#FOLLOGATA

Hel tomannsbolig i sentrum! Solrik tomt & frodig hage | 2 kjøkken | Sjarmerende bolig med moderniseringsbehov

Follogata 6A , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

21. september tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sondre Lien
Sondre Lien Eiendomsmegler
Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 175 m²
Bruksareal 205 m²
Bruttoareal 225 m²
Tomt 612 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1914
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1078
Energimerking G
FINN.no 232024762
Sist endret 15.09.2021 15:39
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 191 519
Ligningsverdi 953 283,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 191 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL FOLLOGATA 6A!
Sondre Lien presenterer denne tomannsboligen beliggende i en sentrumsgate i Sarpsborg!
Boligen ble opprinnelig oppført i 1914 og senere tilbygget i 1954. Boligen brer seg over to etasjer + kjeller. Utvendig er det behov for oppgraderinger på fasader. Innvendig holder boligen generelt en eldre standard, og har behov for oppgraderinger.
Tomten er lett skrånende, og er opparbeidet med gruset gårdsplass og hage med beplantning. Dette er helt unikt i sentrumskjernen! Det står en eldre utvendig bod på eiendommen. Bygget blir i dag brukt som en enebolig, og det er kun bad i kjelleren.
& HØYDEPUNKTER
• Tomannsbolig
• Eiet tomt på 612 kvm
• 2 kjøkken
• Attraktiv beliggenhet
• Kjeller
• Flott & frodig hage
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Gang, bad og boder.
1.etasje: Vindfang, kjøkken og stue.
2.etasje: Gang, to toalett, kjøkken/stue og to soverom.
Utvendig bod: bod.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Det er to stuer i boligen. Disse har tydelige soner for både spisestue & tv-møbler. Det er montert vedovn i begge etasjer.
KJØKKEN 1.ETASJE
Kjøkkeninnredningen har slette skapfronter, og laminert benkeplate.
Innredningen har integrert:
- platetopp
- avtrekksvifte
- stekeovn
KJØKKEN 2.ETASJE
Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapfronter, og laminert benkeplate.
Innredningen har montert avtrekksvifte.
Det er åpen planløsning til stuen.
BADEROM
Det er belegg på gulvet og respatexplater å veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- dusjforheng
- baderomsinnredning
- gulvmontert vannklosett
- naturlig avtrekk
TOALETTROM
Det er to toalett i boligen, og rommene har en eldre standard.
Det er montert servant og gulvklosett i det ene, og kun gulvklosett i det andre rommet.
SOVEROM
To soverom av god størrelse. Det er plass til praktiske garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte plater.
Vegger: malt tapet.
Gulv: belegg, mur, teppe og laminat.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 8-10 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 225 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Det er hovedinngang i første etasje, og nedgang til kjelleren i vindfanget, samt trapp opp til andre etasje.
Fra stuen i første etasje er det utgang til overbygd terrasseplatting.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 612 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i granittmur som er pusset utvendig. Støpt grunnmur i tilbygg. Granitmurer kan være noe ustabile, og det er normalt at det oppstår noe sprekkdannelser. Deler av kjelleren er utført som krypkjeller. Det er åpning til krypkjelleren fra den ene boden. Eier opplyser at dreneringen har ukjent alder, men at deler av dreneringen mot gårdsplassen på en vegg er utbedret. I kjelleren er det observert saltutslag på noen yttervegger, noe som tyder på sviktende drenering.
Det antas at ytterveggene i den eldste delen av boligen er oppført i reisverk, og bindingsverk i tilbygget. Det er stående trepanel på ytterveggene. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Terrassedøren har enkle glass, men har doble rammer. Boligen har saltak i trekonstruksjon. Det er luke til loftet med trapp. Det er takstein på yttertaket. Eier antar at taksteine er fra midten av 1980 tallet. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. Eier opplyser at takrenner og nedløp er nye i ca 2015. Det er oppført en terrasseplatting i gårdsplassen. Plattingen har takoverbygg. Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er flere utforede vegger i kjelleren, samt støpt gulv og vegger. Det ble ikke observert fukt på ytterveggene på befaringen, men det ble observert saltutslag på noen yttervegger.
Dette tyder på sviktende drenering. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.
Følgende konstruksjoner har fått TG3 av takstmann:
Drenering
Rom under terreng.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for kjelleren på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen på boligen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Det er oppført en pipe. Det er montert vedovn i begge etasjer. I kjelleren er det montert en tank som tidligere er brukt som brensel. Eier opplyser om at denne ikke er tømt.
Det er montert varmekjele for varmtvann. Tilkoblet strøm.
Varmekabler på badene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 532

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 953 283 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 431 818 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: Kvartal 1. Formål: Byggeområder, offentlig trafikkområder og fellesområder.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse.
5 berørte datasett
Forslag kommunedelplan Intercity
Kvikkleire
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan
Sentrumsplanen
Rolvsøy - Borg Bryggerier: Eiendommen ligger innenfor et av planalternativene for kommunedelplan InterCity på strekningen
Rolvsøy - Borg bryggerier som har vært på høring. For ytterligere informasjon kontaktes
Bane NOR. Borg Bryggerier - Klavestad:
Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan for InterCity og fv. 118 Ny Sarpsbru, som er vedtatt av Sarpsborg bystyre men som
er oversendt Kommunal- og moderniseringsdepartementet for endelig behandling da det er innsigelser til planen. Innenfor
planområdet planlegges både jernbanetiltak, tiltak på fylkesvei og kommunalvei. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR,
Viken fylkeskommune og Sarpsborg kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1914/900130-1/3  Erklæring/avtale  
14.12.1914 
Bestemmelse om vannrett
Servitutten er innhentet i gammel grunnbok og kan sees hos meglerforetaket.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sondre@gpartners.no eller SMS: 45 91 95 79 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Follogata 6A, 1707, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1078 i Sarpsborg kommune

Eier

Heid Kari Joneid

Oppdragsnummer

30-21-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.