#RAKKESTAD

Lys & luftig leilighet i 1.etasje! Stor, solrik terrasse med utgang til hage | Delikat kjøkken | Flislagt bad | Utsikt!

Birkelandsveien 5D , 1890 Rakkestad

VISNINGER

15. april torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 61 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 6 055 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1972
Gårdsnummer 6
Bruksnummer 48
Energimerking F
FINN.no 213250522
Sist endret 09.04.2021 16:18
Prisantydning 1 750 000
Totalpris 1 871 591
Ligningsverdi 360 119,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 107 981,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 857 981,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 610,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 871 591,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BIRKELANDSVEIEN 5D!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne luftige borettslagsleiligheten i Rakkestad med alt på én flate - beliggende i 1.etasje! Store vinduer gir et fantastisk lysinnslipp og skaper en økt romfølelse. 2 soverom av god størrelse.
Det er en delvis åpen stue-/kjøkkenløsning med utgang til terrassen som er både skjermet og solrik! Herfra er det også utgang til hagen.
Biloppstillingsplass utenfor leiligheten. Avstanden til Rakkestad sentrum er ca. 1 km, og her finner du alt du måtte trenge! Alt fra butikker, skole, barnehage, kollektivtilbud, idrettsanlegg og restauranter.
Kort fortalt:
• 1.etasje
• Stor, solrik terrasse
• Åpen stue-/kjøkkenløsning
• Lyst og luftig
• Biloppstillingsplass like utenfor leiligheten
• Hage
Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Gang, 2 soverom, bad, bod, stue og kjøkken.

Utstyr

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Standard

ENRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN
Praktisk og romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE - LYST OG LUFTIG
Stuen har store vindusflater som gir et godt lysinnslipp og økt romfølelse. Her der det god plass til både spisestue og tv-møbler. Det er en delvis åpen stue-/kjøkkenløsning.
KJØKKEN - NY INNREDNING
Eier opplyser at kjøkkeninnredningen er fra 2017. Innredningen har hvite slette skapdører og laminert benkeplate. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen har platetopp, vifte, komfyr og benkebereder.
BADEROM - RENOVERT I 2018
Eier opplyser at badet er renovert i 2018. Det er våtromsplater på veggene og fliser på gulvet. Badet har nedsenket dusjnisje med dører, servant, baderomsinnredning og uttak for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet.
SOVEROM - LUNT OG BEHAGELIG
2 soverom av god størrelse. Det er plass til praktiske garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malt tapet.
Himlinger: Malte plater.

Beliggenhet

Borettslaget ligger sentralt og fint til på Bergenhus. Området består av flere servicetilbud som dagligvarebutikk med ferskvaredisk. Møbelbutikk og bensinstasjon er like ved. Bergenhus er ett knutepunkt i Rakkestad, og det er ett godt kollektivtilbud i nærheten. Avstanden til Rakkestad sentrum er ca. 1 km.

Felleskostnader

4 000 pr. mnd.
Felleskostnader dekker: Regnskap/revisjon, vaktmester, vedlikehold, TV/bredbånd, kommunale avgifter, eiendomsskatt og forsikring bygning

Andel fellesgjeld

107 981

Andel formue

27 612

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er i følge forretningsfører ikke planer om vedlikehold eller påkostninger utenfor det ordinære, men på sikt må takene restaureres.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellegjeld kr: 107 981,- pr. 31/12.2020.
Långiver/lånenr. DNB - 1212.85.02074.
Lånets totale saldo: 1 511 734 pr. 31/12.2020.
Lånetype: Annuitet
Årlig rentesats: 4.6 pr. 31/12.2020.
Dato siste termin: 05/2034.
Andel formue kr: 27.612 pr. 31/12.2020.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
Det kreves styregodkjennelse av ny kjøper.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene ikke tillatt. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen allikevel holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 055 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering på oppstillingsplass foran leiligheten.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Bygget har støpt ringmur fra byggeår. Det er luke i ringmuren for tilgang til krypkjelleren. Det var ingen synlige drensplater rundt ringmuren. Det er både liggende og stående trepanel på ytterveggene. Gavlevegger oppført i Leca. Bygget har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Yttertaket er tekket med shingel i papp. For ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Gulvvarme og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 360 119 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett intrernt i brl. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Adresse og matrikkel

Birkelandsveien 5D, 1890, Rakkestad, Gnr. 6 bnr. 48, andelsnr. 12 i Birkeland Borettslag med orgnr. 961671965 i Rakkestad kommune

Eier

Astrid Synnøve Janeschitz Reinhold Janeschitz

Oppdragsnummer

30-21-0006

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.