#NYGÅRDSHAUGEN

Innholdsrik enebolig i et barnevennlig område med flott vinterhage & garasje! 4 sov | Walk-in closet | 2 stuer & 2 bad!

Nygårdshaugen 29 , 1739 Borgenhaugen

VISNINGER

23. september torsdag kl. 19:00-20:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 182 m²
Bruksareal 205 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 832 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1986
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 379
Energimerking F
FINN.no 232020323
Sist endret 16.09.2021 12:16
Prisantydning 4 390 000
Totalpris 4 513 769
Ligningsverdi 963 271,-

Beregnet totalkostnad

4 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 513 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL NYGÅRDSHAUGEN 29!
Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne velholdte eneboligen fra 1986 med 4 soverom og 2 bad! Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen med nærhet til butikker, idrettsanlegg, barnehage og skole.
Stor stue med god plass til både spisestuemøbler & tv-krok. Kjøkkenet er praktisk med integrerte hvitevarer og alt du måtte trenge. Det er også et eget walk-in closet og et eget vaskerom - luksus!
På den ene gavlveggen er det garasje, samt vinterhage på motsatt gavlvegg. Vintehagen er isolert og har utgang fra stuen. Videre ut fra vinterhagen har du en fantastisk terrasse, skjermet og med gode solforhold!
& HØYDEPUNKTER
• Garasje
• Vinterhage
• 4 soverom
• Walk-in closet
• Vaskerom
• 2 baderom
Velkommen inn i varmen til ditt nye familiehjem!

Innhold

Underetasje: Walk in closet, vaskerom, baderom, tre soverom og gang.
1.etasje: Vindfang, vinterhave, stue, kjøkken og bad. Bod og garasje.
Loft: Loftstue og soverom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Hjemmekoselig stue med god plass til både spisestuemøbler & tv-krok. Det er oppført en pipe med peisovn. Eier opplyser at pipen er renovert. Fra stuen er det utgang til en isolert vinterhage og videre utgang til en solrik terrasse. Det er også en loftstue i boligen.
KJØKKEN
Eier opplyser at kjøkkeninnredningen var ny i 2009, men avtrekksviften/hetten ble byttet i 2020.
I tillegg er hvitevarene nye i 2016. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapfronter, heltre benkeplate og egen øy med platetopp og steinplate.
Det er takhøye overskap.
Innredningen har integrert:
- platetopp
- avtrekksvifte
- stekeovn
- oppvaskmaskin
Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene.
Det er utgang til terrasse fra kjøkkenet.
BADEROM 1.ETASJE
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- dusjkabinett
- baderomsinnredning
- gulvmontert vannklosett
- mekanisk vifte.
BADEROM UNDERETASJE
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- boblebadekar.
- baderomsinnredning
- vegghengt klosett
- mekanisk vifte.
VASKEROM
Det er belegg på gulvet, og våtromsplater på veggene. Det er montert benk med utslagsvask og uttak for vaskemaskin.
SOVEROM
Det er tre soverom i boligens underetasje, samt et soverom på loftet. Rommene er av god størrelse og det er plass til praktiske garderobeløsninger. Det er også et eget walk-in closet - luksus.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: beiset panel, malte plater, samt mdf panel.
Vegger: malt tapet, tapet og malt panel.
Gulv: fliser, parkett og tregulv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 5 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Vinterhaven er valgt å tas med som p-rom, da eier opplyser at denne er isolert.
Soverommet på loftet har målbart areal på under 6 m2.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 832 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomtens terreng er lett skrånende mot boligen fra vei, samt skrånende terreng på baksiden av boligen.
Gårdsplassen er skrånende, og er belagt med belegningsstein. I Engsmyrveien 17 er det et dagsenter (Nygårdshaugen dagsenter) for eldre/funksjonshemmede.

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i mur som er pusset utvendig over terreng. Det er synlig drensplater rundt deler av grunnmuren. Eier opplyser at veggen mot veien har oppgradert drenering. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er stående trepanel på ytterveggene. Eier opplyser at det er ny kledning, isolasjon og vindsperre på vest- og sydvegg.
Eier opplyser at vinduene har blitt byttet fra 2015 og noe år fremover. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Innvendige dører er malte og profilerte. Malt ytterdør fra 2017 iht eiers opplysning. Boligen har saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Det er takstein på yttertaket. Eier opplyser at taksteinen er fra byggeår. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Eier opplyser at renner og nedløp er nye i 2019. Det er en terrasse i underetasje og en i første etasje, samt en platting ved inngangspartiet. Terrassene er i trekonstruksjon. Det er oppført en pipe med peisovn. Eier opplyser at pipen er renovert. Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er flere utforede vegger i kjelleren. Begge trappene i boligen er utført med repo. Det er montert rekkverk. Eier opplyser at trappenes trinn er oppgraderte med eik den senere tiden. Det er montert 250 liters varmtvannsbereder i følge eier opplysning. Innvendig kloakkrør er i pvc. Vannrør er utført i kobber, samt noe rør-i-rør system.
Garasjen ligger på den ene gavl på boligen. Det er støpt dekke, stående kledning og leddport. Garasjen er ikke isolert. Det er lagt plastheller ovenpå støpt gulv i garasjen. Det er for det meste satt TG1 på eiendommen, og noe TG2. For ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand, les vedlagte rapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Eindommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmekabler, elektristet. Det er oppført en pipe med peisovn. Eier opplyser at pipen er renovert.
Det er varmekabler i gulv ved inngang /entré og gulvvarme i i gangen i underetasjen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 489

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 963 271 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 467 775 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: Nygårdshaugen 1977. Formål:  Byggeområde, trafikkområde, friområde og fareområde.
3 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS
AREALDEL MULIGHET FOR MARIN LEIRE
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

0/906434-1/3  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3003 Gnr:1049 Bnr:405  1/19 
1986/309703-2/3  Erklæring/avtale  
06.10.1986 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
Rettigheten sier at eier av eiendommen plikter til medlemskap i grendelag for området. Grendelaget vil bli eier av fellesareal, samt ivareta medlemmenes fellesinteresser. Medlemmenne er forpliktet til å bære sin del av utgiftene i forbindelse med grendelagets virksomhet.
1986/309703-3/3  Rettigheter iflg. skjøte  
06.10.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Lysekroner medfølger ikke salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nygårdshaugen 29, 1739, Borgenhaugen, Gnr. 1049 bnr. 379 i Sarpsborg kommune

Eier

Ann-Christin Johannessen

Oppdragsnummer

30-21-0256

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.