#OPSTAD

Romantisk, klassisk villa med dobbelgarasje! Skjermet hage & solrike terrasser | 3 soverom | Påkostet kjøkken | 2 stuer!

Opstadfjellet 4 , 1719 Greåker

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 146 m²
Bruksareal 199 m²
Bruttoareal 210 m²
Tomt 720 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 2073
Bruksnummer 511
Energimerking D
FINN.no 231450515
Sist endret 24.09.2021 12:38
Prisantydning 5 300 000
Totalpris 5 464 019
Ligningsverdi 1 415 290,-

Beregnet totalkostnad

5 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 150 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 164 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 464 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL OPSTADFJELLET 4!
Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne klassiske, vakre & innholdsrike eneboligen innerst i en blindvei på Opstadfjellet - med blant annet dobbelgarasje og en stor, solrik tomt! Det er en fantastisk terrasse, samt en balkong i 2.etasje med gode solforhold. Det er elektriske markiser over terrasse og balkong.
Kjøkkenet er romantisk og påkostet med god skap- og benkeplass og integrerte hvitevarer. Stuen er lys og luftig med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Det er montert en vakker vedovn i stuen. Herfra er det også utgang til en stor, solrik terrasse! Hagen er usjenert med lekestue.
Hovedbadet har både dusj og stort hjørnebadekar - luksuriøst! Dobbeltgarasje med elbillader fra Easee, samt utekran med varmt og kaldt vann. Kort vei til butikk, barnehage og skoler og det er nærhet til Kalnesskogen med oppmerkede turløyper
Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Kort vei til E6. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad!
& HØYDEPUNKTER:
• 3 soverom
• Skjermet
• Dobbelgarasje
• Montert el-billader
• Oppført i 2005
• Barnevennlig område
Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Hall, vaskerom, toalett, stue/kjøkken & garasje.
2.etasje: Loftstue, tre soverom, bad & loft over garasje.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen!
Stor lys entré med flislagt gulv og skyvedørsgarderobe.
STUE
Romslig og lys stue med god plass til både sofagruppe og spisestue. Stuen har også en vedovn sentralt plassert - som både varmer godt på kalde dager og som smykker inn rommet.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapfronter, og laminert benkeplate. Det er fliser på benkeplaten ved platetoppen. Det er integrert: Platetopp, avtrekksvifte, stekeovn, kjølehjørne, oppvaskmaskin og microovn. Kjøkkenet fremstår innbydende - her har man virkelig lyst til å røre rundt i grytene!
BADEROM
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er fliser på gulvet og veggene. Badet har varme i gulvet. Det er montert: Dusjkabinett, baderomsinnredning, gulvmontert vannklosett, hjørnebadekar og balansert ventilasjon.
SOVEROM
Boligen har 3 romslige soverom. Hovedsoverommet har også skyvedørsgarderobe.
VASKEROM
Vaskerommet er fra byggeår. Det er utgang til terreng. Rommet har montert uttak for vaskemaskin, benk med utslagsvask og overskap. Det er fliser på gulvet. Det er montert enhet for sentralstøvsuger og varmtvannsbereder.
TERRASSE
Det er terrasseplatting på ca. 40 kvm med støpt dekke og fliser.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: Malt mdf panel.
Vegger: Malte mdf panel/plater, tapet og fliser.
Gulv: Fliser og laminat.
GARASJE
Garasjen har støpt dekke, og montert bred leddport med elektrisk portåpner. Eier opplyser at portåpneren er ny. Det er montert el-billader i garasjen. Det er utvendig trapp opp til loft over garasjen. Eier opplyser at garasjen er isolert.

Beliggenhet

På Opstad bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Opstad har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til bl.a. Do Re Mi barnehage (5 min kjøretur) og Tyrihans barnehage (2 min gange) unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Kalnesskogen med turløyper
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Boligens areal

Primærrom: 146 kvm, Bruksareal: 199 kvm, Bruttoareal: 210 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom, toalett og stue/kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, tre soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er en liten bod i andre etasje, men denne har ikke målbar takhøyde.
Boligen har en praktisk planløsning over to plan.
Det er utgang til terrasseplatting.
Det er utvendig trapp til loftet over garasjen.
Det er montert loftstrapp på det ene soverommet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 720 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Boligen har støpt plate på mark. Det er ringmurselementer. Når det er støpt plate på mark, er det normalt at underliggende steinmasser fungerer som drensmasser. Disse ligger normalt ca. 1 meter utenfor bygningskroppen. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Vinduene er fra byggeår. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført som lofttakstoler. Det er takstein på yttertaket. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. Det er terrasseplatting med støpt dekke og fliser. Det er oppført en pipe. I stuen er det montert en vedovn. Det er etasjeskille i trekonstruksjon.
Eier opplyser at badet er fra byggeår. Det er fliser på gulvet og veggene. Badet har varme i gulvet. Det er montert: Dusjkabinett, baderomsinnredning, gulvmontert vannklosett, hjørnebadekar og mekanisk vifte. Vaskerommet er fra byggeår. Det er utgang til terreng. Rommet har montert uttak for vaskemaskin, benk med utslagsvask og overskap. Det er fliser på gulvet. Det er montert enhet for sentralstøvsuger og varmtvannsbereder. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapfronter, og laminert benkeplate. Det er fliser på benkeplaten ved platetoppen. Det er integrert: Platetopp, avtrekksvifte, stekeovn, kjølehjørne, oppvaskmaskin og microovn. Trappen har åpne trinn som er lakkerte. Det er malte vanger, og montert rekkverk og håndløpet. Det er montert 300 liters varmtvannsbereder. Vannrør er utført som rør-i-rør system. Innvendig kloakkrør er i pvc. I elskapet er det automatsikringer, 25 kurser og 63 amp hovedsikring. Det er flere rom med downlight og elbillader i garasjen. Eier opplyser at alle gulv i første etasje og badet i andre etasje har gulvvarme. Eier opplyser at det er montert balansert ventilasjonsanlegg i boligen. Det er montert sentralstøvsuger. Garasjen har støpt dekke, og montert bred leddport med elektrisk portåpner. Eier opplyser at portåpneren er ny. Det er montert el-billader i garasjen. Det er utvendig trapp opp til loft over garasjen. Eier opplyser at garasjen er isolert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsopggaven.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovn, varmekabler og elektrisitet.
Det er Simens sentralstyring på varmekabler og panelovner.
Balansert ventilasjon i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 905

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 415 290 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 717 634 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: Vetaberget.
Formål: Boliger.
Reguleringsplan: Opstadtunga
Formål: Kjørevei.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
3 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/7215-1/3  Erklæring/avtale  
11.08.2003 
BESTEMMELSE OM RETT TIL GATELYS, KOBLINGSSKAP
OG KABELANLEGG PÅ EIENDOMMEN
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Opstadfjellet 4, 1719, Greåker, Gnr. 2073 bnr. 511 i Sarpsborg kommune

Eier

Per Helge Hyberg

Oppdragsnummer

30-21-0212

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.