Engelsviken

Lekker leilighet over 2 plan | Skjærgårdsidyll i vannkanten | 2 parkeringsplasser og egen båtplass | Ingen boplikt

Mariusbakken 1C , 1628 Engelsviken

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

30%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 117 m²
Bruksareal 117 m²
Tomt 8 741 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 112
Bruksnummer 103
FINN.no 279738147
Sist endret 11.11.2022 12:36
Prisantydning 8 300 000,-
Totalpris 8 516 522,-
Fellesutgifter 5 799,-

Beregnet totalkostnad

8 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 202,- (Panteattest kjøper) 207 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 300 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 216 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 516 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Engelsviken er en perle beliggende langs skjærgården like utenfor Fredrikstad sentrum, et kystsamfunn hvor årstidene leverer fantastiske naturopplevelser året rundt og har velkjente restauranter, butikker, skoler og idrettsanlegg like ved. En moderne tolkning av tradisjonelle sjøhus har resultert i en arkitektur som forsterker stedets identitet samtidig som det gir praktiske leiligheter med høy komfort. Langs bryggepromenaden følger det med egen båtplass og herfra kan man bade eller benytte sjøhusenes egen badstue. Leiligheten er gjennomgående lekker, har en god planløsning med 3 soverom og romslig hems/loftstue, åpen stue-/kjøkkenløsning med store vindusflater, samt en 30kvm stor skjermet balkong mot vest og mindre balkong med sjøgløtt.

Uten boplikt får man rett og slett hus og hytte i ett!

Innhold

Leiligheten er over to plan og ligger i 3. og 4. etasje.
Leiligheten inneholder:
3. etasje - Gang/hall, kjøkken, bad, vaskerom, stue og 3 soverom.
4. etasje - Loftstue og wc.

I tillegg følger det med to parkeringsplasser og en bod i 1. etasje, samt båtplass på fellesbrygge.

Utstyr

Heis.
Porttelefon med fjernåpner.
Vannbåren gulvvarme i hovedplan untatt på soverom og det varme i gulv på bad i plan 2.
Systemair ventilasjonsanlegg.

Standard

Den stilrene moderne utformingen på sjøhusene glir godt inn i det tradisjonelle maritime miljøet. Lyset og naturen rundt fanges av store vindusflater og den store takhøyden i kjøkken og stue gir god romfølelse. Leiligheten er lekker og har god standard med bl.a. vannbåren varme, 1-stavs eikeparkett og en ståltrapp med eiketrinnn og glassrekkverk. Kjøkken og stue er i åpen løsning med utgang til en stor overbygget balkong mot vest. Grå Sigdal kjøkkeninnredning i slett utførelse med integrerte hvitevarer som induksjons platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Det er 3 soverom, hvorav det ene i dag benyttes som garderoberom. Hovedsoverommet har utgang til balkong med morgensol og fin utsikt mot sjøen. Badet er moderne og tidløst med gråtoner på fliser, dusj med glassvegger, vegghengt toalett og innredning med vask. Eget vaskerom med innredning og vask. I den koselige loftstuen på hemsen er det skråtak med 2 takvinduer som gir godt med lys og den store gulvflaten gjør at rommet føles romslig. Eget toalettrom med vegghengt wc og vask innenfor loftstuen.

I tillegg til leiligheten har eierne tilgang til flere unike fasiliteter. Til bruk og glede for beboerne har sameiet i tillegg felles badstue med dusj og garderober i tilknytning til bryggepromenaden, kajakk- og sykkelrom og kjøpt inn bordtennisbord.

Beliggenhet

Sjøhusene ligger i vannkanten i Engelsviken, med bryggepromenade og båtplass rett utenfor - Ren og skjær skjærgårdsidyll!

I nærområdet ligger flere populære badeplasser, blant annet Solviken, med sandbunn så langt man kan gå, molo, svaberg og en hyggelig liten kiosk.
Enda nærmere ligger Engelsviken brygge restaurant - Med sin berømte fiskesuppe og andre nydelige sjøretter. Her finner man også sushirestaurant, fiskebutikk og fiskemottak langs bryggen. Det er rikelig med turmuligheter i nærområde og kyststien går forbi. Det er mye å oppleve i dette sommerparadiset. Barnehagen ligger noen hundre meter unna. Barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg og Manstad Kjøtt og Delikatesse (Øyvind Karlsen) finnes på Manstad, ca 3-4 km unna. For golfentusiasten er det ca 4-5 km til både Huseby & Hankø- og Onsøy golfbane. Det kort avstand til Skjæløy Slipp - en topp moderne marina og gjestehavn med egen restaurant. Kjøreavstand til Fredrikstad sentrum ca 15 min. Er du pendler til hovedstaden er det kun 20 min med bil til Råde jernbanestasjon hvor det er gratis parkering. Busstoppet er like bortenfor og det er gang- og sykkelsti fra Engelsviken til Manstad.

Felleskostnader

5 799 pr. mnd. dekker garasje, båtplassavgift, TV-anlegg/bredbånd, vannbåren varme og varmtvann, kommunale avgifter, utvendig forsikring, drift og vedlikehold, forretningsfører. Eiendomsskatt fakturers direkte fra kommunen.

Sameie

Sameie: Sjøhuset Engelsviken Sameie, Orgnr: 925800147

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ikke registrert lån for sameiet

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7366347

Regnskap

Følger som vedlegg i salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Følger som vedlegg i salgsoppgaven

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Ingen elementer har fått tilstandsgrad 2 eller 3 i tilstandsrapporten

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang/hall, kjøkken, bad, vaskerom, stue, garderobe/soverom og to soverom.

4. etasje:
Bruksareal: 19 m².
Primærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Loftstue og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Tilstandsrapport/takstmann

Adkomst

Det vil bli skiltet med Møller & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 741 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger med to parkeringsplasser klargjort for el-bil lader, i tillegg er det felles gjesteparkering.

Byggemåte

Taket er tekket med flat betongtakstein.
Veggkosntruksjonens byggemåte er bindingsverk med stående kledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 30.11.2020 for eiendommen.
Arbeidets art: 4 bygninger med boliger og kontorer.
Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Engelsviken barnehage - 1.4 km
Gaustadgrenda barnehage - 3.3 km
Kjærre misjonshus barnehage - 5.9 km

Skoler:
Manstad skole - Onsøy (1-7 kl.) - 4.3 km
Gaustad ungdomsskole - Onsøy - 3.8 km
Tomb videregående skole - 13.3 km
Frederik II videregående skole - 15.3 km

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i hovedplan og på bad i plan 2.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene. Eiendomsskatt kr. 11 3787 pr. år faktureres direkte fra kommunen.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 63 52 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Mariusbakken 1C, 1628, Engelsviken, Gnr. 112 bnr. 103 snr. 31 orgnr. 925800147 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

29-22-0182

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Møller & Partners a/s sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.