#FOLKENBORG

Sjeldent småbruk i idylliske omgivelser! Tomt på over 5.8 mål! Stor garasje | Arkitekttegnet & skreddersydd!

Skjørtvedtveien 48 , 1852 Mysen

VISNINGER

11. april søndag kl. 14:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 194 m²
Bruttoareal 219 m²
Tomt 5 810 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1890
Gårdsnummer 166
Bruksnummer 3
Energimerking E
FINN.no 213491902
Sist endret 09.04.2021 09:39
Prisantydning 4 100 000
Totalpris 4 216 320
Ligningsverdi 652 571,-

Beregnet totalkostnad

4 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 102 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 100 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 116 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 216 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL SKJØRTVEDTVEIEN 48!
I Mysen, landlig til plassert i en blindvei - finner vi dette småbruket med en tomt på hele 5.8 mål! Eneboligen ligger idyllisk til og det er også ett stort uthus over to etasjer med garasje. Her er det plenty av muligheter!
Huset inneholder blant annet tre soverom, to bad og en stor stue med høyt under taket, godt lysinnslipp og vedovn. Kjøkkenet er praktisk og romslig med alt du måtte trenge og litt til!
Folkenborg befinner seg kun få minutter unna Mysen med skoler, butikker og kollektivtrafikk som blant annet tar deg til Oslo på ca. 1 time, og Sarpsborg på 40min. I Skjørtvedtveien 48 bor du både sentralt og i kontakt med naturen!
Kort fortalt:
• Stor tomt
• Idyllisk og usjenert i blindvei
• 3 soverom
• Koselige uteplasser
• Vedbod
• God lagringsplass
Velkommen til visning!

Innhold

Enebolig:
Kjeller: Bod.
1.etasje: To stuer, gang, bad, vindfang, kjøkken, vaskerom, bad og bod.
2.etasje: Gang, tre soverom. bad og bod.
Garasje:
1.etasje: Garasje og boder.
2.etasje: Boder.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! En romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.
STUE
Stue med god plass til både spisestue og tv-krok. Det er god takhøyde og mange vinduer gir økt romfølelse og et fantastisk lysinnslipp. Her kan man virkelig stresse ned etter en lang dag på jobb. I stuen er det en vedovn som smykker inn rommet og varmer godt på kalde dager!
KJØKKEN
Eier opplyser at kjøkkeninnredningen er fra ca 1991. Innredningen har eik i skapdørene, laminert benkeplate, samt benkeplate med fliser. Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene.
Det er montert platetopp, vifte og stekeovn. Korkbelegg med varmekabler på gulvet. Kjøkkenet er virkelig husets hjerte - her kan samtalene bli både dype og lange.
SOVEROM
Det er totalt tre soverom i boligen av god størrelse. Her er det plass til praktiske garderobeløsninger.
BADEROM 1. ETG
Baderommet er fra 1991. Det er fliser på gulvet, og tapet og fliser på veggene.
Det er montert innmurt badekar, gulvklosett og baderomsinnredning. Badet har mekanisk avtrekk. Det er varmekabler i gulvet.
BADEROM 2. ETG
Baderommet er fra 1997. Det er montert downlight i himlingen. Fliser på gulv og vegger. Badet har gulv klosett, baderomsinnredning og dusjnisje med dører. Det er montert mekanisk avtrekk og varmekabler i gulvet.
VASKEROM
Eier opplyser at vaskerommet er fra ca 1992. Det er fliser på gulvet, samt sokkelflis. Det er montert utslagsvask, uttak for vaskemaskin og mekanisk avtrekk. Det er utgang til terreng.
UTHUS MED GARASJE
Garasjen har støpt dekke, og er ikke isolert. Det er glidehengslet port. Utvendig er det stående kledning på ytterveggene. Det er en del av boden som er utført med eldre tømmervegger. På loftet i uthuset/garasjen er det ikke lagt gulv, og dette arealet er derfor ikke tatt med i arealberegningen. I andre etasje på boden er det innredet rom som eier opplyser er isolert. Det er innlagt strøm i bygget.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Tregulv, parkett, fliser, betong, teppe og belegg. Alle parkettgulvene i boligen kan slipes ned og fremstå som nye etter dette.
Vegg: Tapet og panel.
Himling: Panel og malte flater.

Beliggenhet

Landlig beliggende på Folkenborg med noe småhusbebyggelse, grensende til friareal. Ca. 2-3 min kjøring fra Mysen stasjon/innkjøringen til Mysen sentrum. Beliggende i et etablert og attraktivt boområde har du her alt du trenger.
Indre Østfold kommune har mange fine turområder. Høytorp fort et regionalt senter for langrenn og det legges løyper med kunstsnø så snart mulighetene tillater det. Om sommeren er området
et flott rekreasjons- og turområde. Trømborgfjella i øst har rike skimuligheter om vinteren og er en perle om sommeren med fiske og friluftsliv. Kommunen har et variert næringsliv med noen få store og
mange små bedrifter innen produksjon, service og handel. Mysen er også et skolesenter med Ungdomsskole og Videregående skole. Kort avstand til flere andre kommunesentre, 40 minutters kjøretid
til Sarpsborg og en time med tog/buss til Oslo har gjort Indre Østfold til et attraktivt sted å bosette seg i. Indre Østfold har et rikt og variert kulturliv med en rekke ildsjeler. En mengde lag og foreninger
tilbyr aktiviteter som burde passe for de fleste. Både innen idrett, kor, korps, humanisme, næring og livssyn -for å nevne noe.

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 194 kvm, Bruttoareal: 219 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er rom i kjelleren som er under 1,9 meter. Det er en vedbod som ikke er tatt med i arealberegningen av takstmann. Denne er på ca. 16 kvm. I tillegg er det arealer over garasjen, men her det ikke lagt gulv. Arealet er derfor ikke tatt med i beregningen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 810 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på stedlige masser, og oppfylte steinmasser. Tilbyggene er oppført i Leca grunnmur. Den eldste delen av boligen antas å være oppført i tegl. Det er synlige drensplater rundt grunnmuren. Det antas at ytterveggene i den eldste delen av boligen er delivs oppført med laft (1890) og  reisverk (1950-tallet). I tilbyggene antas det at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon. Det er stående trepanel på ytterveggene. Eier opplyser at kledningen er fra ca. 1991. Eier opplyser at vinduene er fra ca. 1991. Den eldste delen av boligen har saltak. På tilbyggene er det pulttak. Eier opplyser at undertaket ble lagt nytt i ca. 1991. Yttertaket er tekket med en eldre takstein av tegl. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Det er oppført en terrasseplatting i trekonstruksjon. Det er oppført pipe, og to vedovner. Etasjeskille i trekonstruksjon. Krypkjeller under den eldste delen av boligen. I tilbygget under stuen er det Lecavegger og støpt dekke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av eiendommen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn, elektrisitet og varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8 264

Eiendomsskatt

Det er i Indre Østfold kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 652 571 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 349 254 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei. Det er privat avløpssystem med tett tank som må tømmes når den er full.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eieren er selv arkitekt med over 40 års erfaring.  Han vil kunne bistå med forslag til videre utbygging på eiendommen dersom det er ønskelig.
Et skisseprosjekt som kan visualisere en ombygging av bolig og uthus  kan ligge i salgsummen.
Eiendommen ble fraskilt i 1890. Videre ble det ombygget på 1950-tallet, og tilslutt av nåværende eier i 1991.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skjørtvedtveien 48, 1852, Mysen, Gnr. 166 bnr. 3 i Indre Østfold kommune

Eier

Bernt Bekke

Oppdragsnummer

30-21-0007

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.