#HAFSLUND

Familievennlig bolig med stor, solrik tomt på over 1.2 mål! Muligheter for utleie | Garasje | Kort vei til skole!

Ryes vei 4 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

15. juni tirsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 203 m²
Bruksareal 209 m²
Bruttoareal 226 m²
Tomt 1 233 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1952
Gårdsnummer 1047
Bruksnummer 74
Energimerking G
FINN.no 221320448
Sist endret 09.06.2021 14:44
Prisantydning 4 490 000
Totalpris 4 616 269
Ligningsverdi 737 436,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 616 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL RYES VEI 4!
Grimsøen & Partners v/Sondre Lien presenterer denne eneboligen på Borgenhaugen med hele plass til hele familien og litt til! Det er 2 baderom i boligen, samt et eget vaskerom - luksus! Det er også garasje på eiendommen. Tomten er pent opparbeidet og på hele 1233 kvm - her kan virkelig ungene fritt boltre seg!
Lys & luftig stue med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Det er en vedovn i stuen som varmer godt på kalde dager. Herfra er det utgang til en stor terrasse med fantastiske solforhold. Terrassen er skjermet og blir et naturlig samlingssted for vennegjengen!
& HØYDEPUNKTER:
3(5) soverom
Garasje
Tomt på 1233 kvm
Fantastisk terrasse
Vaskerom
2 baderom
Svært barnevennlig
Kort vei til skole
Innredet kjeller
Vedovn
Velkommen til ditt nye hjem!

Innhold

Kjøkken: Vindfang, gang, 2 soverom, bad og bod.
1.etasje: Vindfang, stue, kjøkken og vaskerom.
2.etasje: Gang, tre soverom, bad og bod.
Garasje

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN I VARMEN!
Innbydende og romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er lys og luftig med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Det er moderne farger på veggene og en vedovn som smykker inn rommet. Herfra er det utgang til terrassen som er svært romslig og skjermet med gode solforhold!
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapdører og laminert benkeplate.
Det er fliser på veggene mellom over- og underskapene. Innredningen har integrert microovn, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, avtrekksvifte og kjøl- fryseskap. Eier opplyser at kjøkkeninnredningen er fra 2014.
BAD
På badet er det fliser på gulvet og veggene. Det er dusjnisje, hjørnebadekar, baderommsinnredning med to servanter og vegghengt klosett. Badet har mekanisk avtrekk.
SOVEROM
Det er 5 soverom i boligen. 3 soverom i boligens 2.etasje og 2 soverom i kjelleretasje. Soverommene i kjelleren har tilfredstillende lys og rømningsvei, men er ikke omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Himlinger: malt panel og malte flater.
Vegger: malte flater og malt mdf panel/plater.
Gulv: laminat og fliser.
GARASJE:
Garasjen er oppført i mur og har murt tak. Det er støpt dekke og montert vippeport.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 203 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 226 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det gjøres oppmerksom på at kjelleren er innredet. Det er dog ikke søkt bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Det er tilfredstillende lysforhold og rømningsvei i kjelleren. Det er kjøpers ansvar å søke slike godkjennelser. Selger bærer ingen risiko for at slike godkjennelser gis.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners ved oppsatte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 233 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomtens terreng er flatt.
Det er lagt singel i gårdsplassen, og det er stor hage med plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplass på eiendommen.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i mur som er pusset utvendig over terreng. Eier opplyser at det er lagt ned ny drenering i 2019. Eier opplyser at ytterveggene er oppført i dobbel teglstein. Utvendig er ytterveggene grovpusset. Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert.
Det er nyere vinduer som har malte trerammer og to-lags glass, samt noen vinduer i pvc rammer.
Det mangler noen smyglister utvendig på vinduene i kjelleren og døren i kjelleren har fuktmerker på terskelen, dette gir tilstandsgrad 2.
Boligen har saltak i trekonstruksjon fra antatt byggeår. Yttertaket er tekket med takstein av betong.
Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng.
Det er oppført en stor terrasse mot syd/vest.
Terrassen er oppført i trekonstruksjon, og står på pilarer. En del av terrassen er på et lavere nivå. Det er trapp mellom plattingene, samt rekkverk på terrassen.
Det er oppført en pipe. I stuen (1. etg). er det montert en vedovn. Det er etasjeskille i antatt trekonstruksjon.
Det er flere utforede vegger i kjelleren. Utforede yttervegger i kjeller, er en risikokonstruksjon, og har stor fare for fukt og råteskader.
Trappen til andre etasje har malte tette trinn. Trappen til kjelleren er smal og bratt, den har fått tilstandgrad 3 grunnet mangel på håndløper på vegg. Trappen til kjelleren mangler rekkverk og har enkel utførelse, tilstandgrad 3.
Varmtvannsberederen er plassert i vindfanget i kjelleren, og har ikke avrenning til sluk, tilstandsgrad 2.
Vaskerommet er ikke oppbygd som et våtrom, og har ikke sluk og avtrekk. Innredningen har stor slitasje. Vaskerommet har fått tilstandsgrad 3.
Garasjen er oppført i mur og har murt tak. Det er støpt dekke og montert vippeport. 
Det anbefales å lese fullstendig tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen. Tilstandsrapporten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest. Dokument ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisitet og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 334 Eiendomsskatt er inkludert i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 737 436 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 654 771 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er ikke regulert, men det er reguleringsplaner under arbeid, Rv. 22 Hafslund-Dondern.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann og avløp.

Tilbehør

Utendørs boblebad medfølger handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ryes vei 4, 1738, Borgenhaugen, Gnr. 1047 bnr. 74 i Sarpsborg kommune

Eier

Hans Andreas Sjøholm Juliane Sjøholm

Oppdragsnummer

30-21-0163

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.