#SKJEBERG

Romantisk & sjarmerende enebolig med dobbeltgarasje & vakker naturtomt! Bad renovert 2021! Bergvarme | Solrik terrasse!

Bragelia 4 , 1746 Skjeberg

VISNINGER

17. juni torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 178 m²
Bruttoareal 189 m²
Tomt 789 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2001
Gårdsnummer 1099
Bruksnummer 186
Energimerking D
FINN.no 221297960
Sist endret 11.06.2021 11:30
Prisantydning 4 890 000
Totalpris 5 026 269
Ligningsverdi 1 155 276,-

Beregnet totalkostnad

4 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 026 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BRAGELIA 4!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne romantiske og gjennomførte eneboligen i Skjeberg. Boligen ligger usjenert til i terrenget med en slående utsikt og gode solforhold. Det er en dobbeltgarasje på eiendommen.
Boligen har en stor stue med god plass til både spisestuemøbler og tv-sone. Det er også en loftstue i boligen. Kjøkkenet er delikat med en stilren finish og plenty av skap- og benkeplass. Stor terrasse med gode solforhold.
I 2.etasje finner vi boligens 3 soverom. Disse er i tilknytning til baderommet som er renovert i 2021 med fliser på overflatene og badekar!
& HØYDEPUNKTER:
• 3 soverom
• Nytt bad i 2021
• Dobbeltgarasje
• Stor stue
• Fantastiske uteplasser
• Vaskerom
Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Hall, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom og bod
2.etasje: Stue, bad og 3 soverom.
Kjeller: Bod

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Du blir møtt av en innbydende gang som har god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er lys og luftig med plass til både spisestue og tv-møbler. Det er peis i stuen som varmer godt på kalde dager og utgang til solrik terrasse. Boligen har også en stue i 2.etasje med utgang til balkong. Det er også vedovn i 2.etasje.
KJØKKEN
Innredningen på kjøkkenet har lakkerte heltre fronter. Det er laminat benkeplate og integrert ovn og platetopp.
Kjøkkenet har avtrekksvifte og stålvask.
BAD
Badet i 2.etasje har fliser på gulvet og på veggene. Det er montert dusjvegger, servant med skuffer, vegghengt toalett, badekar og speil med lys. Det er mekanisk avtrekk over dusj. Badet er nytt i 2021.
Boligen har et eget vaskerom med fliser på gulvet. I gangen finnes det et toalettrom.
SOVEROM
Det er 3 soverom i boligens 2.etasje. Det er plass til garderobeløsning på soverommene.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: parkett, fliser og gulvbord
Vegger: trepanel, malte flater og fliser
Himling: trepanel
DOBBELGARASJE:
Garasjen har ringmur i lettklinker med støpt plate. Yttervegger er oppført med bindingsverk. Liggende malt trepanel og saltak konstruksjon. Taket har betongtakstein med blekkbeslag på vindskyer.

Beliggenhet

Skjeberg ligger som en øy på det rike jordbruksområdet sør for Skjebergsletta. Boligområdet ligger like utenfor Sarpsborg sentrum og det tar deg rundt 10 minutter inn til sentrum. Kort vei fra Skjeberg finner man Fredrikstad sentrum som befinner seg 20 minutter unna. Like i nærheten av Skjeberg finner man også Halden sentrum som ligger 19 minutter unna. I nærområde vil man finne Høysand og Kvastebyen også omtalt som feriehjemmet. Stasjonsbyen som er det mest sentrale stedet på Skjeberg vil man få tilknytning til områder som Hornnes, Guslundåsen, Åsgården, Øvre og Nedre Guslund.
Kort vei fra eiendommen ligger skogen med mange turruter. Her kan du blant annet gå til Sandplassen, Ulvedalen eller Trosset. Trosset er kjent for sin historie helt tilbake til Jernalderen, hvor du kan se rester fra hvordan de bodde. Om man ønsker å ta en annen rute i skogen kan man komme seg til Syverstad og Skjebergmarka. Herfra er det inngangsport til Sandbæk mot vann som Tvetervann, Oppsjø, Krysstjern og m.m. I flere av vannene er det muligheter for fisking.
Fra boligen er det kort vei til Høysand som ligger i enden av Skjebergkilen. Her har man en båthavn hvor man kan ta båt til både Ullerøy, Hvaler, Strømstad, Koster og mange andre fine sommerområder. På Høysand er det badestrand med stupetårn, stort gressområde og lekeplass. Like i nærheten av badestranden finner du Skjeberg marina og populære ISI-bar. Baren, Høysands lille perle, tilbyr is i alle fasonger, burgere,"bæggis", chips og mye annet godt. Det ligger også tennisbane og minigolf i samme område.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5-10 minutter - Barnehage
Ca. 5-10 minutter - Barneskole
Ca. 5-10 minutter - Høysand camping
Ca. 12 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 19 minutter - Halden sentrum
Ca. 20 minutter - Riksgrensen ved Svinesund
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 189 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 789 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje og parkering på gårdsplassen.

Byggemåte

Bygningen er oppført i 2001 i følge matrikkel. Byggeforskriften av 1997 med senere revidering er
hovedreferanse for denne boligen. Nåværende eier har selv pusset opp badet i 2. etasje i nyere
tid. Eier opplyser om at dette er gjort på egeninnsats, bortsett fra V.V.S som er utført av et firma.
Fjellgrunn. Antatt sålefundamenter av betong på sprengsteinsmasser. Ringmur er oppført i lettklinker. Delvis pusset utvendig Eier opplyser om at det er vannbåren varme i gulv.
Mindre kjeller/bod med inngang fra utsiden. Lettklinker er ikke pusset innvendig eller utvendig og heller ikke støpt gulv.
Det er synlig fuktsikring på endevegg på hus. Huseier har opplyst at boligen står på
sprengsteinmasser, slik at det også er selvdrenerende. Ingen indikasjon på fukt på bakgrunn av
dårlig drenering på de stedene som var tilgjengelig under befaring. Tilstandsgrad 2 er satt ut i fra alder og forventet levetid.
Lett bindingsverk fra byggeår. Antatt isolert med mineralull.
A-takstoler med hanebjelke, loft og knevegger. Yttertak tekket med betongtakstein fra byggeåret. Ingen tegn til skader på takstein. Normal slitasje på bakgrunn av alder og værslitasje. Tretrapp opp til 2. etasje med rekkverk/gelender på begge sider og 10 centimeter lysåpning mellom trinnene.
Elementpipe som er pusset og malt. Plassbygd peis i første etasje og frittstående peis i 2. etasje. Antatt trebjelkelag fra byggeårene mellom 1.etasje og 2.etg. Ukjent isolering
Ikke kjent med kvaliteten på utvendig vann og avløpsledninger. Varmvannsbereder på 300 liter.
Vannbåren varme i 1.etasje og bad 2. etasje. Bergvarme.
Dobbelgarasje:
Garasjen har ringmur i lettklinker med støpt plate. Yttervegger er oppført med bindingsverk. Liggende malt trepanel og saltak konstruksjon. Taket har betongtakstein med blekkbeslag på vindskyer.
Eier opplyser:
Vannlekkasje v/sluk på bad 2.etg pga tett sluk/gammel membran. Totalrenovert våren 2021.
Assemblin AS har gjort alt rørarbeid tilknyttet totalrenoveringen av bad i 2.etg. Byttet deler av avløpsrør, byttet sluk. Nye vannrør fra fordelerskap.
Det anbefales å lese fullstendig tilstandsrapport, ligger vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Elektrisitet, vannbåren varme i 1.etasje og bad 2. etasje. Bergvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 24 306 Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 155 276 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 158 995 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelsene for Guslundåsen ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke salget:
- Sorte garderobeskap stue 2.etg
- Sort kommode bad, ikke fastmontert
- Lampe over spisestue
- Hvite kommoder på soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bragelia 4, 1746, Skjeberg, Gnr. 1099 bnr. 186 i Sarpsborg kommune

Eier

Alexander Øby Birkeland Susanne Øby Birkeland

Oppdragsnummer

30-21-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.