#POPULÆREKURLAND

Høyt & luftig i kontakt med naturen! Balkong og utvidet terrasse med pergola! Pent kjøkken | Garasje | Nærhet til marka!

Vannverksveien 19B , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 107 m²
Bruksareal 107 m²
Bruttoareal 127 m²
Tomt 2 795 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1977
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 3724
Energimerking F
FINN.no 230327724
Sist endret 23.09.2021 18:39
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 323 735
Ligningsverdi 594 310,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) 209 726,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 309 726,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 323 735,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL VANNVERKSVEIEN 19B!
Høyt & luftig i Vannverksveien Borettslag finner vi dette rekkehuset over to plan med alt den lille familien måtte behøve! Det er to soverom i underetasjen, der det også er wc, bad, gang og et innredet rom som benyttes som en kjellerstue.
I 1.etasje er det en stor, åpen stue-/kjøkkenløsning med lyse og moderne farger på veggene og god plass til både spisestue og tv-krok. Det er utgang til balkong på den ene siden og en stor terrasse med pergola - skjermet mot naturen på den andre siden. Kjøkkenet er praktisk med delikat innredning og integrerte hvitevarer.
& HØYDEPUNKTER
• Nylig drenert i borettslaget
• Idyllisk beliggenhet
• Høyt & luftig
• Kjøkken med integrerte hvitevarer
• Deilig utvidet terrasse med pergola
• Garasje i rekke
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Underetasje: Hall m/trapp, 2 soverom, wc, bad og innredet rom.
1.etasje: Stue/kjøkken.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Lekker entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen ligger i boligens 1.etasje med en delvis åpen løsning til kjøkkenet. Det er lyse farger på vegge og parkett på gulvene. Det er utgang til en flott balkong med ypperlig utsikt fra stuen. Det er også innredet en kjellerstue i underetasjen - perfekt som en tv-stue eller et ungdomsrom!
KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med slette fronter. Heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer: platetopp, stekeovn, mikroovn, kjøle/fryseskap og oppvaskmaskin. Ventilatorhette med kanal ut.
BADEROM
På gulvet er det fliser med fall til sluk. På veggene er det også fliser. Baderomsinnredning med slette folierte fronter og heldekkende servant. Innredningen har bruksslitasje og fuktskader. Hakk i servant og skuff har skade. Moden for utskifting. Badet inneholder servant og dusjkabinett.
TOALETTROM
Fliser på gulv og malt strie på vegg. Heldekkende servant med underskap. Speil. Gulvmontert klosett. Speil.
Nyere varmtvannsbereder plassert i skap i innredet rom/kjellerstue. Det er montert waterguard.
SOVEROM
Det er to soverom i boligens underetasje. Disse er av god størrelse med plass til praktiske garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Malt strie. Mdf-plater.
Himling: Malte plater og tak-ess.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.
Innenfor gangavstand:
Bussholdeplass
Inngangen til Sarpsborgmarka med lysløype
Barnehage
Barneskole
Dagligvareforretning
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Felleskostnader

4 799 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer: Kabel TV/bredbånd, eiendomskatt, kommunale avgifter, vedlikehold, revisjon, forsikringer, diverse honorarer og andre driftskostnader.

Andel fellesgjeld

209 726

Andel formue

7 816

Borettslag

Borettslag: Vannverksveien Borettslag, Orgnr: 950235519

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sobbl opplyser om følgende oppussings-/rehabiliteringsarbeid som berører eiendommen:
1995: Omlegging av takene.
2000: Utskiftning av verandadører og inngangsdører.
2011: Vedtak på GF om rehabilitering av utvendig fasader, tak, vinduer og sikringsskap.
2019: Drenering.
2021: Vi er kjent med at borettslaget planlegger beising av enhetene, bytte av kledning på
garasje ved Depotveien 2 a-b og infrastruktur el-billading (iht. protokoll fra GF 02.06.2021). Dette kan medføre låneopptak og
økning av felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138478686, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.07.2021: 1.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52
Saldo per 21.07.2021: 2 516 717
Andel av saldo: 209 726
Første termin/første avdrag: 30.09.2019 (siste termin 30.06.2034).

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen allikevel holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 107 kvm, Bruttoareal: 127 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Innredet rom er ikke godkjent som rom for varig opphold og vil heller ikke bli det med dagens utforming. Det er bruken av rommet på salgstidspunktet som avgjør om det defineres som primærrom (p-rom) eller sekundærrom (s-rom).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 795 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Opplysninger fra kommunen:
Vannverksveien Borettslaget har innløst tomtene for flere år siden - g.nr. 1/3724 og 1/3719, men står fortsatt registrert som feste i kartverket. Saken er under oppfølging. Dette til orientering.

Garasje / Parkering

Garasje i rekke medfølger. Borettslaget har også noen gjesteparkeringer.

Byggemåte

Det er antatt støpte fundamenter på leirgrunn. Antatt grunnmur i lettklinkerblokker som er pusset utvendig. Deler av underetasjen har utforede vegger i trekonstruksjon under terrengnivå. Drenering fra byggeår på gavlvegg. Bakvegg er drenert i 2018. Gavlvegg: Fuktsikring ligger stedvis under terrengnivå, og det er utett mellom fuktsikring og grunnmur, noe som vil medføre tilsig av vann mellom grunnmur og fuktsikring. Bakvegg: Her er det markterrasse så utvendig fuktsikring er ikke inspisert. Tilstandsgrad er satt med hensyn til alder. Drenering gis isolert sett TG 1 med hensyn til alder.
Ytterveggene er oppført av bindingsverk antatt isolert med mineralull. Utvendige fasader er dels kledd med trepanel som er malt og dels kledd med fasadeplater. Vinduer ble skiftet i 2011 og er med karm og ramme i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør med 3-lags isolerglass fra 2016. Saltak i trekonstruksjoner fra byggeåret med W-takstoler. Yttertaket er tekket med pappshingel. Utvendig: Til inngangsdør er det granittrapp med stålrekkverk. Innvendig: Malt trapp i trekonstruksjoner. Fra spisestua er det utgang til en nyere markterrasse med gulv og konstruksjon i impregnerte trevirke. Det er montert takk over deler av terrassen. Fra stua er det utgang til en veranda med gulv og rekkverk i tre. Tresøyler og støpte fundamenter. Det er dryppstopp plater under. Det er montert markise. Trebjelkelag fra byggeår.  TG3 på baderomsinnredning. Det er også noe TG2 i boligen. For ytterligere informasjon les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn André Isnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisitet. En panelovn på bad og wc.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 594 310 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 139 515 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: VANNVERKSVEIEN SYD. Formål: Byggeområder, trafikkområder, friområder.
Reguleringsplan: FRIOMRÅDET V/KRYSSET VANNVERKSVEIEN/OLSOKVEIEN
Det er ingen bestemmelser til denne planen.
3 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Vannverksveien 19B, 1727, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 3724, andelsnr. 2 i Vannverksveien Borettslag med orgnr. 950235519 i Sarpsborg kommune

Eier

Marianne Hatlem

Oppdragsnummer

30-21-0233

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.