Vesterøy

Vesterøy/Hauge - Nytt boligområde med prosjekterte boliger i rekke og frittliggende tomter.

Åsen boligområde , 1684 Vesterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Karl Robert Hansen
Karl Robert Hansen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Eierseksjon
Bruksareal 0-165 m²
Tomt 0-602 m² / Fellestomt
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 517
FINN.no 224865911
Sist endret 16.07.2021 12:00
Prisantydning 1 050 000 - 4 950 000
Totalpris 1 077 592 - 4 973 842

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
04 m2 1 150 000,-
05 m2 1 200 000,-
06 m2 1 100 000,-
10 m2 1 050 000,-
11 4 165 m2 4 950 000,-
12 4 165 m2 4 950 000,-
13 4 165 m2 4 950 000,-
14 4 165 m2 4 900 000,-
15 4 165 m2 4 950 000,-

Beskrivelse

Velkommen til Åsen og et nytt boligprosjekt på Vesterøy!
Prosjektet ligger i naturskjønne områder, med kort vei til strender, flotte turområder og skjærgård - alt man forbinder med Hvaleridyll.
Området vil bli et mindre boligfelt med 4 frittliggende eneboligtomter og 11 boliger i rekke, akkurat passe for å skape et godt bomiljø. Det vil anlegges lekeplass på området og kjøpere vil få mulighet til å leie båtplass opp til 3m bredde (14-25 fots båt) ved Hesthella. Pris kr. 6- 10.000,-/år.
I tillegg til de frittliggende tomtene vil første salgstrinn bestå av 3+2 boliger i rekke.
Eiendomsmegler bistår med salg av eierseksjon (andel i fast eiendom), i tillegg må kjøper inngå kontrakt etter bustadoppføringslova med utbygger om oppføring av boligen. Eiendomsmegler rolle er begrenset til salg og oppgjør av eierseksjonen. Når seksjonen er overskjøtet på kjøper betaler kjøper løpende avdrag direkte til selger i samsvar med bustadoppføringslovas bestemmelser. Eiendomsmeglers oppdrag er derfor begrenset til gjennomføring av salg og overskjøtning av seksjonen, kjøper må ved gjennomføring av avtalen etter bustadoppføringslova forholde seg til selger, da denne avtalen faller utenfor lov om eiendomsmegling.
Kjøper erverver en seksjon i et eierseksjonssameie, jf. eierseksjonsloven 16.6.17 nr 65. Sameiet består av 1-5 vertikaldelte boenheter (eierseksjoner) adskilt av tilhørende carporter. Etter første innbetaling bistår eiendomsmegler slik at kjøper får overskjøtet seksjonen uten heftelser fra selger. Selger stiller lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova for oppfyllelse av kontrakten. Ved inngåelse av kjøpekontrakten avtales en betalingsplan. Første rate utgjør oppgjør for eierseksjonens andel i tomteverdien, kr. 900.000,-. Betalingsplanen regulerer de påfølgende betalingsrater til Selger, og slik at disse skjer i samsvar med verdien av det som til enhver tid er tilført eiendommen. Kjøper skal ikke på noe tidspunkt betale forskudd til selger. Minst 10% av avtalt kjøpesum gjenstå å betale ved ferdigstillelse. Oppgjøret i forbindelse med gjennomføring av kontrakten etter overskjøtning av seksjonen gjøres direkte mellom kjøper og entreprenør uten bistand av eiendomsmegler.
Prosjektet er et samarbeid mellom Byggmester Arild Andersen AS og Byggmester Jan-Erik Zakariassen AS og kontrakter om oppføring av bolig etter bustadoppføringslova vil fordeles mellom byggmesterne. Hjemmelshaver til området er Hvaler Boligutvikling AS.
Frittliggende tomter i størrelsen 330-602 kvm selges med byggeklasul.
Selgers forbehold for gjennomføring av kjøpekontrakt:
- IG gitt i løpet av høst 2021
- Tilfredstillende forhåndssalg: 3 av 5 prosjekterte boliger solgt innen 01.12.2021.
Dersom byggestart vedtas i løpet av høsten 2021 er forventet ferdigstillelse medio 2022.
Oppgjør for overføring av seksjon gjennomføres først når byggestart er vedtatt.
Dersom selgers forbehold ikke er innfridd innen 01.12.2021 er kjøper fri fra sine forpliktelser dersom ikke annet avtales.

Innhold

1.etg.: Entre/gang, bad, vaskerom/teknisk rom og 3 soverom.
2.etg: Stor åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til terrasse, bad og hovedsoverom.
Carport og sportsbod.

Standard

Vedlagt i prospektet følger standard leveransebeskrivelse fra entreprenør. Megler vil sette interessenter raskt  i kontakt med entreprenør for videre gjennomgang av standard og muligheter for endringer/tilvalg for å sikre riktig informasjon og god oppfølgning av egne tilpasninger.
Boligene vil få en god standard, det er lagt vekt på moderne og tidsriktige innredninger og materialer, samt en fleksibel og funksjonell planløsning.
Det er lagt opp til 4 soverom, men flere er av god størrelse og kan fint benyttes som tv-stue.
Det leveres bad i begge etasjer med bl.a. vegghengte toalett og 90x90 dusjdører og separat vaskerom/teknisk rom.
Den åpne stue-/kjøkken løsningen blir et stort flott allrom på over 50 kvm med Sigdal-kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, stålpipe og peisovn og skyvedør ut til 24 kvm stor takterrasse over carporten.
Det leveres asfaltert gårdsplass og gress på uteområder.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Vesterøy nærmere bestemt Hauge i naturskjønne områder med kort vei til sjøen. Området består av både eneboliger, rekkehus og hytter. Boligfeltet på Åsen er beliggende tilbaketrukket fra hovedveien uten gjennomgangstrafikk.. Fine lekeområder opparbeides på feltet. Populære badeplasser i Vauerkilen i gangavstand. Idylliske Papperhavn, fiskehavna i Utgårdkilen ligger i sykkelavstand.
Velkjente Guttormsvauen/Kuvauen ligger i sykkelavstand. Her er det urørt , vilt og vakkert med havet rett inn, slående havsutsikt mot sørvest.
Med båt ligger områdets fantastiske skjærgård lett tilgjengelig.
Kort vei til butikker, apotek og restaurant i Ødegårdskilen, samt barnehage. Herfra er det hyppige avganger til Skjærhalden, Fredrikstad og Oslo.
Skjærhalden, Hvalers sentrum har en god variasjon av butikker, restauranter og eget vinmonopol.
Herfra kan du benytte deg av øyhopping ved hjelp av fergeforbindelsen til Hvalers ytre øyer. Det er også fergeforbindelse til Strømstad fra Skjærhalden. Det er bussforbindelse både til Fredrikstad og Oslo fra RV 108.
20 min med bil til Fredrikstad sentrum, ca 80 min kjøretur til Oslo.

Sameie

Boligene vil organiseres som et sameie. Evt. felleskostnader er ikke fastsatt.
Det vil i tillegg opprettes en velforening for felles vedlikeholdsansvar av lekeplasser, evt. snømåking etc.
Det må påregnes en årlig kostnad til velforeningen.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Carport:
17,5 m²
Sportsbod:
5 m²

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger sørger for midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Varmekabler i alle gulv i 1.etg og badegulv i 2.etg. Panelovner i andre rom.
Stålpipe med peisovn i stue.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.

Budgivning

Megler er pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det bli tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Adresse og matrikkel

Åsen boligområde, 1684, Vesterøy, Gnr. 49 bnr. 517 i Hvaler kommune

Eier

Hvaler Boligutvikling As

Oppdragsnummer

29-21-9011

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart og leveransebeskrivelse. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.