#SENTRUMSDRØMMEN

Oppussingsobjekt i frodige Dronningens gate! Enebolig med stor og solrik tomt! Garasje | Rolig, men sentrumsnært!

Dronningens gate 103 , 1724 Sarpsborg

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 162 m²
Bruksareal 257 m²
Bruttoareal 276 m²
Tomt 1 027 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1923
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1292
Energimerking G
FINN.no 220550154
Sist endret 11.06.2021 08:45
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 804 769
Ligningsverdi 798 793,-

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 114 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 804 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DITT NYE BOLIGPROSJEKT!
Sondre Lien v/Grimsøen & Partners presenterer denne eneboligen i Dronningens gate - som en allé med vakre trær på begge sider av veien, i en av sentrums beste gater. Her får du en enebolig klar for restaurering.
Tomten er solrik på over 1 mål, med gode solforhold og masse muligheter. Det står også en garasje på eiendommen.
Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg
& HØYDEPUNKTER:
• Byens beste område
• Kort vei til sentrum
• Nær Kulåsparken
• Garasje
• Over 4 plan
• Attraktiv beliggenhet
Velkommen til visning!

Innhold

Kjeller: Boder
1.etasje:  Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, toalett, soverom og vinterhage.
2.etasje: Gang, 3 soverom, kontor og toalett.
Loftetasje: Soverom og boder.
Garasje

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er stor og romslig med stort potensiale.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har en eldre standard.
Det er malte skapdører.
BAD
Badet har belegg på gulvet og respatex plater på veggene.
Det er montert servant og badekar.
SOVEROM
Det er 4 soverom i boligen. Ett soverom i 1.etasje, 3 soverom i boligens 2 etasje. Det er også innredet et soverom i loftsetasjen. Det gjøres dog oppmerksom på at denne ikke har tilfredstillende rømningsvei.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Overflatene i boligen har gjennomgående eldre overflater.
GARASJE:
Det er liggende og stående kledning på ytterveggene. Det er montert vippeport.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes

Boligens areal

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 257 kvm, Bruttoareal: 276 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er ikke tilfredstillende rømningsvei fra loftet.
Det er loft på garasje, men det var ikke tilgang, og derfor ikke oppmålt.
Takhøyde på ca 2,15 m i de fleste rommene i kjelleren.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 027 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje og parkering på eiendommen.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Boligen har støpt grunnmur.
Muren er pusset over terreng utvendig. Det er en smal vertikalsprekk i grunnmuren på tilbygget ved inngangspartiet som gir tilstandsgrad 2. Dette har ukjent årsak. Øvrig mur har ingen tegn til sprekkdannelser.
Det var ingen synlige drensplater over terreng langs grunmuren. Drenering har fått tilstandsgrad 2.
Ytterveggene har en ukjent oppbygging. Det er både liggende og stående kledning på ytterveggene. Kledningen er opprinnelig i et vedlikeholdsfritt materiale, men har aldersslitasje. På tilbygget er det liggende kledning i tre. Fasadene på boligen er forholdsvis slitte, og har behov for oppgraderinger, tilstandsgrad 2.
I kjelleren er det vinduer med enkelt glass. De øvrige vinduene har trerammer og to-lags glass. Det er noen vinduer med råteskader, tilstandsgrad 3. De øvrige vinduene har forholdsvis stor slitasje. Det anbefales å bytte vinduene og dørene i boligen. Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført som mansard tak, og er fra byggeår. Har fått tilstandsgrad 2 på grunn av alder. Det er takstein på yttertaket. Taksteinen som ligger mot arkene har ikke overdekning med beslag. Vann kan trenge inn på undertaket ved arkene pga manglende beslag, og derfor bør dette monteres, tilstandsgrad 2.
Det er satt opp takrenner og nedløp i stål.Overvannet er ført til terreng. Takrenner og nedløp har generelt en slitt overflate, tilstandsgrad 2.
Det er oppført en pipe. I stuen er det både ved- og parafinovn. Det er parafin/oljetank i kjelleren. Innerrøret i pipen er ikke kontrollert. Det er ukjent om tanken er tømt.
I kjelleren er det støpte yttervegger. Det er støpt gulv, og oppført flere delevegger i både mur og tre.
Badet har en eldre og slitt standard, og anses som et renoveringsobjekt, tilstandsgrad 3.
Kjøkkenet har også fått tilstandsgrad 3.
En trapp har teppe i trinn. Trappen til loftet er smal. Det er montert rekkverk og håndløper. Det er montert en enkel trapp til kjelleren. Trappene har overflateslitasje, og bør renoveres, tilstandsgrad 2.
Garasjen har liggende og stående kledning på ytterveggene. Det er montert vippeport. Bygget har en del mangler på fasadene, og er generelt dårlig vedlikeholdt, og i dårlig stand. Tilstandsgrad 2-3 utvendig.
Det anbefales å lese fullstendig tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen. Ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.
Det gjøres også oppmerksom på at kjelleren ikke er omsøkt fra tilleggsdel til rom for varig opphold. Arealer i taksten er beregnet etter dagens faktiske bruk og ikke det som nødvendigvis er godkjent i kommunen. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisitet, ved- og parafinovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 604 Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 798 793 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 875 653 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1923/900250-1/3  Erklæring/avtale  
12.03.1923 
Byggeforbud på nærmere angitt avstand

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det kan være nedgravd oljetank på tomten. Det foreligger ingen opplysninger om denne. Oljetanker har begrenset levetid. Nedgravde ståltanker som utsettes for både fuktighet når oljen kondenserer inne i tanken og fra jordsmonnet på utsiden, vil over tid ruste. Lekkasjer kan få store konsekvenser for miljø og helse.
Derfor har myndighetene laget et regelverk for hvordan nedgravde oljetanker bør behandles, men det er du som tankeier, som er ansvarlig for at den nedgravde tanken er i tilfredsstillende stand. Oljetanker som er tatt ut av bruk vil fremdeles ha restolje. Derfor utgjør oljetanker en forurensingsrisiko selv om du ikke lenger bruker oljefyren. Derfor slås det i lovverket fast at hvis det oljefyrte oppvarmingssystemet fjernes, skal også oljetanken elimineres. Tanker som tas ut av bruk, skal tømmes og graves opp. Tanker som ikke kan gjenbrukes uten å representere fare for lekkasje, skal destrueres.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse, da dette er et oppussingsobjekt.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

1923/900250-1/3  Erklæring/avtale 
12.03.1923  Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Det foreligger ikke dokumenter på denne heftelsen.
§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Dronningens gate 103, 1724, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1292 i Sarpsborg kommune

Eier

Siri Fagernes Eline Fagernes

Oppdragsnummer

30-21-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.