#POPULÆREKURLAND

Inspirerende familiehjem med stor tomt nær friarealer! Gjennomført høy standard | Lekkert kjøkken | Scandinavian living!

Blåbærsvingen 9 , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

28. september tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

97%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 185 m²
Bruksareal 201 m²
Bruttoareal 225 m²
Tomt 1 282 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3656
Energimerking E
FINN.no 228655111
Sist endret 21.09.2021 21:36
Prisantydning 4 740 000
Totalpris 4 872 519
Ligningsverdi 1 043 148,-

Beregnet totalkostnad

4 740 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 740 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 872 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BLÅBÆRSVINGEN 9!
På populære Kurland finner vi denne skandinaviske perlen av et hjem - på en skjermet tomt nær skog og mark!
Et fantastisk kjøkken med innslag av spiler og en herlig halvøy! Det er integrerte hvitevarer og en åpen løsning til stuen. Stuen er malt i tidsriktige farger og har en flott vedovn som smykker inn rommet. Herfra er det også utgang til boligen terrasse og hage.
Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole.
& HØYDEPUNKTER
• 4 soverom
• 2 stuer
• Vaskerom
• Garasje
• Stor hage inntil friområder
• Kort vei til sentrum
• Gjennomført stiluttrykk
• 2 bad
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Underetasje: Entré, vaskerom, bad, kjellerstue/stue m/trapp, soverom og bod.
1.etasje: Entré, hall m/trapp, bad, 3 soverom, kjøkken og stue/spisestue.
Garasje: Garasjerom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Fantastisk stue med en skandinavisk touch! Det er en åpen løsning mot kjøkkenet. Plass til en stor spisestue, samt tv-krok. Det er også en herlig stue i underetasjen. Perfekt som et ungdomsrom eller en tv-stue.
KJØKKEN
Et fantastisk kjøkken med innslag av spiler og en herlig halvøy!
Innredning ny i 2009 i følge tidligere takst. Glatte fronter med profil, vitrine skap, trespiler på
ytterside underskap og heltre benkeplate med fliser ved platetopp. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt
stål. Integrerte hvitevarer: Platetopp, stekeovn og kjøleskap. Ventilator-hette med kanal ut.
BADEROM UNDERETASJE
Badet ble pusset opp som egeninnsats av ufaglært i 2015. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelse. På gulvet er det gulvbelegg med varmekabler. Kun lokalt fall ved dusj. Vegghengt toalett - Servant med underskap og speil med lys - Dusjkabinett - Opplegg for vaskemaskin.
BADEROM 1.ETASJE
Badet ble pusset opp mellom 2007 og 2010 av tidligere eiere og det er fremlagt dokumentasjon på utførelse i følge tidligere takst. Fliser på gulv og vegger. Servant med skuffer og skap med profilerte fronter og speil med lys - Dusjnisje - Vegghengt toalett.
VASKEROM
Gulvbelegg på gulv. Gjort på egeninnsats med hjelp av fagmenn i 2021. Malte vegger. Uttak til vaskemaskin - Varmtvannsbereder 200 liter med bryter - Rørskap med stengeventil - Utslagsvask med veggfestet blandebatteri.
SOVEROM
Det er totalt 4 soverom i boligen der ett befinner seg i underetasjen, og resten i 1.etasje. Det er god plass til smarte garderobeløsninger på soverommene.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat - Betonggulv(bod)  - Fliser.
Vegger: Panel - Malte flater.
Himlinger: Trepanel - Malte flater.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud. Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.

Boligens areal

Primærrom: 185 kvm, Bruksareal: 201 kvm, Bruttoareal: 225 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er lagerplass i kjeller på garasje. Det er ikke måleverdig areal.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 282 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det er støpte fundamenter på fjell og oppfylte masser. Grunnmur av lettklinkerblokker som er pusset og malt utvendig. Drenering fra byggeår. Dreneringen av huset er skjult i grunnen, og er derfor ikke inspisert. Det er symptomer på saltutslag innvendig på grunnmur.
Ytterveggene er oppført av bindingsverk og antatt isolert med 10 cm mineralull som var vanlig da dette bygget ble oppført. Utvendige fasader er kledd med stående tømmermannspanel og liggende panel fra byggeår som er malt. Det er registrert vanlig elde, sprekker og værslitasje. Det er også flere steder registrert bobler i malingen og tidligere avflassing av maling. I møne på østvegg er tegn til råte og vridning i liggende bord. Bør kontrolleres.
Dobbelfløyet verandadør med karm og ramme i tre fra 2007. Sortmalt swedoor ytterdør med små vinduer og "Yale doorman" låsesystem. Hvitmalt ytterdør med glassfelt til underetasjen. Malte slette dører - Glassdør med brystning. Saltak fra byggeåret med rupanel som undertak. Yttertaket er tekket med betongtakstein fra 2012 i følge tidligere takst. Arbeider ble da utført som egeninnsats. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål fra 2012. Stedvis eldre beslag. Trapp i trekonstruksjoner med åpne trinn mellom etasjene. Trapp i trekonstruksjoner utvendig foran ytterdøra. Fra stua er det utgang til en veranda med gulv og rekkverk i tre. Tresøyler og støpte fundamenter.
Det er TG3 på taktekkingen på garasjen. Saltak tekket med eternittplater og vindskier i tre. Det er hull i tak og det må byttes. Vindskier bærer preg av råte. For ytterligere informasjon les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.
Oppføring av garasjen er søkt om til kommunen, men ikke meldt ferdig. Det må sendes dokumentasjon for å få ferdigattest på garasjen.
Det er opprettet en tilsynssak på eiendommen fra tidligere eier om mulig omsøkt sokkelleilighet. Nåværende eier har ikke leid ut underetasjen, og fjernet kjøkken som tidligere har vært der. Det må sendes dokumentasjon til Sarpsborg kommune for å avslutte saken.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Varmepumpe - Peis av prefabrikkerte elementer med innsats - Frittstående vedovn -
Varmekabler - Varmefolie.
Elementpipe. Pipa er helbeslått over tak.
I stua er det peis av prefabrikkerte elementer med innsats. I kjellerstua finnes det en vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 015

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for året 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 043 148 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 755 333 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert.
KVARTAL 615/707/ 708 -
STRANDPLAN GI
INGEN REGULERINGSBESTEMMELSER TIL DENNE PLANEN
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
3 Berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Blåbærsvingen 9, 1727, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 3656 i Sarpsborg kommune

Eier

Lone Reiersen Tahsin Rami Reiersen Tahsin

Oppdragsnummer

30-21-0208

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.