TROSVIK

Lys og trivelig 4-roms selveierleilighet (2. etg) nær sentrum. Sørvendt balkong. Hage.

Th.Thomassens vei 5 , 1613 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

26%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 78 m²
Bruksareal 95 m²
Tomt 527 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1965
Gårdsnummer 210
Bruksnummer 1
FINN.no 230341394
Sist endret 24.09.2021 12:08
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 2 517 742
Ligningsverdi 449 632,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 58 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 67 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 517 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hyggelig romslig og lys leilighet i 2. etg på tomannsbolig i et etablert nabolag på Trosvik. Kort vei til videregående skoler, barneskole, kollektivtransport ut av byen og til både elva og marka.
Leiligheten har 3 soverom og solrik balkong mot sør med utgang fra stuen.
Moderne kjøkken, nytt sikringsskap og nye overflater på vegger innvendig. Pent flislagt bad.
Leiligheten deler stort loft med den andre seksjonen og har flere store boder i kjelleren.
Her er det en stor, idyllisk usjenert hage med hekk, bukser og frodige planter.

Standard

Leiligheten har lyse overflater og fin planløsning. Det er i gang og stue parkett i massiv eik, som gir leiligheten et stilig preg.
Det er malte panelplater og malt strie på veggene.
Både bad og kjøkken holder et moderne preg.
Det er lagt inn fibernett fra Viken Fiber.
I el-skapet er det automatsikringer, 13 kurser og 32 amp hovedsikring. El-anlegget ble oppgradert i 2015.
Det er montert 200 liters varmtvannsbereder i kjelleren. Innvendige kloakkrør i pvc, vannrør er utført i kobber.
Det er en oljeovn i stuen som vil bli konvertert til å gå på biodrivstoff - et miljøvennlig alternativ, kjekt å ha hvis strømmen blir enda dyrere.
Tilsyn med fyringsanlegg er ikke gjort siden 2013. Pipe feid sist i 2014.
Registrert avvik hos feiervesenet: Glassfiberstrie på skorstein (1. etg) (- gjør seg gjeldende også for 2. etg)

Kjøkken

Moderne kjøkken i eget rom ved stuen med nyere kjøkkeninnredning.
Kjøkkenet har hvite høyglanspolerte skapfronter, og laminert benkeplate. Innredningen har integrert platetopp, avtrekksvifte, stekeovn og oppvaskmaskin.

Bad

Det er flislagt bad med dusjkabinett, badromsinnredning, wc og en liten vaskemaskin. Det er mekanisk vifte.

Beliggenhet

Det er lite trafikk i området, som er preget av koselig eldre bebyggelse, smale veier og barnevennlige områder for lek og aktivitet. Her bor du nær Trosvik barneskole, idrettsanlegg, Fredrik II vgs og du har nærbutikker både på Christianslund og ved Fjeldberg. Det er kort vei til Fredrikstadmarka og Bjørndalsdammene, og den populære Bjørneløypa som er barnas egen turfavoritt. Enda kortere er det ned til Fjeldberg båthavn, og du er knappe 2 km fra Fredrikstad sentrum og bryggepromenaden.

Forsikring

If

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 95 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 0 m².
Felles vaskerom i kjeller. 2 store boder til eget bruk, samt andre boder til felles oppbevaring.
1. etasje:
Trappegang
2. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom, bad, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 527 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2154, Festeavgift: 890, Ny regulering i 2029.Avtalen løper i 200 år fra 1954
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass eller i gaten.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire og oppfylte steinmasser.
Kjellerveggene er oppført i betong og pusset utvendig over terreng.
Det er ikke tegn på sprekker i grunnmuren.
Det er observert noe saltutslag i ytterveggene, og noe skjeve gulv i leiligheten som kan tyde på midnre setninger i bygget.
Det antas at dreneringen er fra byggeår.
Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er eternittplater på ytterveggene. Disse er fra byggeår og dersom disse skal fjernes, må det gjøres av profesjonelle, da de inneholder asbest.
Det er ett nyere vindu og dør til balkongen. Resten av vinduene er fra byggeår og bør byttes de nærmeste årene.
Boligen har saltak i trekonstruksjon.
Det er luke til loftet med nedfellbar trapp.
Det er takstein på yttertaket, undertak av bord og papp. Takstein er fra byggeår.
Det er montert en forbrenningsovn som går på parafin/olje. Det er ikke lov å bruke dette lengre. Megler har tatt kontakt med Østfold Olje ang tømming/fjerning av oljetank, eventuelt konvertering til biodrivstoff, og vil få et tilbud på dette. Selger bekoster tømming/fjerning av oljetank. Ny eier bør gi beskjed om de ønsker en konvertering til biodrivstoff isteden når tilbud på dette foreligger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Barnehage / skole i området

TROSVIK SKOLE (1-7) 400 meter
KVERNHUSET UNGDOMSSKOLE (8-10) 1,8 km
FREDRIK II videregående skole 300 meter
GLEMMEN vgs 1,7 km
Do Re Mi barnehage 200 meter
Trosvik barnehafe 200 meter
Trosvikhaven familiebarnehage (0-3 år) 500 meter

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 428 pr. år Inkluderer eiendomsskatt som utgjør kr 3651 pr år

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 449 632 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 498 773 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Offentlige planer

Området er avsatt til bebyggelse og anlegg i Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032.
Det ligger også innenfor / nesten på grensen av et område med flomfare. Selger opplyser at de ikke har opplevd oversvømmelse i kjelleren i sin eietid.

Offentligrettslig pålegg

Kommunen skal snart fornye vann- og avløpsledninger i området. Da må huseierne også oppgradere sine private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Leiligheten selges som den står på visningstidspunktet, med tilhørende hvitevarer, samt hyller og skap i boder i kjeller.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Så raskt som mulig, etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Th.Thomassens vei 5, 1613, Fredrikstad, Gnr. 210 bnr. 1 snr. 2 Fnr. 599 i Fredrikstad kommune

Eier

Erik Lorentzen

Oppdragsnummer

29-21-0176

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.