#YVEN

Hel tomannsbolig med garasje på stor, solrik tomt! Nære til begge byene | Varmepumpe | Solrik terrasse

Strømsæthers vei 18 , 1715 Yven

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 16:15-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 129 m²
Bruksareal 157 m²
Bruttoareal 171 m²
Tomt 773 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1928
Gårdsnummer 2080
Bruksnummer 24
Energimerking G
FINN.no 234758036
Sist endret 14.10.2021 15:26
Prisantydning 2 690 000
Totalpris 2 771 269

Beregnet totalkostnad

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 771 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL STRØMSÆTHERS VEI 18!
Sondre Lien presenterer denne tomannsboligen beliggende på barnevennlige Yven, med en stor, solrik tomt og garasje! Tomannsboligen er horisontaldelt med én boenhet i hver etasje. Det er også en kjeller med god lagringsplass! Det er ett soverom i hver enhet. Baderom i begge etasjer med alt du måtte behøve. Det er også et eget toalettrom i 1.etasje.
Praktiske kjøkken med god skap- og benkeplass. Leiligheten i 1.etasje har en stor terrasse der man virkelig kan nyte de sene soltimene!
Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Yven i Sarpsborg kommune.
& HØYDEPUNKTER:
• Tomannsbolig
• Barnevennlig boligområde
• Varmepumpe
• 2 kjøkken
• 2 bad
• Romslige stuer
• Kjeller med lagringsplass
• Terrasse
• Flott hage
Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Vindfang, kjøkken, bad, soverom, stue, toalett og gang.
2.etasje: Gang, kjøkken, stue, soverom og bad.
Kjeller: Boder.
Garasje: Garasjerom.

Standard

ENTRÈ - VELKOMMEN INN!
Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Det er en stue i hver etasje. Rommene har god plass til både spisestue & tv-møbler.
KJØKKEN 1.ETG
Kjøkkeninnredningen i 1. etg har hvite profilerte skapfronter, og laminert benkeplate. Eier opplyser at innredningen var ny i 2009. Innredningen har integrert avtrekksvifte. Det er fliser på veggen mellom over- og underkspaene.
KJØKKEN 2.ETG
Kjøkkeninnredningen i 2.etg har hvite skapfronter med rette profiler, og heltre benkeplate. Det er integrert avtrekksvifte.
BADEROM 1ETG.
Eier opplyser at badet i 1.etg er renovert i 2007. Det er fliser på gulvet og veggene. Badet har varme i gulvet. Det er montert: Dusjkabinett, servant, gulvmontert vannklosett, uttak for vaskemaskin, mekanisk vifte og hjørnebadekar. Det er også et eget toalettrom i 1.etasje. Det er montert vannklosett og lufteluke i vegg. Rommet har naturlig avtrekk.
BADEROM 2.ETG
Badet i 2. etg har belegg på gulvet og malt tapet på veggene. Det er montert: Dusjkabinett, servant, gulvmontert vannklosett, uttak for vaskemaskin og mekanisk vifte. Det er skråtak på badet.
SOVEROM
Det er ett soverom i hver etasje. Rommene har plass til smarte garderobeløsninger.
GARASJE
Eier opplyser at garasjen er oppført i 2016. Det er saltak med takstein. Trekonstruksjon i yttervegger med liggende kledning. Støpte dekke innvendig i garasjen. Det er montert leddport med elektrisk portåpner. Det er asfaltert gårdsplass foran garasjen.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: Plater og slette flater.
Vegger: Tapet, malt tapet, mdf og panel.
Gulv: Belegg, malt tregulv og laminat.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Yven i Sarpsborg kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Eiendommen ligger heller ikke langt unna nydelige skogs- og turområder, samt Tunevannet med fiske- og bademuligheter. Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Ved Prestegårdstangen er det tilrettelagt for bevegelseshemmede.
Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane. Borregård Golfklubb ligger med kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane og driving range, i tillegg til proshop og kafeteria. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan INSPIRIA science senter, Lekeland og Superland anbefales.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Extra, Kiwi Grålum og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du ta turen til Storbyen Kjøpesenter i Sarpsborg sentrum. Her ligger også en trivelig gågate, butikker, kafeer og restauranter. I tillegg har Amfi Borg et godt og variert utvalg. Det er gode muligheter for shopping i Sverige, med Svinesund og Nordby handlesenter rett over grensen. Butterfly Bakeri og Hannestad Ungdomsklubb ligger også godt innen rekkevidde fra boligen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss.
Estimert tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Barneskole
Ca. 3 minutter - Bakeri
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Barnehage
Ca. 8-10 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 15 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 15 minutter - Borregård golfklubb
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 157 kvm, Bruttoareal: 171 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Deler av kjelleren har takhøyde under 1,90 m og er derfor ikke målbart.
Det gjøres oppmerksom på at godkjente byggetegninger ikke samsvarer med dagens faktiske bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 773 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på Jord/leire. Kjellerveggen er oppført i støpt mur. Det er ukjent drensløsning rundt boligen. Det antas at dreneringen har en eldre årgang. Det antas at ytterveggene er oppført i reisverk eller tømmer, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. TG2 på veggkonstruksjon og utvendige fasader. Det er noe spredte råteskader i kledningen - TG3.
Den øvrige kledningen har slitte overflater. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Stuevinduene og vindeuen på soverommet i 2. etasje ble skiftet i 2011. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Det er eldre vinduer i kjelleren.
Boligen har saltak i trekonstrkusjon, samt opplett. Takkonstruksjonen antas å være fra byggeår. TG2 på tak. Det er takstein på yttertaket. Eier opplyser at taksteinen er etterbehandlet i 2020. Eier opplyser  at taksteinen antas å være fra midten av 1980-tallet. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. TG2. Det er oppført en terrasse i trekonstruksjon med rekkverk. Det er trapp til terreng fra terrassen. Trappen har ikke rekkverk. TG3.
Det er oppført en pipe. Det er vedovn i stuen (første etasje). Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er observert noe skjevheter - TG2. I kjelleren er det støpte vegger og gulv. Store deler av kjelleren har ikke målbar takhøyde, og er under 1,90 m. Det er bratt trapp ned til kjelleren, samt trapp til terreng.
Det er montert en enkel trapp til kjelleren med rettløp. Trappen til andre etasje her utført med sving, og har tette trinn. Det er montert varmtvannsbereder i kjelleren. Innvendige kloakkrør er i pvc. Vannrør er utført i kobber. I elskpaet er det automatsikringer, 26 kurser og 32 og 56 amp hovedsikring. Det er montert en luft-til-luft varmepumpe. Tomtens terreng er lett skrående. Det er en liten nedkjøring fra veien til garasjen. Hagen har tilnærmet flatt terreng. TG2 på terrengforhold.
Eier opplyser at garasjen er oppført i 2016. Det er saltak med takstein. Trekonstruksjon i yttervegger med liggende kledning. Støpte dekke innvendig i garasjen. Det er montert leddport med elektrisk portåpner. Det er asfaltert gårdsplass foran garasjen. For ytterligere informasjon om boligens tilstand, les vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert med to boenheter.

Oppvarming

Vedovn, varmepumpe, varmekabler & elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 417

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for året 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 126 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 498 852 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: Rv. 109 - Storveien. Formål: Kjørevei, Jord- og skogbruk, boliger.
Reguleringsplan under arbeid: Yvenåsen.
Reguleringsplan under arbeid: Fv. 109 Alvim-Rolvsøysund bru.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
5 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
Oppheving av reguleringsplaner
REGULERINGSPLAN
REGULERINGSPLAN UNDER ARBEID

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/445703-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
20.09.2006 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:2080 Bnr:24  
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Strømsæthers vei 18, 1715, Yven, Gnr. 2080 bnr. 24 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0184

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.