Gressvik

#Gressvik/Krossnes | Rålekker enebolig under oppføring med fantastisk utsikt over Vesterelven | Påkostet materialvalg

Krosnesveien 21D , 1622 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Magnus Winther Hansen
Magnus Winther Hansen Eiendomsmeglerfullmektig
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

46%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 129 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 1 140 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 54
Bruksnummer 199
Sist endret 24.11.2021 10:02
Prisantydning 8 350 000
Totalpris 8 363 842

Beregnet totalkostnad

8 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 12 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 13 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 363 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Krosnesveien 21 D, rålekker enebolig under oppføring med fantastisk god beliggenhet på Krosnes.
Dette er en av tre boliger som er under oppføring beliggende høyt og tilbaketrukket fra vei. Boligen har panoramautsikt over Vesterelven, mot sentrum og Kråkerøy. Skreddsydd med stedtilpasset arkitektur. Uvanlig detaljert prosjektering kombinert med moderne og påkostede materialvalg.
Kort oppsummert:
- Vannbåren og elektrisk gulvvarme fordelt i alle rom (ikke i boder).
- Integrert drømme garasje med gulvvarme, epoxymalte gulv og avtrekksventiler ved garasjeporter.
- Sort kjøkken fra Norema med heltre hvitpigmentert eik benkeplate.
- Åpen himling i stue og kjøkken.
- Lekker belysning innvendig og utvendig.
- Flotte uteplasser både på mark og i 2. etasje.
- Stilsikre bad.
- Mulighet for å installere heis.
Dette er boligen for deg som ønsker det lille ekstra og som setter pris på detaljene og det moderne inntrykket. For mer informasjon se leveransebeskrivelse.
Innhold:
U. etasje: Isolert integrert dobbelgarasje, bod, teknisk rom og innvendig trapp opp til 1. etasje.
1. etasje: 3 stk. soverom, vaskerom, bad, entre, gang og trapp opp til. 2. etasje. Stor uteplass på mark. Også en praktisk oppbevarings bod i denne etasjen.
2. etasje: Åpen stue og kjøkkenløsning med mønet himling (god takhøyde), bad og bod. Fra stue er det utgang til romslig balkong.
Utbygger:
Krossnesveien 21 B AS er utbygger. Treteknikk Østfold AS er utførende. Treteknikk har sans for detaljer og bygger skreddersydde boliger som har det lille ekstra. Treteknikk Østfold ledes av Fredrik Lindberg som har lang fartstid innen byggfaget og har i tillegg jobbet  som møbelsnekker.
Ta kontakt med eiendomsmegler Dag Thomas Svendsen ved interesse.

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

Krosnesveien 21 B AS
Organisasjonsnummer 924 75 3900
Fredrik Lindberg 
Epost: fredrik@treteknikk.net
Mobil: 41 43 51 51

Beliggenhet

Huset ligger høyt og tilbaketrukket i terrenget med gode solforhold. Fra stuen i 2. etasje er det flott panoramautsikt mot vesterelven, Fredrikstad sentrum og mot Kråkerøy Nord. Det er gangavstand til sentrumsferje, som frakter deg gratis over elven til sentrum, Isegran, Smertu, Gamlebyen eller til Cicignon. Går ferjeturen til Gamlebyen finner man blant annet restauranter, klesbutikker, bruktbutikker, frimarked hver helg på sommeren, kulturelle aktiviteter som et rikt scenekulturliv med festivaler, konserter, revyer og teater. Her går man tur på "vollæne" mens man mater endene eller geitene og hønene. Mens på vinteren koker man opp en kopp kakao å skøyte seg ut på isen på vollene. Etter denne ferjeturen kan man også oppleve Kongsten fort som ble grunnlagt i 1685, her kan man gå på en liten oppdagelsesferd før man avslutter med en dukkert på nyrenoverte Kongsten bad som ligger like ved siden av eller man kan slappe av med en runde minigolf. Går turen til Fredrikstad sentrum via ferjen fra Gamlebyen til Cicignon havner man på strandpromenaden som strekker seg langs Glomma, her er det utplassert rikelig med sittegrupper og krakker så man kan nyte det yrende folkelivet både på vann og på land. Strandpromenaden strekker seg mot sentrum og man ender på bryggepromenaden. Bryggepromenaden har rikelig med restauranter som serverer mat fra flere ulike kulturer. Her er folkelivet til å ta og føle på.
Videre kommer man til en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger. Parallelt med gågaten ligger Torvbyen kjøpesenter som rommer over 70 butikker og spisesteder. Fra sentrum går ferjen tilbake til Gressvik. Området byr på mange fine turmuligheter, kort vei til vannet med båtplasser og badeplasser. Gressvik Torg ligger bare 2 kilometer fra eiendommen her har du blant annet dagligvarehandel, apotek, blomsterforretning og frisør. Enda nærmere ligger en stor ny Kiwibutikk.
Skulle man velge å ta bilen til sentrum er man fortsatt kun ti minutter unna.

Adkomst

Adresse Krosnesveien 21, kjør gjennom Gressvik, ta av til venstre mot Viker, deretter venstre etter Jackon. Eiendommen ligger på høyre side ca. 200 meter etter avkjøring.

Areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 196 kvm
BRA: 196 m².
Primærrom: 129 m².
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.
Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger, datert 23.12.2019. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Felles tomt på ca. 1140 kvm som eies av sameiet.
Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.
Tomten disponeres av seksjonseierne iht. seksjonsbegjæring/sameievedtekter. Hver enkelt seksjonseier disponerer sin naturlige del og har ansvar for vedlikehold av denne.

Parkering

Stor dobbel garasje.

Boder

1 stor bod med balansert ventilasjon
Teknisk rom med varmtvannstank, sentralstøvsuger, el-tavle, fordelerskap for tappevann og gulvvarme, Vaillant Elo Block gulvvarmerforsyner.

Utstyr

1.etasje:
-Downlights i gang, bad og vaskerom
-Sentralstøvsuger punkt i gang
-Sorte brytere og stikkontakter
2.etasje:
- Innfelte downlights
-Utenpåliggende punktbelysning og fritthengende lamper ihht belysningsplan.
-Sentralstøvsuger punkt i stue
-Sorte brytere og stikkontakter
-Trekkerør for fiber til tv

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen. Det bemerkes at boligen er under oppføring og tilvalg er derfor begrenset.
Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgs rutiner. Det vil ikke bli utarbeidet tilvalgs brosjyre. Tilvalg diskuteres løpende med utbygger under byggeprosessen. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.
Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.
Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake 3 % av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.
Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett/flere sameier på eiendommene, og ved kjøp av leilighet medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette.Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller eierseksjonssameiet skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig tilknyttet via privat ledning.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.
Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.
Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.
Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.
Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Etasje

. etasje.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgs liste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Krosnesveien 21D, 1622, Gressvik, Gnr. 54 bnr. 199 snr. 3 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

29-21-0253

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.