#LANDE

La familieidyllen blomstre blant blodbøk & kirsebærtrær! Herskapelig villa med store stuer & peis | 7 soverom | Garasje!

Kristian Wilhelmsens vei 1 , 1710 Sarpsborg

VISNINGER

22. september onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 232 m²
Bruksareal 341 m²
Bruttoareal 373 m²
Tomt 1 192 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 7
Byggeår 1940
Gårdsnummer 2063
Bruksnummer 294
Energimerking G
FINN.no 231879224
Sist endret 17.09.2021 11:07
Prisantydning 6 500 000
Totalpris 6 678 519
Ligningsverdi 1 244 404,-

Beregnet totalkostnad

6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 678 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KRISTIAN WILHELMSENS VEI 1!
Monica Aronsen presenterer denne svært innholdsrike familieperlen på Ø.Lande/Valaskjold med hele 7 soverom! Et lekkert funkishus med store, åpne rom & lyse flater. Peis i stue & vedovn i spisestue. Vannbåren varme i gulv i 1.etg. og i radiatorer i 2.etg.
To balkonger i 2.etg. En mot syd og en mot nord. Stor terrasse på bakkeplan med lèvegg og direkte adgang til hagen.
I hagen er det bl.a. blodbøk, japansk kirsebærtre, kanadisk furu, magnolia, epletrær, plommetre & et drivhus. Her er det god plass for hagehygge! Singlet gårdsplass og dobbelgarasje.
Kort vei til populære Tunevannet og Landeparken med flotte turområder!
& HØYDEPUNKTER
• 7 soverom
• Full kjeller m/ kjølerom
• Nytt bad i 2.etg
• Blindvei
• Stor eiet tomt
• Nært CIS-school
• Nært E6
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Trappegang, bod med kjølerom, 2 bod/teknisk, tank rom og div. boder.
1.etasje: Gang, hall m/trapp, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom, wc og soverom.
2.etasje: Hall m/trapp, 6 soverom, bad og kott.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er lys & luftig og av god størrelse. Dette er virkelig et rom som kommer til å bli familiens samlingssted, om det være seg høytidsmiddager eller fester! En herlig peisovn rammer inn rommet og varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det utgang til en fantastisk terrasse. I hagen er det blant annet flotte frukttrær med store gode epler og plommer.
KJØKKEN
Stort og praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet er fra 2012. Glatte fronter m/profi, 2 høyskap og heltre benkeplate med stålkum. Integrerte hvitevarer som ovn, mikro, stekeplate. Ventilator som er festet i tak.
BAD 2.ETASJE
Fliser på gulv med varmekabler. 1:100 fall og godt fall i dusj-sone. BerryAlloc plater på vegg. Fliser på et parti ved dør. Servant med skuffer - Glassvegger til dusjnisje - Speil med lys - Elektrisk håndklevarmer. Badekar - Vegghengt toalett - Servant med skuffer. Mekanisk avtrekk.
VASKEROM
Vaskerommet befinner seg bak kjøkkenet og er nyoppusset. Egen utgang. Fliser på gulv med 1:100 fall mot sluk og opphøyning ved dør. BerryAlloc våtromsplater på vegg. Benkeskap med heltre benkeplate og stålkum. Det er også et opprinnelig vaskerom i kjelleren.
TOALETTROM
Fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett og servant med skap.
SOVEROM
Det er totalt 7 soverom i boligen. Rommene er av god størrelse og plass til praktiske garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: Betonggulv, parkett og fliser.
Vegg: betong, lettvegger i trekonstruksjon, malt tapet, tapet, malte flater, pusset murvegg.
Himling: Trepanel og tak-ess.

Beliggenhet

Boligen ligger i et ettertraktet og meget attraktivt boligområde på Lande i Sarpsborg kommune. Etablert, sentralt og meget barnevennlig område med kort vei til skoler, butikker, handlesenter og offentlig kommunikasjon som har sitt knutepunkt kort vei fra huset. Tunevannet med bade-, fiske- og turmuligheter i gangavstand (ca. 200 meter fra eiendommen). Det er heller ikke langt til Sarpsborgmarka med lysløype og flott turterreng. Gode bussforbindelser til bla. Oslo ca. 100 meter fra boligen. Sykkelavstand til det nye sykehuset på Kalnes og ca. 4 minutter til Sarpsborg sentrum med bil. Lett adkomst til E6 (ca. 3 min. med bil). Eiendommen har gode lys og solforhold med solrik og lun balkong på 6 kvm, og en terrasse på ca. 30 kvm.
Avstander:
0,1 km - Bussholdeplass
0,1 km til Childen International School
0,5 km - Askeladden barnehage
0,5 km - Lande Gård barnehage
0,6 km - Lande skole
0,6 km - Kurland skole
0,7 km - Lande senter
1,7 km - Storbyen / Sarpsborg sentrum

Boligens areal

Primærrom: 232 kvm, Bruksareal: 341 kvm, Bruttoareal: 373 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 192 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja. Dobbelgarasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Kjeller har dusjkabinett og uttak for vaskemaskin i rom ved oljetank. Det er støpte fundamenter på leirgrunn. Ringmuren er av støpt betong med sparestein, muren er pusset og malt utvendig. Det er registrert noe avskalling på puss utvendig og innvendig. Avflassing av maling og kalk/saltutslag på vegg i ved oljetank. Målt fukt i grunnmur. Kommer nok av mangelfull drenering. Vertikal sprelk ved vindu i rom med tank. I kjeller er det støpte gulv på oppfylte masser. Yttervegger er antatt oppført av reist plank og etterisolert med 50mm innvendig. Utvendig er det 50 mm isolering og huntonit vindtett 12 mm.
Kledning er av liggende dobbelfals trebord. Byttet av TSB snekker AS i 2020/2021. Vinduer i kjeller har 1-lags glass sidehengslet. Karm og ramme i tre. Av eldre type. 2-lags isolerglass og 3-lags isolerglass med karm og ramme i tre. Byttet i 2012-2020. Lydisoleringsglass i alle soverom 2.etasje. Harmonie ytterdører med med profil og vindu. som er byttet i 2020/2021. Balkong dør med brystning og 2-lags isoleringsglass. 1-speil innerdører. Yttertaket er oppført i sperrekonstruksjon med langsgående bukker. Valmet røst tak og rupanel i undertak. Det ble registrert noe hvitsopp og og et felt med barksopp. Ved takvindu og pipe kan det se ut som det er merker fra fukt. Det ble ikke målt fukt på ved pipe. Andre steder var ikke tilgjengelig for fuktmåling. Taket er tekket med eldre teglstein. Det er noe misfarging etter fukt/kondens i deler av undertak på loft. Årsak kan være for dårlig utlufting av kaldloftet. Takvindu på loft. Takrenner og ned i stål. Beslag bak takrenner i gesimskasse. Takrenner på tak er besiktiget fra bakkeplan med begrenset tilgang. Innvendig er det trapper i trekonstruksjoner. Trapp til 2. etasje har parkett på trinn som er lagt i 2021.
Platting på mark på sørsiden. Bygd i impregnert tre. Balkonger i 2. etasje er har rekkverk i trekonstruksjon med liggende dobbelfalskledning. Gulv i blikkbeslag av eldre type på veranda som vender mot sør. Balkonger i 2. etasje er har rekkverk i trekonstruksjon med liggende dobbelfalskledning. Asfalt papp som er lagt i 2021 på veranda som vender mot nord/innkjørsel.
Det er 2 stk teglsteinpiper som dels er pusset og malt. Pipene er helbeslått over tak. Eier opplyser om at tidligere eier rehabiliterte skorsteinen nærmeste veien og at feier var der 09.01.2019, men feiet ikke på bakgrunn av at det så bra ut. I stuen i første etasje er det plassbygd åpen peis som er pusset og ved kjøkken er det en frittstående vedovn. Mellom kjeller og 1.etg er det trekonstruksjons bjelkelag med 20 cm isolering - 28 mm gulvspon - 16 mm gulvarme i rør - Varmefordelingsplate. Lagt i 2010-2012. Mellom 1.etg og 2.etg er det antatt stubbloft med stubbloftsfyll. Det er flere av boligens konstruksjoner som har fått tilstandsgrad 2 av takstmann. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon. Takst utført av Ole Petter Søtorp.
TG2:
Grunn og fundamenter
Veggkonstruksjon og utvendige fasader
Vinduer og dører
Takkonstruksjon
Taktekking
Overlys, takluker
Terrasse, balkonger, trapper
Piper og ildsteder
Etasjeskillere
Innvendige overflater
Garasje

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

0,1 km til Childen International School
0,5 km - Askeladden barnehage
0,5 km - Lande Gård barnehage
0,6 km - Lande skole
0,6 km - Kurland skole

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vannbåren varme - Varmekabler - Vedfyring.
Vannbåren varmeanlegg fra luft til vann varmepumpe med varmesløyfer i gulvene i 1.etg og radiatorer i 2.etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eier har benyttet seg av Hafslund som strømleverandør. Ca. 20 000,- kWh i året.

Kommunale avgifter

Kr. 21 592

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 244 404 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 479 854 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser og kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
REGULERINGSBESTEMMELSER TIL REGULERINGSPLAN FOR GANG- SYKKELVEI LANGS RIKSVEI 127. Formål: Områder for forretninger/kontor og forretninger/kontor/bolig, område for boliger, fellesområder og trafikkområder.
Ifølge Sarpsborg kommune - team byggesak har vi innhentet følgende uttalese: Ihht. høringsutkast til ny kommuneplanen er denne bygningen tatt ut som verneverdig bygning. I høringsutkastet ligger derimot cirka halve tomten (men ikke selve boligen) i bestemmelsesområdet bevaring av kulturlandsskap H550_48 Alvimdalen-Valaskjold. Østfold ingeniørskole er et kulturminne av regional verdi. Tiltak som kan forringe kulturminnets kulturhistoriske verdi skal oversendes regional kulturminneforvaltning..Tiltak innenfor bestemmelsesområder for bevaring av kulturlandskap skal vurderes opp mot hensynet til at landskapskarakteren ikke skal forringes.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
5 berørte datasett
Kommuneplanens arealdel
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Verneverdivurdering

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1970/303351-2/3  Erklæring/avtale  
04.07.1970 
Bestemmelser om særeie
Overført fra: 3003-2063/294

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

I kjeller er det fyrkjele og oljetank. Fossil oljefyring ble forbudt fra 2020. Anlegget kan muligens konverteres til bio-olje, dette krever investeringer i anlegget. Kontakt Sarpsborg kommune for ytterligere informasjon om forbudet og tiltak.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke salget: Oppvaskmaskin, kjøleskap og lampe i trapp.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert iinnredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Det er ønskelig med rask overtagelse. Ønsket overtagelse kan oppføres i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kristian Wilhelmsens vei 1, 1710, Sarpsborg, Gnr. 2063 bnr. 294 i Sarpsborg kommune

Eier

Kristin Helene Groseth Sonny Michael Karlgren

Oppdragsnummer

30-21-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.