#ROLVSØY

OPPUSSINGSOBJEKT | Stor flat tomt med solrik hage | Svært barnevennlig område! | Kjeller med potensiale!

Kirkeveien 31 , 1664 Rolvsøy

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 120 m²
Bruksareal 185 m²
Bruttoareal 202 m²
Tomt 884 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 728
Bruksnummer 74
Energimerking G
FINN.no 213888163
Sist endret 09.04.2021 13:39
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 588 820
Ligningsverdi 646 372,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 75 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 88 820,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 588 820,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KIRKEVEIEN 31!
På Rolvsøy - midt mellom byene, finner vi denne koselige eneboligen med behov for et løft!  Boligen ligger i et flott, barnevennlig område! Dette kan bli ditt nye familiehjem. Kanskje drømmer du om en kjøkkenøy? Eller kanskje et walk-in closet?
Beliggende i en rolig gate med flotte uteområder gir Kirkeveien 31 deg muligheter for lek og rekreasjon. Perfekt for familien med mange barnefamilier og lekekamerater for ungene i nærheten. Korte avstander til barneskole og ungdomsskole. Meget gode solforhold.
Kort fortalt:
• Stor, flat tomt
• Et perfekt utgangspunkt
• Sentralt
• Nærhet til både Fredrikstad og Sarpsborg
• 3 soverom
Velkommen til visning!

Innhold

Kjeller: Vaskerom og boder
1.etasje: Vindfang, gang, bad, stue, to soverom og kjøkken.
Loft: Soverom og bod.

Standard

ENTRÈ
Entrè med god oppbevaringsplass for yttertøy.
STUE
Stuen har en praktisk planløsning og god plass til både spisestue og tv-krok. Det er også en peis i stuen.
KJØKKEN
Boligens kjøkkeninnredning antas å være fra byggeår. Det er malte skapdører.
BAD
Badet har tapet på veggene og belegg på gulvet. Det er montert badekar, servant og gulvklosett. Det er naturlig avtrekk. Badet er av eldre karakter.
SOVEROM
Det er 3 soverom i boligen. 2 soverom befinner seg i 1.etasje og 1 i loftetasjen.
INNVENDIGE FLATER:
Gulv: Parkett, teppe, belegg og malt betong.
Vegger: Malt tapet, panel og malt mur.
Himling: Malte plater og panel.

Beliggenhet

Sentralt plassert midt i mellom byene Sarpsborg og Fredrikstad finner du Rolvsøy. Her får du tilgang til det beste fra begge byer, og du har Norges beste uterom som nærmeste nabo. Fredrikstad er i tillegg kåret til årets mest attraktive by i 2017.
 Eiendommen ligger sentralt til med gangavstand til Hauge barneskole og Haugeåsen ungdomsskole. Det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Trollklubben barnehage ligger like ved boligen og Rolvsøy barnehage ligger i nærheten.
Både Reksutad skole og Steinerskolen ligger nær boligen. Ved Steinerskolen er det også barnehage. Nærmeste videregående skole er Greåker VGS. Det er flere videregående skoler både i Sarpsborg og Fredrikstad. Nærområdet gir også gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Det er blant annet flotte turområder i Rolvsøy/Fredrikstadmarka, hvorav marka er like i nærheten og med 20 min. til Skihytta og kort vei til Glommastien.
I nærheten ligger også Østfoldhallene med et bredt utvalg i alt fra mat, klær og mote til sport, interiør, elektronikk, oppussing og bygg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss som går hvert 15. min. Med bil tar det ca. 13 min til Fredrikstad, 13 min til Sarpsborg, 29 min til Moss, 31 min til Halden og 65 min til Oslo S.

Boligens areal

Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 185 kvm, Bruttoareal: 202 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er potensiale til å utvide/innrede loftet.
I kjelleren er takhøyden ca 1,96-1,98 m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 884 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplass på eiendommen.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på jord/leire og oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i mur som er pusset utvendig. Det er ringmur rundt deler av boligen. Det er ingen snlige drensplater rundt grunnmuren. I kjelleren er det saltutslag på veggene, noe som tyder på fukt, og antatt sviktende drenering. Det anbefales å legge ned ny drenering rundt boligen, og har derfor fått tilstandsgrad 3 av takstmann Arnstein Mathisen.
Ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Det er noe spredte råteskader i kledningen, og anbefales å bytte kledning. Har fått tilsynsgrad 3.
Boligen har saltak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med en eldre betongtakstein som antatt er fra byggeår. Det er etasjeskille i trekontruksjon.
Det er flere elementer i takstrapporten som har fått tilsynsgrad 2 av takstmann. Les fullstendig rapport ved lagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttningsattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsopggaven.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Peis og elektrisitet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 215 Eiendomskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 646 372 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 326 940 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Det er også en ny arealplan under arbeid. Kontakt Fredrikstad kommune for ytterligere informasjon vedrørende planene.
Det er planer om ny jernbanelinje - InterCity som berører Rolvsøy. Det er ukjent når dette vil skje, om det vil bli utført og hvor jernbanen skal gå. Se vedlagte planforslag vedlagt, eller kontakt Fredrikstad Kommune for ytterligere informasjon vedrørende planene.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Se vedlagte dokument for ytterligere informasjon vedrørende avviket.
Avvik røykløp:
Gjelder: Røykløp Plassering: 1
Innekledd skorstein
Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Matrikkelen ble etablert ved konvertering av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn påfullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Det kan være feil og mangler ved registrert bygnings- og adresseinformasjon. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er genereltbedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Vi gjør oppmerksom på at for mange matrikkelenheter og bygg hefter usikkerhet ved arealet som oppgis.
Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 31, 1664, Rolvsøy, Gnr. 728 bnr. 74 i Fredrikstad kommune

Eier

Gro Beate Karlsøen Nanny Karlsen

Oppdragsnummer

30-21-0005

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.