#KALAKROKEN

Velholdt enebolig på Borgenhaugen! 2 stuer | Vaskerom | Solrik tomt med flotte uteplasser & utsikt | Integrert garasje!

Kalakroken 37 , 1739 Borgenhaugen

BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

69%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 161 m²
Bruttoareal 177 m²
Tomt 641 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1977
Gårdsnummer 1042
Bruksnummer 117
Energimerking F
FINN.no 234178474
Sist endret 15.10.2021 08:34
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 591 269

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 87 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 101 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KALAKROKEN 37!
Sondre Lien presenterer denne velholdte eneboligen over to etasjer på Borgenhaugen! Eiendommen ligger fint skjermet i Kalakroken med en pent opparbeidet hage med solrike uteplasser.
Boligen inneholder vindfang, hall, peisestue, vaskerom, toalett, kjøkken, bad og to soverom. Det er også innvendig bod, samt en integrert garasje.
Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad.
& HØYDEPUNKTER:
• Solrik tomt
• Barnevennlig boligområde
• 2 stuer
• Romslig kjøkken
• Vaskerom
• Integrert garasje
• Stor terrasse
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Underetasje: Vindfang, hall, peisestue, vaskerom, toalett, bod og garasje.
Hovedplan: Stue, kjøkken, bad og to soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Du møtes av en innbydende entré med god plass til yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er romslig med alt du måtte trenge! Her er det god plass til både spisestuemøbler & tv-krok. Fra stuen er det utgang til terrassen med gode solforhold. Det er også en kjellerstue - perfekt som en tv-stue eller et hobbyrom. En vakker peis varmer opp kjellerstuen på kalde dager.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har profilerte dører i furu, og laminert benkeplate. Det er integrert: Platetopp, avtrekksvifte, stekeovn, oppvaskmaskin (fra 2018) og microovn (ny i 2020). Stekeovnen og koketoppen er ny i 2019. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene.
BAD
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er belegg på gulvet, og tapet på veggene. Det er montert: Badekar med dusjgarnityr, baderomsinnredning, gulvmontert vannkosett og naturlig avtrekk.
TOALETTROM
Eget toalettrom med montert vannklosett, servant og naturlig avtrekk.
VASKEROM
Eier opplyser at vaskerom er fra byggeår. Det er belegg på gulvet om malte plater på veggene. Det er montert: Uttak for vaskemaskin og dusjkabinett.
SOVEROM
Det er to soverom av god størrelse i boligen. Stort hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og utgang til terrassen.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: panel og plater.
Vegger: tapet, panel og malte flater
Gulv: teppe, fliser, laminat og belegg.
GARASJE
Garasjen er integrert i underetasjen. Garasjen har vippeport og pussede yttervegger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 161 kvm, Bruttoareal: 177 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 641 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomtens terreng er lett skrående. Det er lettere skrående terreng i gårdsplassen med grus. Det er pent opparbeidet hage med plen og beplanting.

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på oppfylte steinmasser, og fjell. Det er oppført grunnmur i lecablokker. Muren er pusset utvendig over terreng. I fornt ved inngangspartiet er murveggen forblendet med tegl. Det er synlig drensplater rundt grunnmuren på ytterveggene. Eier opplyser at deler av dreneringen er utbedret de siste årene. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel i gavlene, og stående på de øvrige ytterveggene.
Eier opplyser at vinduene er fra byggeår, untatt terrassedøren som er av nyere dato. Vinduene har tre-lags glass (to-lags i verandadører), og malte trerammer. Innvendige dører er hvite med profiler. Eier opplyser at disse er av nyere dato. Boligen har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Det er luke til loftet utenfor badet. Yttertaket er tekket med takstein, som eier opplyser er fra ca. 2000. Undertak av bord, og antatt papp. Det er satt opp takrenner og nedløp i plast. Overvannet er ført til gunn. Terrassen er oppført i trekonstruksjon. Det er trapp til terreng. Det er rekkverk i tre, og pilarer som fundamentering.
Det er oppført pipe. I underetasjen er det en peis. Boligen har etasjeskille i trekonstruksjon. Det er utforede vegger i underetasjen. Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er belegg på gulvet, og tapet på veggene. Det er montert: Badekar med dusjgarnityr, baderomsinnredning, gulvmontert vannkosett og naturlig avtrekk. Eier opplyser at vaskerom er fra byggeår. Det er belegg på gulvet om malte plater på veggene. Det er montert: Uttak for vaskemaskin og dusjkabinett.
Det er montert furutrapp mellom etasjene. Trappen har montert rekkverk og håndløper på vegg. Det er montert varmtvannsbereder. Innvendig kloakkrør er i pvc. Vannrør er utført i kobber. I elskapet er det skrusikringer, 35 amp hovedsikring og 9 kurser. 4 av kursene har 10 amp sikringer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Peis og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 804

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for året 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 645 038 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 322 135 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsformål: Kjørevei, boliger & gang/sykkelvei.
I følge kommunens områdeanalyse er følgende datasett på eiendommen berørt:
3 Berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/311271-2/3  Rettigheter iflg. skjøte  
23.12.1976 
Diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
fra kommunen/kommunalt tomteselskap

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kalakroken 37, 1739, Borgenhaugen, Gnr. 1042 bnr. 117 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.