#FARATANGEN

Koselig hytte med gangavstand til sjøen! Anneks & bod | 3 soverom | Stor eiet tomt på over 1.6 mål!

Østre Faratangen 95 , 1622 Gressvik

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 50 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 1 652 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1956
Gårdsnummer 55
Bruksnummer 376
Energimerking G
FINN.no 214504697
Sist endret 29.04.2021 11:08
Prisantydning 2 595 000
Totalpris 2 692 570
Ligningsverdi 89 111,-

Beregnet totalkostnad

2 595 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 97 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 692 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ØSTRE FARATANGEN 95!
Her, i et populært hytteområde på Gressvik, finner vi Østre Faratangen 95! Med en eiet tomt på 1652 kvm og gangavstand til sjøen er dette en praktfull perle med fantastisk potensiale. Det er 3 soverom der et befinner seg i et koselig lite anneks på tomten. Lys stue med hvite overflater, peis og et praktisk kjøkken.
Faratangen er ett fredelig sted hvor sommerdagene nytes til det fulle. Det er kort avstand til sjøen, med flere badeplasser å velge mellom.
Kort fortalt:
• Stor EIET-tomt på ca, 1652 kvm
• Trolig mulig å bygge på/ut hytta yttligere!
• Kun 5 min gangavstand til havet og strender!
• God parkeringsmuligheter på egen tomt
• Mulighet for å koble seg på vann og avløp (lett tilgjengelig)
• Skjærgårdidyll
• Nydelige turmuligheter!
• Kort vei til golfbaner
Velkommen til visning!

Innhold

Hytta inneholder vindfang, stue, kjøkken, rom med dusj, 2 soverom og bod.
I anneksen er det et soverom.

Standard

ENTRÈ
Imøtekommende entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er koselig med godt lysinnslipp som skaper økt romfølelse. Det er plass til båd sofa-krok og spisestue. En vakker vedovn rammer inn rommet og varmer på kalde dager.
KJØKKEN
Hyttas kjøkkeninnredning har hvite slette dører og laminert benkeplate. Det er montert vifte over komfyr.
Ikke innlagt vann på kjøkkenet.
SOVEROM
Det er 2 soverom i hytta. Annekset brukes som et tredje soverom. Rommene har plass til praktiske og smarte garderobeløsninger.
BAD
Hytta har kun en dusj med enkel vanntank i et rom som har egen inngang. Rommet er ikke oppbygd som våtrom og er ikke isolert. Det er utedo.
ANNEKS
Annekset har et innredet rom. .Det er pulttak med takpapp.
Ytterveggene har liggende kledning.
Annekset har høy ringmur, og rom på under 1,9 m.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: Tregulv og laminat
Vegg: Malt panel
Himling: Malt panel

Beliggenhet

Faratangen er ett fredelig sted hvor sommerdagene nytes til det fulle. Det er kort avstand til sjøen, med flere badeplasser å velge mellom.
Eiendommen ligger fint til på stor tomt, sol hele dagen. Området, som ligger på vestsiden av Glommas uløp kan by på distriktes beste vannkvalitet.
Naturreservatet Mærrapanna, et av Fredrikstad-distriktets flotteste rekreasjonsområder, ligger innen god rekkevidde fra hytta.  Her er det fine turløyper, godt fiske, vakre svaberg, badeplasser, grillplass, store plenomåder for aktiviteter og spektakulær utsikt ut mot havet.
Perler i umiddelbar nærhet er Vikane, og Hankø, selvsagt - en opplevelse i seg selv med sine havner, Yacht Club, Seilerkro, hotell og restauranter og ikke minst sin bilfrie idyll, badeplasser og vakre hytteeiendommer. Hele Hankøsundet er enestående vakker, og nytes best fra båt.
Butikker finner du på Vikane (Joker), og et større utvalg på Ålekilen ved Gressvik.
Fredrikstad ble i 2017 kåret til Norges mest attraktive by!
Fredrikstad er en kommune med 80.000 innbyggere, kun 70 minutters kjøring med bil, tog eller buss fra Oslo sentrum. Med sin flotte beliggenhet ved Glommas utløp, er Fredrikstad en by der mye sentrerer seg rundt vannet og sjøen. Byen strekker seg på flere sider av Glomma og over på Kråkerøy, Isegran, Gressvik og Gamlebyen. Langs elva finner du en rekke restauranter, byfergen har anløp fra alle de nevnte bydelene og tar deg gratis fra det ene stedet til den andre. Sentrum er i stadig utvikling, og har en levende gågate med lekre butikker, og delikate spesialforretninger.
I Fredrikstad-distriktet finner du også nærhet til andre flotte områder: Kråkerøy-og Hvalerskjærgården er unik med sin rødoransje granitt som strekker seg ut i havgapet. Ytre Oslofjord nasjonalpark tilbyr mange muligheter for et aktivt friluftsliv. Her kan du kystvandre, seile, padle kajakk, fiske eller dykke for å se på livet under havoverflaten og korallrev. Det er en rekke kystledhytter man kan leie for å oppleve mer av den spektakulære naturen området har å by på. I Onsøy-området er det ytterligere områder å utforske: Hankø, Mærrapanna, Slevik, Øienkilen, Engelsviken og Strømtangen fyr.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Rommet med dusj har egen inngang utvendig, og er ikke isolert.
Annekset har rom med takhøyde 1,9 m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 652 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplass på egen tomt.

Byggemåte

Hytta er fundamentert på fjell. Det er ringmur og noe pilarer. Det er luke i ringmuren for inngang til krypkjeller. Noen av pilarene er av tre i krypkjelleren. Disse har ingen forankring til fjell, og bør utbedres. De har derfor fått tilstandsgrad 2 av takstmann Arnstein Mathisen.
Det er naturlig drenering rundt hytta. Når ringmuren er tilpasset fjellet, kan det bli tilsig av vann under muren. Det kan ikke garanteres at dreneringen ikke er mangelfull, da dette er en lukket konstruksjon, og ikke mulig å sjekke under bakkenivå. Drenering har også fått tilstandsgrad 2.
Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk. Det er ukjent om ytterveggene er isolert. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Hytta har saltak, og deler av taket er noe flatere.Takkonstruksjonen er utført i tre. Det er takpapp på yttertaket. Yttertaket er kun besiktiget fra bakkenivå. Det er oppført en terrasse med rekkverk utenfor inngangspartiet. Terrassen er utført i trekonstruksjon. Rekkverket på terrassen har ikke tilfredstillende høyde og har fått tilsynsgrad 2. Det er oppført en pipe med vedovn i stuen.
Det er noe skjevheter i gulvene. På befaringen var det ingen tegn til fukt i krypkjelleren.Det kan ikke garanteres at det ikke kan bli tilsig av vann til krypkjelleren, da ringmuren er satt rett på fjellet.
Det er flere elementer som har fått tilsynsgrad 2 av takstmann Arnstein Mathiesen. Det anbefales å lese fullstendig tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Hytta kan leies ut i sin helhet til fridtidsformål.

Oppvarming

Elektrisitet og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 558

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 89 111 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser til reguleringsplan for FARATANGEN SYDVEST  ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Det er innlagt strøm. Hytta er ikke tilkoblet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Eiendommen vil bli overlevert med løsøre og diverse som finnes på eiendommen under visning*. Eiendommen blir levert i rengjort/ryddet stand den er på visning. Eier beholder retten til å ta med seg personlige eiendeler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Østre Faratangen 95, 1622, Gressvik, Gnr. 55 bnr. 376 i Fredrikstad kommune

Eier

Tove Karlstad

Oppdragsnummer

30-21-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.