#KLØVNINGSTEN

3-roms selveierleilighet på idylliske Kløvningberget! Solrik & romslig balkong | Parkeringsplass | Lys & luftig stue!

Kløvningberget 8B , 1739 Borgenhaugen

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 16:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er nyere enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 58 m²
Bruksareal 61 m²
Bruttoareal 66 m²
Tomt 9 252 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 1051
Bruksnummer 627
Energimerking D
FINN.no 234850570
Sist endret 13.10.2021 10:10
Prisantydning 2 290 000
Totalpris 2 391 910
Fellesutgifter 2 500,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) 34 791,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 324 791,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 100,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 324 791,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 67 119,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 391 910,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KLØVNINGBERGET 8B!
Ask & Partners v/Sondre Lien presenterer denne selveierleilighet på Kløvningsten! Beliggende i 2.etasje med en stor & solrik balkong får du i denne leiligheten alt du trenger for et praktisk og aktivt liv. Nærhet til flotte turområder rundt Isesjø hvor man også finner Skjeberg golfklubb med 18-hullsbane. Det er også barnehage, matbutikker og skole i kort avstand fra leiligheten!
Hjemmet inneholder gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom og bod.
For barnefamilier er Kløvningsten/Hevingen et fantastisk område hvor alt ligger til rette både for den trygge leken med venner på lekeplassen og det spennende livet i skogområdene.
& HØYDEPUNKTER
• 2 soverom
• Solrik balkong
• Barnevennlig
• Praktisk kjøkken
• God lagringsplass
Velkommen inn i varmen!

Innhold

2.etasje: Gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom og bod.
I tillegg er det utvendig sportsbod på ca. 5 m².

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er lys & luftig med god plass til både spisestue & tv-krok. Herfra er det utgang til leilighetens balkong.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål.
Flisfelt over benkeplate. Ventilatorhette med kanal ut.
SOVEROM
Det er to soverom i boligen av god størrelse. På soverommene og i gang er det skyvedørsgarderober.
BADEROM
Badet er fra byggeår. På gulvene og veggene er det fliser. Badromsinnredning med profilerte fronter. Heldekkende servant. Speil med lys. Badet inneholder klosett, servant, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Badet er mekanisk ventilert, og det er spalte for overstrømning av luft.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: På gulvet er det laminat.
Vegger: På veggene er det malte plater.
Himlinger: I himling er det malte plater.

Beliggenhet

Kløvningsten og Hevingen er et populært boområde i Sarpsborg med bebyggelse fra 2000-tallet og nyere, nært tilknyttet store og flotte friluftsområder ca. 7 km øst for Sarpsborg sentrum. Her får du både tryggheten og trivselen til et lite lokalsamfunn. For barnefamilier er Kløvningsten/Hevingen et fantastisk område hvor alt ligger til rette både for den trygge leken med venner på lekeplassen og det spennende livet i skogområdene. Dette vil skape gode minner for livet. Boligen ligger midt i dette barndomsriket og her kan du trygt slippe barna utendørs til aktiv utfoldelse da området også er uten gjennomgangstrafikk. Det er ballbane og lekeapparater i området.
Fra boligområdet er det kort avstand til flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Det er trygg skolevei på gangsti fra Kløvningsten til Borgen. Ikke langt unna finner du kjøpesenter og flere andre butikker, bakeri, apotek og ellers alt du trenger. I området er det flere idrettslag og ulike foreninger.
På Hevingen ligger Skjeberg golfklubb, et viktig møtested for mange golfinteresserte. Dette er en pent opparbeidet 18 hulls golfbane med golfkro, beliggende i naturskjønne omgivelser. Her kan du ta med familie og venner og nyte det flotte turområdet både på og utenfor golfbanen.
Sarpsborg er Norges tiende største by, og ble kåret til den beste Østfold-kommunen å bo og leve i. Byen ble grunnlagt i 1016 og dermed landets tredje eldste.  Sarpsborg har sentral beliggenhet i hjertet av Østfold med gode kommunikasjoner til Europa og resten av Norge. Vi har et stadig voksende næringsliv, naturskjønne omgivelser langs kyst og innland, og gode bostedskvaliteter.

Felleskostnader

2 500 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer:
forretningsførsel, revisjon, TV/data, bygningsforsikring, drift- og vedlikeholdskostnader, avsetning til framtidig vedlikehold, felles strøm, renter og avdrag på lån, samt honorar til styret.

Andel fellesgjeld

34 791

Andel formue

16 270

Sameie

Sameie: Kløvningberget Boligsameie, Orgnr: 986401830
Kløvningberget Boligsameie er oppført i 2003-04, og består av 7 korsdelte 4-mannsboliger med til sammen 28 leiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker under arbeid ref. årsberetning for året 2020:
Gjennomgang med malerfirma for å reklamere på bobler i maling og flass. I tillegg mindre reklamasjoner spesielt på verandaer. Beskjøring av kratt, busker og trør ved barnehagen, etablering av infrastruktur for elbillading og ny merking av parkeringsplasser. Det vurderes også å revidere ordensreglene spesielt med tanke på parkeringsbestemmelser.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet tok opp lån på kr. 1 100 000,- i DNB Fredrikstad i 2020 for diverse utbedringsarbeider av blant annet brannskillevegger, ventilasjonsanlegg, samt seriekobling av brannvarslere. Lånet nedbetales som annuitetslån over 10 år. Rente pr. dags dato 2,3%.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse eller ulempe for de øvrige brukerne av
eiendommen, katter skal være kastrert, hunder skal føres i bånd.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 66 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 9 252 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Utearealene er opparbeidet med gressplener og asfalterte parkeringsplasser.

Garasje / Parkering

Parkering i carport utenfor leiligheten. Mulig å sette opp billader på egen regning.

Byggemåte

Det er støpte fundamenter på oppfylte masser. Gulv på grunn er en isolert og armert betongplate. Ytterveggene er oppført av isolert bindingsverk, og utvendige fasader er kledd med overflatebehandlet trepanel. Vinduer er med karm og ramme i tre med 2-lags isolerglass. I gang er det en ytterdør i malt utførelse, og i stuen en vanlig balkongdør med 2-lags isolerglass. Innvendig er det formpressede dører. Yttertaket er et saltak med W-takstoler. Det er spaltegulv på loft med plass til lagring. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål. Foran inngangsdør er det trapp i trekonstruksjoner med rekkverk. TG2, bad vegger, sprekk i en flis over dør.
Fra stua er det utgang til en balkong med gulv og rekkverk i tre. Gulvet er tekket med papp og tremmer. Tresøyler og støpte fundamenter. Det er montert elektrisk markise. Balkong er beiset i 2021. I leiligheten er det en elementpipe som er pusset og malt innvendig i etasjen. Pipa er ikke anboret med noe ildsted/vedovn i denne leiligheten. Utvendig er pipen helbeslått over tak. Trebjelkelag fra byggeårene mellom etasjene. For ytterligere informasjon, les vedlagte takst for ytterligere informasjon. Taksten er utført av Jørn Andre Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Seksjonen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmekabler på bad. Ellers strømfyring/termostatbaserte panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 837

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 560 645 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 018 320 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplaner ligger vedlagt salgsoppgaven.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
3 berørte datasett
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/9236-1/3  Erklæring/avtale  
16.10.2001 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1051/627
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/10278-2/3  Erklæring/avtale  
03.11.2003 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/2275-2/3  Bestemmelse iflg. skjøte  
08.03.2004 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I BOLIGSAMEIET
KLØVNINGSTEN 2 - 16
2003/10278-1/3  Seksjonering  
03.11.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 10
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/28

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Adresse og matrikkel

Kløvningberget 8B, 1739, Borgenhaugen, Gnr. 1051 bnr. 627 snr. 10 orgnr. 986401830 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0137

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK Eiendomsmegling Sarpsborg AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.