Fredrikstad

Nøklebystranda - Koselig klassisk enebolig med originale detaljer og nytt lekkert bad - utsikt til elva.

Dr. Opsands vei 32 , 1618 Fredrikstad

VISNINGER

28. september tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 161 m²
Bruksareal 235 m²
Bruttoareal 251 m²
Tomt 436 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1915
Gårdsnummer 205
Bruksnummer 41
FINN.no 230445503
Sist endret 22.09.2021 15:11
Prisantydning 4 700 000
Totalpris 4 833 492
Ligningsverdi 837 017,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 833 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller & Partners presenterer Dr. Opsandsvei 32, en klassisk sjarmerende enebolig fra 1915 beliggende ved fergeleiet på Nøklebystranda.
Her er mange av de riktige detaljene bevart, slik som bredt listverk, rosetter i taket og god takhøyde, mens det nye lekre badet holder moderne standard. Boligen har store luftige rom og en sidedel med egen inngang som er innredet som en liten leilighet. Rett utenfor døren er det fantastisk fine turområder langs Glommastien både mot sentrum og mot Sarpsborg, og fergen tar deg over til Selbak med restauranter, butikker, frisør, matbutikk, apotek m.m. Herfra er det en kort og koselig sykkeltur til Gamlebyen og bussen stopper like ved eiendommen.
Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Gang/hall, kjøkken, bad, gang to stuer.
2.etasje: Oppgang/gang, wc og tre soverom hoveddel.
Kjeller: Gang og diverse boder.
Sidedel/anneks med egen inngang, hall, kjøkken og bad i 1.etg. Et disponibelt rom i 2.etg.
Denne delen er ikke bruksendret til boligareal.
Garasje: Dobbelgarasje på 36m2 BRA

Utstyr

Varmepumpe
Brannstige fra 2. etasje

Standard

Boligen har eldre sjarme med moderne innslag på bl.a. kjøkken og bad. Her er det god takhøyde, store vindusflater, tidsriktige farger og flotte detaljer i listverk og rosetter. Miksen av nytt og gammelt gjør boligen til et hyggelig og personlig hjem.  Det er gjort flere oppgraderinger i senere tid, blant annet nytt bad i 1. etasje, flere vinduer er byttet ut og ny trapp og platting ved inngangsparti.

Entré

Boligen har et koselig inngangsparti med en liten lun kaffekrok og inngangsdør til både hoveddel og sidedel. I hallen er det garderobeplass og trapp til 2. etg og til kjeller med masse bodplass.

Stue

Stuene i 1.etg er lyse hyggelige rom med litt utsikt mot elva og fergeleiet. I tillegg til varmepumpe er det både peisinnsats og liten vedovn.
I 2.etg på sidedelen er det innredet til en liten stue og sovealkove.

Kjøkken

Kjøkkenet er i en fin halvåpen løsning mot spisestuen, da er ikke all oppvasken på utstillingen, samtidig som romfølelsen er godt utnyttet. Hvit kjøkken innredning med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilator.
Kjøkkenet i sidedelen er helt nytt og har liten innredning med integrert liten kokeplate og stekeovn. Ventilator.

Bad

Nytt og lekkert bad i 1.etg. i 2021. Moderne fliser og innredning med tidsriktige sorte detaljer. Praktisk innredet med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel under benk i ene enden. I tillegg til ny vegg med isolering, er det lagt nytt fundament og gulv med varmekabler. Nytt elektrisk opplegg og nye avløpsrør i ny grøft ut til kommunalt avløp.
Ekstra wc i 2.etg med toalett og servant.
Bad i sidedel med toalett, servant og dusj. Opplegg til vaskemaskin.

Hage

Tomten er flat og solrik og kan enkelt rammes inn med hekk for å gjøre den mer privat. Fra plattingen skimtes elva og på gressplen er det plass til fotballmålet eller trampolinen. Stor gruset gårdsplass med god plass til parkering av biler og sykler.

Soverom

Boligens soverom ligger i 2.etg. Alle rommene er store og luftige med god plass til både seng og garderobe.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig område langs elva, her er det mer båttrafikk enn biltrafikk. Med fergeleiet og gratis ferge over til Selbak og Glommastien som nærmeste nabo, er det idylliske turmuligheter rett utenfor døra. Det er også en fin sykkeltur langs Glommastien bort til Gamlebyen. Dagligvarene kan du handle på Kiwi på Lisleby, få minutter fra eiendommen. Det er sykkelavstand til barneskole og det er flere barnehager i nærheten. Det er også Active Centeret med bl.a. klatrevegg, skatehall og lokalene til Nedre Glomma turn. Det er omtrent lik avstand til Østfoldhallene med mange handlemuligheter i Dikeveiensom til Fredrikstad sentrum med kafeer, butikker og kulturtilbud. Det er gode bussforbindelser rett ved eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 161 kvm, Bruksareal: 235 kvm, Bruttoareal: 251 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/hall, kjøkken, bad, gang to stuer. Sidedel med gang/hall, kjøkken og bad.
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Oppgang/gang, wc og tre soverom hoveddel. Et rom i sidedel.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Tilstandsrapport/Takstmann

Adkomst

Det vil bli skiltet med Møller & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 436 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Dobbeltgarasje med leddport i tre.

Byggemåte

Huset står sannsynligvis på leire. Det har vært noe setninger. Byggemåte er sannsynligvis knubb og bindingsverk. Ukjent angående isolering. Yttervegg på det nye badet ble isolert på nytt når badet ble bygget i følge eier. En vegg med liggende kledning. Stående tømmermannskledning ellers. Noen dårlige ender. Saltak. Under/påliggere til undertak. Isolert med noe mineralull.  Taket er tekket med betongtakstein. Endel mose på taket.  Sannsynligvis noe råte i vindskier.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Hjørgunn barnehage - 1 km
Solstua familiebarnehage - 1.2 km
Roselia barnehage - 1.2 km
Skoler:
Nøkleby skole (1-7 kl.) - 1.3 km
Haugeåsen ungdomsskole - 2.6 km
Glemmen videregående skole Avdeling Lisleby 6 min
Glemmen videregående skole - 4 km

Oppvarming

Varmepumpe.
Vedovn og peisinnsats i stuer.
Varmekabler på bad hoveddel.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 361 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 837 017 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 013 262 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  omfattes av kommuneplan Fredrikstad 2020-2032
Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg
Eiendommen er ikke regulert.

Offentlige planer

Det er planlagt oppgradering av fergeleiet med servicebygg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt

Offentligrettslig pålegg

Avvik ildsted:
Gjelder: Plassering: 2.etasje
vedovn - Plate på gulv for kort.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dr. Opsands vei 32, 1618, Fredrikstad, Gnr. 205 bnr. 41 i Fredrikstad kommune

Eier

Ingelin Jorselje Jonas F Andersen Jorselje

Oppdragsnummer

29-21-0190

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.