#PARKVEIEN

Smakfull enebolig med integrert garasje! Stor, solrik tomt | 3 soverom | Terrasse & balkong | Lekker utebelysning!

Parkveien 25 A , 1738 Borgenhaugen

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 98 m²
Bruksareal 163 m²
Bruttoareal 180 m²
Tomt 1 005 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1964
Gårdsnummer 1048
Bruksnummer 705
Energimerking G
FINN.no 230454927
Sist endret 23.09.2021 15:09
Prisantydning 3 850 000
Totalpris 3 959 639

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 95 620,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 109 639,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 959 639,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL PARKVEIEN 25A!
Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne moderniserte eneboligen på Borgenhaugen med en tomt på over 1 mål! Boligen gir et fantastisk førsteinntrykk med god utebelysning og integrert garasje.
Det er en stor stue med en vedovn fra 2019 og utgang til boligens solrike terrasse. Kjøkkenet er i delikat, sort utførelse og har alt du trenger av hvitevarer og skapplass.
I 2.etasje er det tre soverom med god oppbevaringsplass. Hovedsoverommet har også en egen balkong. I denne etasjen er det også et innbydende baderom med alle fasiliteter!
& HØYDEPUNKTER
• Ny takstein 2018
• Kjøkken fra 2019 med integrerte hvitevarer
• Integrert garasje
• 3 soverom
• Terrasse & balkong
• Tomt på over 1 mål!
• Pent opparbeidet hage
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Boder.
1.etasje: Vindfang, kjøkken, gang og stue.
2.etasje: Gang, tre soverom og bad.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Lys entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Her er det trappeoppgang til 2.etasje
STUE
Lys & luftig stue med en effektiv planløsning som gir tydelige soner for både spisestue & tv-krok. Det er montert en nyere vedovn som varmer godt, og det er også utgang til boligens terrasse.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har sorte slette skapfronter, og laminert benkeplate.
Innredningen har integrert:
- platetopp
- avtrekksvifte
- stekeovn
- oppvaskmaskin
- microovn
Eier opplyser at innredningen er fra 2019.
BADEROM
Eier opplyser at badet er renovert i 2018-19.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- nedsenket dusjnisje med dører
- baderomsinnredning
- vegghengt klosett
- uttak for vaskemaskin
- mekanisk vifte.
SOVEROM
Det er tre soverom i boligen, alle beliggende i husets 2.etasje i nær tilknytning til baderommet - praktisk! Rommene har gode garderobeløsninger og hovedsoverommet har også utgang til en balkong.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte plater og panel.
Vegger: mdf, malt panel og malte slette flater.
Gulv: fliser, laminat, samt mur i kjeller.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 180 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Boligen har en praktisk planløsning over tre plan.
Det er kun boder i kjelleren, og takhøyden er for det meste mellom 2,02- 2,06 m

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 005 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Boligen har støpt grunnmur. Grunnmuren er pusset innvendig i kjelleren. Det er ingen synlige drensplater rundt grunnmuren. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er stående trepanel på ytterveggene. Eier opplyser at det er lagt ny kledning i 2018.
Boligens vinduer har pvc i rammene, og to-lags glass. Innvendige dører er hvite, og profilerte. Malt ytterdør. Eier opplyser at vinduene er fra 2018. Det er eldre koblede vinduer i kjelleren. Boligen har saltak i trekonstruksjon. Takkonstruksjonen er fra byggeår. Det er montert en liten luke til loftet. Det er takstein på yttertaket. Eier opplyser at taksteinen var ny i 2018. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Overvannet er ført til terreng. Det er oppført en stor terrasse i trekonstruksjon med rekkverk. Det er oppført en balkong i trekonstruksjon med rekkverk.
Eier opplyser at ovnen var ny i 2019. Det er oppført en pipe med vedovn. Det er etasjeskille i trekonstruksjon. I kjelleren er det støpt dekke og pussede yttervegger. Det er lagt noe fliser på gulvet. Garasjen ligger på den ene gavlveggen, og ved inngangspartiet. Det er saltak med takstein. Støpt dekke innvendig med lem til rom. Ytterveggene har pusset mur utvendig. Det er montert elektrisk leddport. Rommet under garasjegulvet har takhøyde på ca 1,6 m Det er observert en del fukt på gulvet og ytterveggene i rommet under garasje, noe som tyder på sviktende drenering. TG 3 for rommet under terreng, og drenering. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt prospektet.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Vedovn i stue, varmekabler og elektrisitet. Varmepumpe installert i 2019.
Selger gjør oppmerksom på at feier har vært innom på vanlig befaring/kontroll 23.aug 2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Forskudd/prognose kommunale avgifter for inneværende år er ikke beregnet da eiendommen nylig har blitt innløst fra festetomt til selveiet tomt. Vi ber interessentene kontakte Sarpsborg Kommune for ytterligere informasjon om kommunale gebyrer.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi kan ikke rekvireres enda da eiendommen nylig er gjort om til eiet tomt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
3 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
VERNEVERDIVURDERING

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1874/900029-1/3  Rettsbok  
18.11.1874 
Ekspropriasjonstakst for Smålensbanen/Østfoldbanen
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1898/900310-1/3  Rettigheter iflg. skjøte  
06.07.1898 
Skjøte på HAFSLUND GODS
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1953/303185-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
17.10.1953 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1047 Bnr:10 Fnr:7  
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:87  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1047 Bnr:115  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1047 Bnr:156  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1047 Bnr:179  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:611  
Kun vannledning for 1047/115 og feste 7 av 1047/10.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1954/301635-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
28.05.1954 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:94  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:581  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1954/302004-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
25.06.1954 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:137  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:566  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1955/302634-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
17.08.1955 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:180  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1955/302831-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
01.09.1955 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:148  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:547  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1957/302456-2/3  Bestemmelse om veg  
09.09.1957 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:211  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1959/300607-1/3  Erklæring/avtale  
21.02.1959 
Rettighetshaver: TELEVERKET
Rett til kabelgrøft.
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1961/302912-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
19.08.1961 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1049 Bnr:165  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1962/303038-1/3  Bestemmelse om bebyggelse  
01.09.1962 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:126  
Uthus 0,7 meter fra NSB's eiendom, jfr. dbnr.900029/1874.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1965/304574-1/3  Bestemmelse om bebyggelse  
08.11.1965 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:136  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:565  
Garasje 1 meter fra utmark under d.e.
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1970/303768-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
29.07.1970 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:263  
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
1970/303769-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
29.07.1970 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:264  
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/303584-1/3  Erklæring/avtale  
30.04.1979 
Vegvesenets betingelser vedtatt vedr. telefonkabel.
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/305729-1/3  Erklæring/avtale  
03.07.1979 
Vegvesenets betingelser vedtatt vedr. telefonkabel.
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1980/306665-1/3  Erklæring/avtale  
21.08.1980 
Vegvesenets betingelser vedtatt vedr. telekabel.
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/308042-1/3  Bestemmelse om veg  
09.09.1987 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:451  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/4764-2/3  Best. om adkomstrett  
29.06.1998 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:178  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:368  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:538  
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/2509-1/3  Best. om vann/kloakkledn.  
21.03.2000 
Rettighetshaver
SARPSBORG KOMMUNE
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/333039-1/200  Bestemmelse om veg  
18.04.2007 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:1 Fnr:93 F  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:611  
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/88805-1/200  Bestemmelse om veg  
31.01.2014 
rettighetshaver:Knr:0105 Gnr:1048 Bnr:684  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:368  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:518  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:626  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/722696-1/200  Erklæring/avtale  
28.08.2014 
Rettighetshaver:SARPSBORG KOMMUNE  
Org.nr: 938801363
Avtale om rettigheter og plikter ved ombygging, drift og vedlikehold av kloakkpumpestasjon KP401
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/702407-1/200  Bestemmelse om vannledning  
29.06.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:130  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:263  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:264  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/702407-2/200  Bestemmelse om kloakkledning  
29.06.2017 21:00 
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:130  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:263  
rettighetshaver:Knr:3003 Gnr:1048 Bnr:264  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3003-1048/1
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Parkveien 25 A, 1738, Borgenhaugen, Gnr. 1048 bnr. 705 i Sarpsborg kommune

Eier

Marie Solberg

Oppdragsnummer

30-21-0259

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.