#DALVEIEN

Gjennomført leilighet som gir godfølelsen! Stor, innglasset & solrik balkong | Heis | Varmtvann inkl. i felleskostnader

Dalveien 114B , 1718 Greåker

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 51 m²
Bruksareal 77 m²
Bruttoareal 83 m²
Tomt 12 607 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 2078
Bruksnummer 302
Energimerking E
FINN.no 220029810
Sist endret 11.06.2021 08:32
Prisantydning 1 550 000
Totalpris 2 130 394
Ligningsverdi 433 283,-

Beregnet totalkostnad

1 550 000,- (Prisantydning) 566 385,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 116 385,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 130 394,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL DALVEIEN 114B!
Grimsøen & Partners v/Sondre Lien har gleden av å presentere en lys og attraktiv 2-roms andelsleilighet beliggende mellom Greåker og Grålum. Her bor du sentralt, selv om området ligger litt utenfor den travle bykjernen. Det er kort avstand til skoler, barnehager, butikker og kollektiv transport.
Leiligheten har god planløsning og består av entrè, kontor, stue/kjøkken, et romslig soverom og flislagt bad/vaskerom med gulvvarme. Fra stuen er det utgang til romslig, innglasset balkong med fantastiske solforhold. Biloppstillingsplass utenfor. Det er ventelisteordning på garasjeplass i kjeller. Her kan du flytte rett inn!
Kort fortalt:
• 3.etasje
• Internett og varmtvann inkludert i felleskostnadene
• Heis
• Innglasset balkong
• Kjøkken med god skap- og benkeplass
• Mellom byene
Velkommen til visning!

Innhold

3.etasje: Gang, soverom, bad, bod, stue og kjøkken.

Standard

ENTRÈ
Romslig og praktisk entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Det er også et kontor/garderoberom.
STUE
Stue malt i tidsriktige og moderne farger. Her er det god plass til både spisestue og tv-møblement. Det er også utgang til en stor, innglasset balkong fra stuen. Store vinduer gir et fantastisk lysinnslipp og en økt romfølelse.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er sprutplate over oppvaskkum. God skap- og benkeplass.
BAD
Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2013/2014. På gulvet er det fliser. På veggene er det fliser. Badet inneholder servant, speilskap med belysning, dusjhjørne med forhen, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet er mekanisk ventilert.
SOVEROM
Ett soverom av god størrelse med praktisk garderobeløsning. Rommet fremstår lunt og behagelig.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat.
Vegger: Malt tapet/strie og panel.
Himling: Malt betong/puss og folierte plater.

Beliggenhet

På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til flere barnehager som ligger 5-10 minutters kjøretur unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Felleskostnader

5 657.
Inkluderer: Kabel TV, kommunale avgifter, internett, varmtvann, eiendomsskatt, vedlikehold, diverse honorarer og driftskostnader.

Andel fellesgjeld

566 385

Andel formue

48 818

Borettslag

Borettslag: Greåkerdalen 1 Borettslag, Orgnr: 950151692

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2012: Vedtak på ekstraordinør GF 29.11 - Utskifting av avløpsledninger, etabl. felles berederrom, rehab. av bad, bytte baderomsdør/ventilasjonskanaler og elektroarbeider.
2017: Vedtatt på ekstraordinær GF 30.11 å gi styret fullmakt til å inngå avtale om balkongutvidelse på 1,5 m, innglassing av balkongene, nødv. vedlikehold av balkonger, utskifting av vinduer, isolering og nødv. vedlikeh. av endevegger og nye fasadeplater.
Borettslaget har en heis. Denne er plassert i inngang A.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er IKKE IN-ordning i borettslaget.
Boligselskap er ikke tilknyttet sikringsordning

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12130256056, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.05.2021: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 94
Saldo per 25.05.2021: 28 520 721
Andel av saldo: 258 408
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 30.09.2044)
Lånenummer: 12137641559, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 25.05.2021: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 151
Saldo per 25.05.2021: 33 991 673
Andel av saldo: 307 977
Første termin/første avdrag: 31.03.2019 ( siste termin 31.12.2058)

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt å ha innedyr som ikke er til sjenanse for de øvrige andelseierne.
Se eget dyrereglement vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 83 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 12 607 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass. Borettslaget har noen garasjer. Disse er det ventelisteordning på.

Byggemåte

Antatt sålefundamenter av betong på oppfylte masser. Deleveggene mellom leilighetene og gavlvegg er av betongvegger. Ytterveggen mot balkonger er isolert bindingsverk kledd utvendig med liggende trepanel. Vinduer og verandadør med to-lags isolerglass + karm og ramme av tre i malt utførelse. Takverk i tre antagelig tekket med Zarnafil eller tilsvarende. Fra stua er det utgang til en innglasset balkong, som nylig har blitt utvidet. Det er støpt gulv med teppe, og i fronten er det rekkverk i glass og aluminium, og glassfasader som åpnes. Støpt dekke mellom etasjene. Les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn André Isnes for ytterligere informasjon.
Balkong er bygget ut og innglasset i regi av borettslaget i 2018. Fasade på blokken er pusset opp i regi av borettslaget.
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2014, totalrenovering.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 433 283 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 559 818 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger intern forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Dalveien 114B, 1718, Greåker, Gnr. 2078 bnr. 302, andelsnr. 91 i Greåkerdalen 1 Borettslag med orgnr. 950151692 i Sarpsborg kommune

Eier

Kim André Dolve

Oppdragsnummer

30-21-0142

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.