Manstad

Stor og innholdsrik familiebolig sentralt på Manstad, et steinkast unna barne- og ungdomsskolen.

Manstad allé 14 , 1626 Manstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 227 m²
Bruksareal 254 m²
Bruttoareal 275 m²
Tomt 639 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1979
Gårdsnummer 120
Bruksnummer 16
FINN.no 221673771
Sist endret 02.08.2021 11:35
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 114 742
Ligningsverdi 1 361 649,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 114 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til en stor og innholdsrik familiebolig i Manstad Allé 14! Boligen ligger sentralt på Manstad, bare noen få meter fra barne- og ungdomsskolen. Her er det også dagligvarehandel, legesenter og idrettshall. Like i nærheten finner man fine turmuligheter med lange skogsløyper og herlig natur.  Nærområdet er kjent for sin naturskjønne idyll med kort vei til sjøen og badeplasser, det lille samfunnet gir deg gleden av å bo "på landet" samtidig som man er del av et etablert nabolag. Det er nok ikke uten grunn at så mange blir værende på Manstad livet ut - her er det lett å trives.
Kort oppsummert:
- Hoveddel med 4 soverom.
- Romslig sidedel med egen inngang.
- Garasje og utestue med jacuzzi.
- Beliggende i blindvei.
Velkommen til visning!

Innhold

Eiendommen er romslig og har flere bruksmuligheter. Sidedelen har egen inngang, men er ikke søkt om som egen boenhet. Arealet er matrikkelført som en del av eneboligen.
Innhold hoveddel:
U.etg: Gang, hall med garderobeskap, wc, vaskerom, en kjellerstue/stort soverom og 2 soverom til.
1.etg: Soverom, kontor/garderoberom, bad og et stort allrom med kjøkken og stue og utgang til balkong.
Loft med mye lagringsplass.
Innhold sidedel:
U.etg: Gang, bad/vaskerom og åpen stue- og kjøkkenløsning.
1.etg: Gang, soverom og 2 disponible rom med takvindu.
Frittliggende garasje.
Utestue med jacuzzi.
Det er også god plass til parkering i oppkjøsel ved inngangen og på gruset plass i enden av tomten.

Standard

Boligens hoveddel ble opprinnelig bygget i 1979, mens sidelen først tilbygget i 1995 og senere omgjort i ca 2006. Ny eier kan ta over bestilling på takfornying som er planlagt i august ellers er det utført normalt vedlikehold.

Stue

Romslig vinkelstue hvor romfølelsen forsterkes av store vindusflater som gir mye lys. Rommet er et sosialt rom for hele familien og hyggelige sammenkomster. Det er god plass til både langbord og en stor sofagruppe, og romløsningen gjør det enkelt å møblere. Det er innstallert varmpumpe som både varmer og kjøler. Peisovnen er ikke koblet til pipa, men det er fullt mulig å få gjort. Utgang til balkong med både åpen og overbygget del.
Dersom det ikke er behov av 3 soverom i u.etg, egner det største rommet seg like godt som en kjellerstue. 
Stuen i sidedelen er i åpen løsning med kjøkkenet, her er det varmekabler i gulvet og fin plass til både spisebord og sofrakrok.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger litt tilbaketrukket i det åpne allrommet. Da er kjøkkensjefen inkludert i selskapet og øya et fint samlingssted og serveringspunkt. Lys innredning fra 2009 med integrert platetopp og stekeovn fra 2017-18. Mikroovn og oppvaskmaskin.
Kjøkken sidedel - Pent og ivaretatt kjøkken med spotter i tak og fliser på gulv, samt integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fruseskap.

Bad

Badet i hoveddel er fra 2010 og oppleves som delikat og tidløst. Lyse fliser på vegg og gulv og et stort dusjkabinett fra 2016. Vegghengt wc.
I u.etg er det et praktisk vaskerom og separat flislagt toalettrom.
Badet i sidedelen er fra 2004, med fliser på vegger og gulv. Det er opplegg til vaskemaskin og varmekabler i gulv.

Balkong

Deilig solrik balkong i 1.etg på ca 40 m2, med nye terrassebord fra 2014. I enden er balkongen overbygd og man kan sitte skjermet mens man nyter et godt måltid eller trenger litt pause fra solen. På andre siden er det trapp opp til en luftebalkong på ca 4 m2 med fin utsikt og trapp ned til hagen og utestuen med jacuzzi.

Hage

Hagen er laget for at den skal kunne brukes mye uten store krav til hagestell. I tillegg til steinlagt platting ved inngangspartiet er det en koselig bakhage med liten gressplen. I utestuen med jacuzzi kan skyvedøren trekkes til side og det følger med lerret på vegg og projektor.

Soverom

Eiendommen har mange rom. Hoveddelen har i utgangspunktet 4 soverom, men det ene er så stort at det fint også kan brukes som kjellerstue.
I garderoberommet var det vindu tidligere, det kan settes inn igjen dersom det er behov for et soverom til.
I sidedelen er det 1 romslig soverom med utgang til en luftebalkong i tillegg til 2 disponible rom med takvindu.

Beliggenhet

Manstad sentralt!
Beliggende bare noen få meter fra barneskole og ungdomsskole er denne boligen perfekt for barnefamilien.
Her ligger alt til rette for ett enklere liv. Badeplasser i sykkelavstand, flotte strender i Engelsviken (Solviken) og på Lervik.
Barnehage, dagligvarebutikker, skoler, idrettshall og svømmehall rett ved. Velkjente Manstad Kjøtt og Delikatesse (Øyvind Karlsen) med stor ferskvaredisk ligger ved Coop Extra. Bussholdeplass ett stenkast unna.
Lervik og Engelsviken, med restauranter og sjøliv, er kun en sykkeltur unna. Skogturer og friluftsliv er tilgjengelig i gangavstand.
Engelsviken er velkjent for sin fiskerestaurant med utsøkt mat og livemusikk.
På Lervik har det i mange år vært fiskerihavn, slipp og marina. I tillegg finner man et ridesenter like i nærheten. Det er fine turområder rett utenfor døren og en flott skjærgård som ligger i umiddelbar nærhet. Treningssenter i Engelsviken og Gymbox innenfor bomringen på Ørebekk. Golfbane noen minutters kjøring unna. 15 min kjøretur til Råde stasjon, ca 60 min kjøring til Oslo.

Boligens areal

Primærrom: 227 kvm, Bruksareal: 254 kvm, Bruttoareal: 275 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 122 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hoveddel: Gang, hall, wc, vaskerom og 3 soverom. Sidedel: Stue/kjøkken, gang og bad.
1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hoveddel: kjøkken, stue, bad og soverom. Sidedel: Oppgang, gang og soverom.
Garasje og rom med boblekar:
Bruksareal: 32 m².
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann

Tomt

Areal: 639 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av to tomter.
Gnr 120, bnr 24, eiet tomt på 231,3 kvm
Gnr 120, bnr 16, fnr 43 er festet og på 407,7 kvm.
Bortfester er Fredrikstad kommune. Festetid til 2078. Festeavgiften kr. 1.136,-/år betales via kommunale avgifter. Festeavgiften reguleres hvert 10. år iht. konsumprisindeks.

Garasje / Parkering

Enkel garasje på ca 16 kvm. God plass til parkering i egen oppkjørsel, både ved inngangsparti og på siden av tilbygget.

Byggemåte

Huset står sannsynligvis på fjell/steinfylling til fjell. Grunnmur i lettklinkermur. Byggemåte er bindingsverk og skal være isolert med 10-15 cm mineralull. Liggende kledning, denne er stort sett i grei stand. Noe kledning gavl inngang går helt ned til bakken, må passes på. Malt inngangsdør med tolags glass av nyere dato. Malt inngangsdør med tolags isolerglass i sidedel. Vinduer og terrassedør med tolags isolerglass for det meste fra 1979, noe er nyere. Terrasedør balkong sidedel fra 2018. Alle vinduer bortsett fra to er malt utvendig i 2021. Saltak eldre del  Sutaksplater til undertak. isolert med mineralull, bra utluftet. Loft tilbygg er ikke sjekket pga vanskelig tilgang. Betongtakstein fra 1979 og 2004. Eier har bestilt takfornying til august, om ønskelig kan ny eier ta over denne bestillingen. Kostnad ca kr. 58.000,-. Varmtvannsbereder på 200l fra 2008.
Egen strømmåler og varmtvannsbereder på 200l fra 2008 i sidedel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på opprinnelig bygg datert 05.10.1979.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen på tilbygget/sidedelen. Tilbygget ble oppført som garasje i 1995 og i ca. 2006 omgjort til boligareal som en del av hoveddelen. Endring av arealet til boligareal er matrikkelført i kommunen, men kommunen kan ikke finne godkjenningspapirene. Det bør derfor settes inn dør mellom enhetene for at det skal være riktig iht matrikkelen.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Manstad skole - Onsøy (1-7 kl.) 0.4 km
Gaustad ungdomsskole - Onsøy (8-10 kl.) 0,4 km
Tomb videregående skole 8,6 km
Frederik II videregående skole 12,5 km
Barnehager:
Gaustadgrenda barnehage (0-5 år) 1 km
Kjærre misjonshus barnehage (0-6 år) 1,5 km
Engelsviken barnehage 3 km

Oppvarming

2 varmepumper fra 2008.
Varmekabler i u.etg og bad 1.etg.
Elementpipe, peisovn i stue er ikke tilkoblet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 21.000 kwh. i 2020 på hoveddel.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 893

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 361 649 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 901 936 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av:
Reguleringsplan Manstad II, med formål:  Boliger. Godkjent/vedtatt: februar 15, 1978
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032 med formål bebyggelse og anlegg. Godkjent/vedtatt: juni 18, 2020

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
 Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Manstad allé 14, 1626, Manstad, Gnr. 120 bnr. 16 Fnr. 43 i Fredrikstad kommune

Eier

Renee Elisabeth Dalan Gard Eriksen

Oppdragsnummer

29-21-0115

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.