#KROKSTIEN

Røff & stilren 2-roms med innglasset balkong! Kjøkken med barløsning | Nye overflater | Garasje | God standard!

Krokstien 1B , 1718 Greåker

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 42 m²
Bruttoareal 46 m²
Tomt 33 825 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1971
Gårdsnummer 2078
Bruksnummer 304
Energimerking E
FINN.no 231346025
Sist endret 24.09.2021 10:06
Prisantydning 1 790 000
Totalpris 2 056 009
Ligningsverdi 385 804,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 258 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 048 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 056 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KROKSTIEN 1B!
En lys, luftig og oppusset 2-romsleilighet med en fantastisk innglasset balkong! Leiligheten inneholder vindfang, soverom, stue/kjøkken og bad. Det medfølger også garasjeplass i felles garasjeanlegg
Stuen er malt i tidsriktige farger, og har plass til både spisestue og tv-møblement. Herfra er det utgang til den innglassede balkongen på ca. 18 kvm - dette blir virkelig et ekstra oppholdsrom!!
Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes, og med nærheten av Fv.109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene.
& HØYDEPUNKTER:
• Moderne og delikat
• Romslig soverom
• Garasjeplass
• Nytt kjøkken
• Bad skal renoveres (dette vil mest sannsynlig skje før overtagelse - les salgsoppgaven for ytterligere informasjon)
• Bod i kjeller
Velkommen til visning!

Innhold

2.etasje: Vindfang, bad, soverom og stue/kjøkken.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Stuen har en åpen løsning mot kjøkkenet og er malt i tidsrikitge & delikate farger. Her er det utgang til leilighetens store, innglassede balkong.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen er ny, og har hvite slette skapfronter, og laminert benkeplate.
Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene.
Innredningen har integrert:
- benkebereder
- platetopp
- avtrekksvifte
- stekeovn
- oppvaskmaskin
Innredningen har godt med skapplass.
BADEROM
Iht opplysninger er badet renovert i 2020. Badet må dog rehabiliteres på lik linje med de andre badene. Dette gjelder både røropplegg og overflater. Nytt bad vil også få endret plassering av utstyr. Se vedlegg til salgsoppgaven. Nytt bad skal tilbakeføres med samme standard/ kvalitet på overflater som eksisterende. Kostnader for dette dekkes av borettslaget. Ny eier kan velge fliser av samme standard/kvalitet som dagens. Rehabiliteringen settes i gang fortløpende, etter alle solemerker før overtagelse.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- nedsenket dusjnisje med glassvegg
- baderomsinnredning
- vegghengt klosett
- uttak for vaskemaskin
- avtrekk
SOVEROM
Et soverom av god størrelse med plass til praktiske garderobeløsninger.
INNGLASSET BALKONG
Leilighetens balkong er ca 18 m2.
Balkongen er innglasset med åpningsbare vinduer.
Gulvet på balkongen er flislagt.
Balkongen er østvendt.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater.
Vegger: malte tapet.
Gulv: laminat og fliser.

Beliggenhet

På Greåker bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Greåker har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til bl.a. Do Re Mi barnehage og Tyrihans barnehage, som begge ligger 5-10 minutters kjøretur unna boligen. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Felleskostnader

3 449 pr. mnd.
Garasje, kabel-TV/Internett, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold, forsikringer, forretningsførerhonorar.
Felleskostnader vil bli satt opp med ca 22-24 % med virkning fra 1.1.2022 jf vedtak på ekstraord. generalforsamling des. 2020 grunnet lån til baderomsrehabiliteringen.

Andel fellesgjeld

258 000

Andel formue

35 358

Borettslag

Borettslag: Krokstien Borettslag, Orgnr: 948298600
Borettslaget består av tilsammen 152 andeler fordelt på tre blokker.
I kjelleretasjen på blokken er det garasjeanlegg med biloppstillingsplasser, samt bodplasser. I 2011 ble det oppført et frittliggende garasjebygg med faste plasser og som har gjesteparkering på taket.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er vedtatt at baderommene i borettslaget skal rehabiliteres.
Med baderomsrehabiliteringen vil det bli felles varmtvann i hele boretslaget. Blokk 5 har alt dette, innen 1.2.2022 vil alle leilighetene være påkoblet felles varmtvann. Vannmålere blir i 2021 installert, slik at vannavgift ventes å bli redusert fra 2022.
Iht opplysninger er badet renovert i 2020. Badet må dog rehabiliteres på lik linje med de andre badene. Dette gjelder både røropplegg og overflater. Nytt bad vil også få endret plassering av utstyr. Nytt bad skal tilbakeføres med samme standard/ kvalitet på overflater som eksisterende. Kostnader for dette dekkes av borettslaget. Ny eier kan velge fliser av samme standard/kvalitet som dagens.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

* OBOS01-98207946249
Restsaldo: 87 483,-
Kapitalkostnader: 485,-
* OBOS02-98207946230
Restsaldo: 30 305,-
Kapitalkostnader: 200,-
* OBOS03-98207946222
Restsaldo: 139 473,-
Kapitalkostnader: 172,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å anskaffe dyr uten å innformere styre. Borettslaget kan nekte dyrehold dersom dette forvolder problemer som lukt, støy og allergi.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, soverom og stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 33 825 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass.

Byggemåte

Blokken er antatt fundamentert på fjell, og komprimerte steinmasser. Blokken har støpt grunnmur i betong. Det antas at ytterveggene mot balkongen er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført.
De øvrige ytterveggene antas å være oppført i betongkonstruksjon. Det er både liggende kledning, teglstein og fasadeplater på ytterveggene. Leiligheten har malte vinduer i trerammer. Vinduene har to-lags glass.
Blokken er utført med flat takkonstruksjon. Det antas at yttertaket er tekket med folie eller takpapp. Leilighetens balkong er ca 18 m2. Balkongen er innglasset med åpningsbare vinduer. Gulvet er flislagt. Det er etasjeskille i antatt betongkonstruksjon. Det er betongkonstruksjon på vegger og gulv. Leiligheten har tilhørende bod i kjelleren.
Blokken ligger i et skrånende terreng. Det er noe plenarealer, og asfalterte gangarealer.
Over parkeringshuset er det gjesteparkering, og faste parkeringsplasser for borettslaget.
Det er lekeplass på området.
Fullstendig tilstandsrapport utført av takstmann Arnstein Mathisen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dokument ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 385 804 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 388 894 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelsene ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
6 berørte datasett
KOMMUNEPLANENS
AREALDEL KVIKKLEIRE
LANGEMYRPLANEN
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
Oppheving av reguleringsplaner
REGULERINGSPLAN

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Denne blir utlyst etter budaksept.

Adresse og matrikkel

Krokstien 1B, 1718, Greåker, Gnr. 2078 bnr. 304, andelsnr. 122 i Krokstien Borettslag med orgnr. 948298600 i Sarpsborg kommune

Eier

Ådne Øvereng

Oppdragsnummer

30-21-0272

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.