#RYGGE

Herskapelig enebolig i naturskjønne omgivelser! Tomt på over 2.3 mål! Dobbeltgarasje & store boder!

Rådeskogen 100 , 1580 Rygge

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 216 m²
Bruksareal 216 m²
Bruttoareal 234 m²
Tomt 2 357 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1990
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 54
Energimerking E
FINN.no 221215012
Sist endret 11.06.2021 13:15
Prisantydning 5 990 000
Totalpris 6 169 019
Ligningsverdi 1 164 215,-

Beregnet totalkostnad

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 165 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 179 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 169 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL RÅDESKOGEN 100!
Drømmer du om god plass, luksus og mange muligheter? I Rådeskogen 100 får du en eiendom med en tomt på hele 2357 kvm og en herskapelig enebolig for familien!
Boligen, på over 200 kvm, inneholder 3 soverom, 2 stuer, 2 bad, toalett, vaskerom, gang og kjøkken. Det er pent opparbeidede utearealer og terrasser i flere himmelretninger.
Det er også garasje og uthus på eiendommen. Det er plass til 2 biler, samt båt eller bobil!
Eiendommen ligger i et område med jordbruksarealer og spredt boligbebyggelse. Det er ca 5 minutters bilkjøring til Rygge sentrum.
& HØYDEPUNKTER:
• 3 soverom
• 2 stuer
• 2 bad
• Tomt på over 2 mål
• Fantastiske uteplasser
Velkommen til visning!

Innhold

1.etasje: Vindfang, stue, kjøkken, soverom, bad, toalett, vaskerom.
2.etasje: 2 soverom, bad og loftstue.
Garasje og bod

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Stor, romslig og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende. Herfra blir du sluset inn til boligen svært romslige stue.
STUE
Stor og innholdsrik stue med god plass til både tv-møbler og spisestue. Det er montert vedovn som man ser både fra stuen og spisestuen, og det er plass til en sittegruppe foran denne. Fra spisestuen kan man gå rett inn til kjøkkenet hvor det også er en hyggelig spiseplass. I 2.etasje finnes det en tv-stue som passer perfekt for barna i huset.
KJØKKEN
Innredningen på kjøkkenet har hvite profilerte skapdører og laminert benkeplate.
Innredningen har integrert komfyr, kaffemaskin, vinskap, oppvaskmaskin, stekeovn, kombiovn, platetopp, vifte og kjøl- fryseskap.
BAD 1.ETASJE
Badet har fliser på gulvet og på veggene.
Det er montert hjørnebadekar, dusjnisje, baderomsinnredning og gulvklosett.
BAD 2.ETASJE
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har gulvklosett, baderomsinnredning og hjørnebadekar.
Eier opplyser at badet er fra 2002.
VASKEROM
Vaskerommet har belegg og fliser på gulvet.
Det er montert inneredning med skap, utslagsvask og uttak for vaskemaskin.
Det er utgang til terreng fra rommet.
SOVEROM
Det er 3 soverom i boligen. 1 soverom i 1.etasje og 2 soverom i 2.etasje.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Himlinger: malt panel.
Vegger: malt tapet og tapet.
Gulv: fliser, parkett, belegg og laminat.
GARASJE:
Garasjen har stående og liggende kledning på ytterveggene.
Yttertaket er tekket med eternittplater. Garasjen har støpt dekke og montert tre garasjeporter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et område med jordbruksarealer og spredt boligbebyggelse. Det er ca 5 minutters bilkjøring til Rygge sentrum.
Det er kort vei til Halmstad barneskole. Ny ungdomsskole for elever fra hele Rygge kommune ligger på Bredsand, og det går buss dit for elever fra Halmstad, som har mer enn 4 km reisevei.
Like ved finner du dagligvarebutikker, blomsterbutikk, sykkelsport, klesforretning, apotek, konditori og frisør, i tillegg til post, tannlege, lege med mer. 
Svømmehall, kunstgressbane og idrettshall i nærmiljøet.
Den landlige beliggenheten gir deg enkel tilgang til de store tur- og rekreasjonsområdene Rygge er kjent for. Blant et mangfold badestrender og utfartssteder er sommeridyllen Larkollen og Fuglevik blant perlene. En av Norges mest anerkjente golfbaner, Evje Golfpark, er også en kort biltur unna gjennom åkerlandskapet. Rygge kommune ligger mellom Oslofjorden og Vansjø. I Rygge finner vi noen av Oslofjordens vakreste kyststrekninger. I øst ligger Vansjø med sine grønne og frodige kantsoner
Det er hyppige avganger fra Rygge togstasjon til Oslo og Halden med en reisetid på under timen. Langs Ryggeveien er det holdeplasser for ekspressbusser både nordover til Oslo og Gardermoen, så vel som sydover mot Halden. Halmstad ligger ca.10 minutters kjøring fra Moss sentrum med alle sine fasiliteter. Med bil tar du deg også enkelt ut på firefelts E6. Det er ca. 30 minutter kjøring til fornøyelsesparken Tusenfryd.

Boligens areal

Primærrom: 216 kvm, Bruksareal: 216 kvm, Bruttoareal: 234 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det gjøres oppmerksom på at dagens faktiske bruk ikke samsvarer med godkjente og originale byggetegninger. Byggetegningene ligger vedlagt salgsoppgaven. Dagens bruk er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, for å få dette godkjent.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 357 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Stor garasje med bod, samt biloppstilling på eiendommen.

Byggemåte

Boligen er oppført i 1990, og er over to etasjer, samt tilbygget i 2008.
Det er en stor eldre garasje med bod på eiendommen.
Bygget antas å være fundamentert på stedlige masser som leire, og oppfylte steinmasser.  Bygget har støpt plate på mark. Når det er støpt plate på mark, er det normalt at underliggende steinmasser fungerer som drensmasser. Disse ligger normalt ca 1 meter utenfor bygningskroppen. Eier opplyser at boligens yttervegger er oppført i 25 cm isoblokk, og at de fleste innvendige veggene er utforet, og isolert.
Ytterveggene er pusset utvendig. Det er liggende kledning i gavlene, samt isolert stenderverk.
Vinduene har malte trerammer og to-lags glass. Vinduene er fra byggeår. Noen av vinduene har en slitt overflate utvendig. Vinduene i tilbygget er godt vedlikeholdt.
Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført som lofttakstoler. Det er dobbelkrummet takstein.
Taksteinen er fra byggeår. Taksteinen har en slitt overflate. Taksteinen på tilbygget er ikke slitt. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål fra byggeår. Overvannet er ført til terreng.
Det er oppført en stor terrasseplatting. Deler av terrassen har takoverbygg. Terrassen har rekkverk.
Det er etasjeskille i trekonstruksjon.
Trappen har malte trinn og vanger. Trappen har tilfredstillende rekkverk og opp- inntrinn.
Det er oppført en pipe med vedovn i stuen.
Det er montert 200 liters varmtvannsbereder. Vannrør er utført i kobber. Innvendig kloakkrør er i pvc.
Begge badene og vaskerom har fått tilstandsgrad 2. Les fullstendig tilstandsrapport vedlag i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisitet og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 997

Eiendomsskatt

Det er i Moss kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 164 215 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 880 715 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert, men går under kommunens arealplan. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Når tomten er over 2 mål kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dvs. at kjøper må erklære på eget fastsatt skjema at eiendommen ikke er konsesjonspliktig, eller at bruken av eiendommen ikke vil utløse konsesjon. Det er en forutsetning for avtalen at egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet fylles ut av kjøper, og at denne godkjennes av kommunen før overtakelse av eiendommen finner sted. Det vil ikke kunne foretas oppgjør før egenerklæringsskjema foreligger i signert og godkjent stand.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rådeskogen 100, 1580, Rygge, Gnr. 159 bnr. 54 i Moss kommune

Eier

Thorbjørn Andresen

Oppdragsnummer

30-21-0162

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.