#OPSTAD/GREÅKER

Modernisert, innholdsrik og meget tiltalende enebolig med sentral beliggenhet! Garasje | 4 soverom | Midt mellom byene!

Klevaveien 2B , 1719 Greåker

VISNINGER

20. september mandag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Emilie Andersen
Emilie Andersen Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 208 m²
Bruttoareal 223 m²
Tomt 963 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1936
Gårdsnummer 2073
Bruksnummer 113
Energimerking G
FINN.no 231879873
Sist endret 16.09.2021 16:25
Prisantydning 3 980 000
Totalpris 4 093 519
Ligningsverdi 845 393,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 093 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KLEVAVEIEN 2B!
Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne innholdsrike og moderniserte eneboligen på Greåker med en stor, solrik og pent opparbeidet tomt!
Boligen inneholder gang, stue, kjøkken, vaskerom, bad, 4 soverom, toalett og boder. Det er også en garasje på eiendommen. Her får du altså alt familien måtte trenge - midt mellom Sarpsborg og Fredrikstad.
Stor stue med peisovn som varmer godt og smykker inn stuen. Herfra er det også utgang til en stor, solrik terrasse.
På Greåker har du matbutikk, barnehager, skoler, apotek, lege, idrettsanlegg, treningssenter og godt kollektivtilbud!
& HØYDEPUNKTER
• 4 soverom
• Vaskerom
• Garasje
• Modernisert
• Lekkert kjøkken
• Tomt på 963 kvm
• Stor stue
• Solrik terrasse
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Soverom, vaskerom, gang og boder.
1.etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken og toalett.
2.etasje: Gang, tre soverom og bad.
Garasje: Garasje.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Lys & luftig stue med tydelige soner og god plass til både spisestue og tv-krok. Det er en vakker peisovn som varmer godt og smykker inn stuen. Herfra er det også utgang til en stor, solrik terrasse.
KJØKKEN
Eier opplyser at innredningen var ny i 2020.
Kjøkkeninnredningen har sorte skapfronter, og laminert benkeplate.
Innredningen har integrert:
- platetopp med nedfelt avtrekk
- stekeovn
- oppvaskmaskin
BADEROM
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- innmurt badekar
- baderomsinnredning
- gulvmontert vannklosett
VASKEROM
Vakerommet har uttak for vaskemaskin og utslagsvask. Rommet er ikke oppbygd som et våtrom, og har ikke sluk og avtrekk, ei heller overflater er utført som våtrom.
TOALETTROM
Det er montert vegghengt klosett og lufteluke i vegg.
Det er fliser på gulvet.
SOVEROM
Det er 3 soverom i boligens 2.etasje med god lagringsplass. Det er også innredet et soverom i underetasjen. Det gjøres oppmerksom på at dette rommet ikke har tilfredstillende lysforhold og rømningsvei.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte plater.
Vegger: malt tapet, noen overflater er ikke behandlet i kjelleren.
Gulv: fliser, laminat og parkett.

Beliggenhet

På Greåker/Opstad bor du svært sentralt, selv om området er litt utenfor den travleste bykjernen. Boligen ligger i et område med flere barn - her kan man få gode lekekamerater! Det er kort avstand til både Grålum og til det nye sykehuset på Kalnes. Dette er en sentral beliggenhet mellom Sarpsborg og Fredrikstad, og med nærheten av FV 109 er du sikret gode kollektivmuligheter til begge byene. Området byr på gode kollektivtilbud, med kort avstand til bussholdeplass og lett tilgjengelighet med bil. Sarpsborg sentrum ligger ca. 10 min kjøretur unna og kun 15 minutter til Fredrikstad sentrum. Påkjøring til E6 tar deg ca. 4 min med bil og for å komme deg til Kalnes Sykehus tar det deg ca. 10 min. På Opstad har man gode turmuligheter og gangavstand til både skole, barnehage, butikker, fritidsanlegg og kollektivtransport. For den treningsglade er det EVO treningssenter på Greåker og Sats Elixia på både Rolvsøy og i Sarpsborg sentrum.
Fra boligen er det kort vei til bl.a. Do Re Mi barnehage og Tyrihans barnehage. Av barneskoler finner man Grålum og Tindlund barneskole i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til Grålum og Tindlund ungdomsskole, samt Greåker videregående skole.
I nærheten av eiendommen er det flere forretninger. Fra boligen er det kort vei til frisørsalong og mye mer langs Greåkerveien. På 109-senteret er det både post i butikk, dagligvare, minibank, treningssenter, apotek, restaurant, m.m. Østfoldhallene kjøpesenter ligger også kun 10 min kjøretur unna, og består av 68 butikker.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Kalnesskogen med turløyper
Ca. 5 minutter - Nærmeste påkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sarpsborg Sentrum
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold, Kalnes
Ca. 15 minutter - Fredrikstad Sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 80 minutter - Oslo Sentrum

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 208 kvm, Bruttoareal: 223 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

P-rommene i kjelleren tilfredstiller ikke kravet til rømningsvei og lysforhold. Det er omtalt i takstrapporten og salgsoppgaven som primærrom da rommenes faktiske bruk på befaringspunktet for takstmann bestemmer benevnelsen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 963 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i støpt mur. Muren er malt utvendig over terreng. Det er synlig drensplater rundt grunnmuren. Det mangler topplist på drensplatene. Det er ukjent om gulvet er fuktsikret mot grunn. Det antas at ytterveggene er oppført med reisverk, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er stående trepanel på ytterveggene. Eier opplyser at ytterveggene er etterisolert utvendig. Det er noe spredte råteskader i kledningen TG3. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Eier opplyser at det er et nytt vindu i kjøkkenet, vinduet har pvc ramme. TG1. Boligen har saltak med halvvalm i trekonstruksjon fra byggeår. Det er montert lukt med trapp til loftet. Yttertaket er tekket med enkelkrummet takstein. I det ene soverommet er det montert et takvindu. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. Det er oppført en terrasse i trekonstruksjon med rekkverk. Det er trapp til terreng. Det er etasjeskille i trekonstruksjon. Det er flere utforede vegger i kjelleren. TG3 på vaskerom.
Garasjen har en eldre årgang. Det er saltak med halvvalm og takstein. Ytterveggene har stående kledning. Det er montert to vippeporter. Innvendig er det en bod i enden, samt en bod med egen ytterdør. Dekket har grus, og noe betong. TG3 på garasjen.
For ytterligere informasjon vedrørende boligens tilstand, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Det er montert en luft-til-luft varmepumpe. Varmekabler, elektrisitet & vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 251

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 845 393 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 043 416 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Følgende datasett berører eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
7 berørte datasett
Forslag kommunedelplan Intercity
KOMMUNEPLANENS AREALDEL
MULIGHET FOR MARIN LEIRE
Oppheving av reguleringsplaner
REGULERINGSPLAN
REGULERINGSPLAN UNDER ARBEID
VERNEVERDIVURDERING
Eiendommen ligger helt eller delvis innenfor et område hvor bygninger og/eller bygningsmiljø er
vurdert som verneverdig.

Offentlige planer

Rolvsøy - Borg Bryggerier: Eiendommen ligger innenfor et av planalternativene for kommunedelplan InterCity på strekningen Rolvsøy - Borg bryggerier som har vært på høring. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR.
Borg Bryggerier - Klavestad:
Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan for InterCity og fv. 118 Ny Sarpsbru, som er vedtatt av Sarpsborg bystyre men som er oversendt Kommunal- og moderniseringsdepartementet for endelig behandling da det er innsigelser til planen. Innenfor planområdet planlegges både jernbanetiltak, tiltak på fylkesvei og kommunalvei. For ytterligere informasjon kontaktes Bane NOR,
Viken fylkeskommune og Sarpsborg kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1940/900503-1/3  Elektriske kraftlinjer  
27.04.1940 
Rettighetshaver: TUNE EL.VERK
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Offentligrettslig pålegg

Avvik Røykløp: Standard - 1/1-Stein
Yttersiden av en teglskorstein skal være tilgjengelig for ettersyn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Klevaveien 2B, 1719, Greåker, Gnr. 2073 bnr. 113 i Sarpsborg kommune

Eier

Per Martin Bangor Rekstad

Oppdragsnummer

30-21-0283

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.