#BORGENHAUGEN

Praktisk rekkehus på barnevennlige Brusemyrtoppen! 3 soverom | Garasjeplass | Lyse overflater & solrik uteplass/hage!

Brusemyrtoppen 34C , 1739 Borgenhaugen

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 113 m²
Bruksareal 121 m²
Bruttoareal 136 m²
Tomt 13 100 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1980
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 241
Energimerking G
FINN.no 234809629
Sist endret 17.10.2021 20:08
Prisantydning 2 450 000
Totalpris 2 774 917
Fellesutgifter 5 350,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) 310 908,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 760 908,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 774 917,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL BRUSEMYRTOPPEN 34C!
Ask & Partners v/Monica Aronsen presenterer dette rekkehuset beliggende i et attraktivt boligområde. Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad.
Det er en lys stue med vedovn og utgang til en solrik terrasse. Kjøkken med god skap- og benkeplass. I rekkehusets 2.etasje er det tre soverom, walk-in closet, bad og bod. Her får du altså alt familien måtte trenge!
& HØYDEPUNKTER
• Garasjeplass i garasjerekke
• 3 soverom
• Bad & wc
• Walk-in closet
• Barnevennlig nær skole og barnehage
• Praktisk kjøkken
• Flott terrasse
Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Entré, bod, hall m/trapp, stue, kjøkken og wc.
2.etasje: Hall m/trapp, 3 soverom, bad, omkledningsrom og bod.
Garasje: Garasjerom.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen er praktisk med en fin planlsøning. Det er tydelige soner for både spisestuemøbler og tv-krok.
KJØKKEN
Eier opplyser om at det er byttet fronter i ca. 2016 og ny ventilator fra 2015. Laminat benkeplate med stålkum - Glatte fronter på benkeskap - Ventilator - Frittstående hvitevarer. Kobber vannrør - Plastavløp.
SOVEROM
Det er tre soverom i boligen av god størrelse. Det er plass til smarte garderobeløsninger på rommene.
BADEROM
Eier opplyser om at bad er pusset opp i ca. 2010. Belegg er lagt av firma (Pedersen). Fliser er lagt på egeninnsats. Eier opplyser om at det er membran bak fliser. Tak malt i 2018. Gulvbelegg på gulv og fliser på vegg gjort på egeninnsats. Badekar - Wc - Servant med skuffer - Uttak til vaskemaskin.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Tregulv - Laminat - betonggulv(bod) - Vegg-til-vegg teppe - Gulvbelegg.
Vegger: Trepanel - Malt tapet - Malte flater - Tapet.
Himlinger: Malte flater i tak.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter

Felleskostnader

5 350 pr. mnd.
 Inkluderer bl.a. styrehonorar, revisor, forretningsføresel, vedlikehold bygninger og uteområder, kabel-TV, bygningsforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, lånekostnader, renter og avdrag fellesgjeld, dugnadsavgift og andre driftskostnader.
Dugnadsavgift pr. mnd er kr. 50,- og blir tilbakebetalt ved deltagelse på dugnad.

Andel fellesgjeld

310 908

Andel formue

4 220

Borettslag

Borettslag: Toppen Borettslag, Orgnr: 948473895
Toppen borettslag er oppført i 1980 og består av totalt av 67 leiligheter fordelt på rekkehusleiligheter og 5 eneboliger i to rekker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Handelsbanken opprinnelig lån kr. 21 000 000,- opptatt i 2016. Lånet løper som annuitetslån og beregnes nedbetalt 31.12.2037.
Totale avdrag i 2021 er kr. 579 500,-
Flytende rente budsjettert til 1,60%.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er forbud mot dyr, kan bruker av en bolig søke styret om godkjenning til dette. Dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 136 kvm
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 100 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Det er felles tomt for hele borettslaget. I forkant ved inngangspartiet er det en felles gårdsplass belagt med belegningsstein. Ellers består tomten av grøntarealer slik som gressplen, hekkbeplantning, prydbusker og trær, samt noe skogvegetasjen og fjell i dagen. Borettslaget har asfalterte trafikk- og gangarealer

Garasje / Parkering

Til leiligheten medfølger det biloppstillingsplass i felles garasjerekke.

Byggemåte

Det er støpte fundamenter på oppfylte masser. Gulv på grunn er en isolert og armert betongplate. Dreneringen er ukjent, men antatt fra byggetid. Ytterveggene er oppført av bindingsverk som er isolert. Stående tømmermannspanel og liggende dobbelfals kledning på balkong. 2-lags isolerglass karm og ramme i tre. Standard Swedoor ytterdør med sprosser. Balkongdør med 2-lags isolerglass med brystning. Yttertaket er et saltak med W-takstoler med sutaks underplater. Taket er tekket med betongtakstein. Eier opplyser om at det ble lagt nytt tak i ca. 2019. Trapp i malt trekonstruksjon. Balkonger og terrasse i trekonstruksjon.
Skorstein i antatt pusset lettklinker elementer med keramisk innerør og helbeslått pipe over tak. Det er tradisjonelle trebjelkelag mellom etasjene. Det mekaniske avtrekket på baderommet i 2.etasje har fått TG3 av takstmann. Bråker og vifte har mest sannsynlig mistet feste til rotor.
Garasjen ligger vegg-i-vegg med kjedehus.
Støpt plate på mark.
Yttervegger i bindingsverk med stående tømmermannspanel. Gipsvegger og tak på innsiden.
Betongtakstein på tak med beslag på vindskier og takrenner og nedløp i stål
Aluminium garasjeport fra 2018.
Nytt gulv i 2015.
Ny dør til garasje i 2021.
Leilighetens konstruksjoner har i hovedsak fått TG2 av takstmann Ole Petter Søtorp. Les vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Til oppvarming av leiligheten benyttes elektrisk oppvarming med panelovner og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 690 609 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 486 192 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsplan ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Id: 26009
Navn: Nygårdshaugen 1977
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 31.01.1977
Formål: Kjørevei, boliger og almennyttig formål
I følge Sarpsborg kommune sin områdeanalyse er eiendommen berørt følgende datasett:
Kommuneplanens arealdel - Mulighet for marin leire - Reguleringsplan.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget, dernest for SOBBL sine medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Brusemyrtoppen 34C, 1739, Borgenhaugen, Gnr. 1049 bnr. 241, andelsnr. 52 i Toppen Borettslag med orgnr. 948473895 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0270

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.