#GRÅLUM

Sjarmerende & stilsikker familiebolig med frodig hage! 2 kjøkken & 3 stuer | Garasje | Solrikt | Kjøkken fra Strai!

Tuneveien 105 , 1712 Grålum

VISNINGER

17. juni torsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 196 m²
Bruksareal 212 m²
Bruttoareal 246 m²
Tomt 776 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 2066
Bruksnummer 513
Energimerking E
FINN.no 220762367
Sist endret 14.06.2021 19:47
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 395 269
Ligningsverdi 946 854,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 395 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL TUNEVEIEN 105!
Grimsøen & Partners v/Monica Aronsen presenterer denne sjarmbomben av en enebolig med innredet kjeller på Grålum! Boligen brer seg over 3 etasjer og inneholder blant annet 3 soverom, 3 stuer, vaskerom og et fantastisk kjøkken fra 2018! Kjøkkenet er fra Strai, og inneholder alt du måtte trenge inkl. vinskap - og litt til.
Det er god plass til både spisestue og tv-møbler i stuen, der det også er et koselig karnapp - som naturlig blir samlingsstedet for familien!
Tomten er pent opparbeidet med en herlig terrasse med levegger, hekkbeplantning, hagemurer og prydbusker. Tuneveien 105 er den perfekte familieboligen!
& HØYDEPUNKTER:
• Garasje
• Strai kjøkken
• De fleste overflater oppusset på 2000-tallet
• Stor & solrik tomt med skjermet hage
• Vaskerom
• Sentralt & barnevennlig
• Kort vei til E6
VELKOMMEN TIL DITT NYE DRØMMEHJEM - VELKOMMEN TIL TUNEVEIEN 105!

Innhold

Kjeller: Gang, kjellerstue, innredet rom, wc, vaskerom og bod. Høyde i kjeller er rett over 2 meter.
1.etasje: Entré, wc, mellomgang, stue/kjøkken og spisestue.
2.etasje: Trapperom, mellomgang, bad, stue og 3 soverom.
Garasje: Garasjerom.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Romslig og innbydende entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er malt i lune, moderne og tidsriktige farger. Det er god plass til spisestuemøbler og tv-krok. I stuen er det vedovn som varmer godt på kalde dager. Stuen har et stort karnappvindu.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra Strai ny i 2018. Det er underlimt oppvaskkum og integrerte hvitevarer: Platetopp, stekeovn,
kjøl/fryseskap, kjøleskap, oppvaskmaskin og vinskap. Det er kompositt benkeplate Kjøkkenet har ventilatorhette med kanal ut.
Det finnes også et hybelkjøkken i underetasjen.
BAD 1.ETASJE
Badet i 1.etasje har fliser på gulvet og på veggene.
Det er veggmontert klosett og heldekkende servant med underskap.
BAD 2.ETASJE
Badet har fliser på gulvet og på veggene. Det er baderomsimmredning med folierte fronter. Badet inneholder klosett, servant og dusjkabinett. Nytt dusjkabinett i 2021. Badet er mekanisk ventilert.
VASKEROM:
Vaskerom med enkel kjellerstandard.
SOVEROM
Det finnes 3 soverom i boligens 2.etasje.
Om ønskelig er det mulig å lage 4 soverom i 2. etg. eller 1 soverom i 1.etg.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: parkett, laminat og fliser.
Vegg: malte plater og panel. Mdf-plater
Himling: malte plater og panel. Mdf-panel.
GARASJE:
Garasje oppført i 1957. Oppført i trekonstruksjoner og har støpt plate. Tak tekket med blikkplater i
2019. Garasjen har vippeport.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall. Eiendommen ligger i en blindvei.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Tuneveien 105 bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad. Oslo sentrum er kun en god time unna med bil.
Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Boligens areal

Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 212 kvm, Bruttoareal: 246 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det presiseres at det ikke er søkt bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller. Takstmann har valgt å benevne deler av arealet i kjeller som P-rom da bruken på befaringstidspunktet tilsier dette. Det presiseres at kjeller ikke er godkjent for varig opphold. Høyden i kjelleren er rett over 2 meter.
Det gjøres oppmerksom på at dagens faktiske bruk ikke samsvarer med godkjente byggetegninger. Dagens bruk er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, for å få dette godkjent.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 776 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med biloppstillingsplass. Flere plasser på egen tomt.

Byggemåte

Ringmuren er oppført av betong med sparestein. Alle veggene i underetasjen har utforede
vegger i trekonstruksjon under terrengnivå. Se punkt drenering. Tilstandsgrad 2 er satt ut i fra alder.
Det er støpte fundamenter på antatt morene grunn. I kjelleren er det støpte gulv på stedlige masser.
Kjellerrommene ble bygd som uoppvarmede rom. Pga. byggets alder kan man ikke regne
med at gulvet på grunn er isolert. Det er også sannsynlig at gulvet mangler dampsperre.
Det er setninger/skjevheter i gulv og laminat på gulv topper seg i skjøter, tilstandsgrad 2.
Dreneringen av huset er skjult i grunnen, og er derfor ikke inspisert. Påvist manglende klemlist. Det var begrenset tilgang til å sjekke grunnmur innvendig da vegger er utforet i trekonstruksjoner. Tilstandsgrad 2 er satt ut i fra alder og risiko.
Ytterveggene er oppført i bindingsverk. I 2006 ble vegger etterisolert i følge tidligere tilstandsrapport.
Tilstandsgrad 2 er satt med hensyn til alder og utførelse i forhold til dagens byggemetoder
med hensyn til isolering etc. 
Utvendige fasader er kledd med liggende trepanel fra 2006. Kledning er ikke luftet i bunn. Det er anbefalt lufting bak kledning for at nedbør som trenger inn bak skal dreneres bort, og fukt skal tørkes ut, uten at det oppstår skade, tilstandsgrad 2.
Vinduene er med karm og ramme av tre med med 2-lags isolerglass. Mangler beslag på vannbrett under vinduer utvendig, tilstandsgrad 2. I spisestuen er det tofløyet balkongdør og i stuen er det vanlig balkongdør.
Yttertaket er oppført i sperrekonstruksjon med 2 stk. langsgående bukker. Det er rupanel som
undertak. Himling mellom 2.etg og loft er etterisolert og gulvet er foret opp med spalte gulv i 2014. Det ble utført fuktmåling med pigger på potensielt utsatte deler av undertaket og det ble ikke avdekket forhøyede verdier. Det er registrert misfarging på undertak, tilstandsgrad 2. Yttertaket er tekket med betongtakstein fra 1995. Det er shingel på takoverbygg over
inngangsparti. Karnapp er fra 2006. Taktekking har normal bruksslitasje og tilstandsgrad 2 er satt ut i fra alder på takstein.
Innvendig mellom etasjene er det en malte trapper i trekonstruksjoner. Det mangler håndløper på ene siden på trapp mellom 1.etg og 2.etg. Det mangler rekkverk på ene siden på trapp til kjeller og det er bratt adkomst til trapp. Tilstandsgrad 2 er satt ut fra alder, bruksslitasje og forskriftskrav.
Teglsteinspipe som er malt og pusset innvendig i etasjene. Pipa er helbeslått over tak. Sotluke er
plassert på loft og kjeller.
Trebjelkelag fra byggeårene mellom etasjene. Det registreres skjevheter i gulver. Tilstandsgrad 2 er satt ut i fra alder og skjevheter.
Vannlekkasje fra frys gammelt kjøkken ned i tak kjeller. Forsikringssak. Høsten 2016. Utbedret
kun av faglærte.
Garasje oppført i 1957. Oppført i trekonstruksjoner og har støpt plate. Tak tekket med blikkplater i
2019. Garasjen har vippeport. Mangler beslag over vindskier, tilstandsgrad 2.
Offentlig vann og avløp. Private stikkledninger. Avløpsrør fra huset til kommunale rør byttet i
2020 i følge eier. Rørbrudd før kommunalledning. Tilbakeslag vaskerom kjeller. Forsikringssak.
Mai 2020.
Eier opplyser om at obligatorisk elkontroll er utført og utbedringer gjort. Kontroll av brannvesen er gjort og var ok. Det er dryppstopp kjøkken og komfyrvakt på kjøkken.
Det anbefales å lese fullstendig tilstandsrapport utført av takstmann Jørn-André Isnes. Rapporten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Varmekabler i entré og bad. Vedovn i stue i 1.etg. og kjeller og eldre vedovn i 2.etg. To stk. luft til
luft varmepumper.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 602 Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt.
7709,- (inkludert i de kommunale avgiftene)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 946 854 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 408 674 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelsene for Ny rv. 114 / Kalnesveien / Grålumveien ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1956/301301-1/3  Bestemmelse om veg  
03.05.1956 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:2066 Bnr:2 Fnr:66  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2066 Bnr:514  
Overført fra: 3003-2066/513

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert iinnredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Fryser i kjelleren medfølger salget.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tuneveien 105, 1712, Grålum, Gnr. 2066 bnr. 513 i Sarpsborg kommune

Eier

Carl Emil Udnesseter Natalia T G Udnesseter

Oppdragsnummer

30-21-0151

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.