, og at el-kostnadene i gjennomsnitt det siste året har ligget på totalt 1500 kr pr mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Utsikten 19, 1604, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1547, andelsnr. 23 i Utsikten 3 borettslag med orgnr. 952315110 i Fredrikstad kommune

Eier

Anne Britt Stokkeland

Oppdragsnummer

29-21-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.