#SENTRUMSDRØMMEN

Praktisk sentrumsleilighet 1.etasje med heis & garasje! Inngang fra bakkeplan | Uteplass & innglasset balkong!

Roald Amundsens gate 16 , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

82%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 89 m²
Bruttoareal 96 m²
Tomt 744 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2011
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1988
Energimerking B
FINN.no 234355359
Sist endret 14.10.2021 14:08
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 3 655 596
Fellesutgifter 8 887,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) 751 587,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 641 587,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 655 596,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Felleskostnader inkluderer: Kabel-TV og internett, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, renter og avdrag på andel fellesgjeld, varmtvann, oppvarming via vannbåren gulvvarme, parkering i kjeller, vaktmester!
Her, midt i smørøyet, finner vi Roald Amundsens gate 16, en leilighet fra 2011 med heis, garasjeplass og alt du måtte trenge for et praktisk og tilrettelagt liv!
Romslig stue med god plass til både spisestuemøbler og tv-krok. Kjøkkenet er praktisk med integrerte hvitevarer og god skap- og benkeplass. Soverom med plass til smarte garderobeløsninger.
& HØYDEPUNKTER:
• Smart planløsning
• Varmtvann og vannbåren gulvvarme inkludert
• Svært sentralt
• Innglasset balkong
• Garasjeplass
• Heis
Velkommen inn i varmen!

Innhold

1.etasje: Gang, 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue og innglasset balkong (Merk: Innglasset balkong er tatt med som s-rom).
I tillegg medfølger det en bod på ca. 5 kvm og en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Fra stuen er det utgang til innglasset balkong mot syd. Stuen er lys og lutig med god plass til sofa og spisestue. Det er åpen løsning til kjøkkenet.
KJØKKEN
Glatte fronter - Laminat benkeplate med stålkum - Fliser mellom over og underskap.
Integrerte hvitevarer: Platetopp - Ovn - Mikroovn - Oppvaskmaskin - Ventilator.
Frittstående kjøleskap. Det er åpen planløsning til stuen. Det er parkett på gulvet.
BAD
Badet har fliser på gulvet og veggene. Vegghengt toalett m/ seismikk - Dobbel servant m/skuffer - Speil m/skap og lys - Dusjnisje.
VASKEROM
Langsluk i gulv - Uttak til vaskemaskin. Laminat benkeplate - Benkeskap - 1 høyskap.
SOVEROM
Det er 2 soverom i leiligheten. God plass til garderobe og oppbevaring.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Gulv: Parkett.
Vegg: Malt tapet.
Himling: Himlinger pusset og malt..
ANNET:
Leiligheten har sprinkelanlegg, og det er brannslange i kjøkkenbenk. Røykdetektor i gang.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Felleskostnader

8 887 pr. mnd.
inkluderer kabel-TV/internett, felles bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, varmtvann, oppvarming via vannbåren gulvvarme, parkering i kjeller, vaktmester, renhold, revisjon og forvaltning, drift av fellesarealer og forretningsførsel.
Fordeling fellesutgifter:
Felleskostnader: Kr. 4089,-
Renter: Kr. 1632,-
Avdrag: Kr. 3166,-

Andel fellesgjeld

751 587

Borettslag

Borettslag: Fritznerkvartalet iii borettslag, Orgnr: 997765052
NB: Denne oversikten kan være ufullstendig.
2012: Gnr 1 Bnr 1988 Snr 2 er 17/18 samleseksjon bolig (brl), Snr 1 er 1/18 Næringsseksjon.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Samarbeid med de andre borettslagene i Fritznerkvartalet om en felles reklamasjon mot Betongbygg AS vedr. alle fasadeproblemene. Betongbygg aksepterer ingen reklamasjon. Ingen avklaring i 2020. Styrene i alle de 4 borettslagene jobber med å finne en løsning.
Skriv: Jfr. informasjon fra styreleder er stevning nå sendt Betongbygg AS, men saken er ikke avgjort. De avventer tilbakemelding. Det er pr nå planlagt å sette av kr 200.000,- til oppussing av "Buen", men usikker på totalkostnad på dette for øyeblikket.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11517652, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.09.2021: 2.58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 16.09.2021: 15 343 802
Andel av saldo: 751 588
Første termin: 01.12.2012Første avdrag: 01.06.2017 ( siste termin 01.06.2037 )
Fastrente til 01.10.2032

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 744 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Blokken er fundamentert med pele fundamenter til antatt faste masser. Det er ringmurer av armert betong, og i garasjekjeller er det asfaltert gulv. Det er drenering fra byggetiden. Blokken har bæresystemer av betong. Deleveggene mellom leilighetene er av betong, og endeveggene er av isolert bindingsverk. Utvendig er fasadene på blokka dels kledd med trepanel som er beiset/malt, dels kledd med fasadeplater, dels pusset og malt, og dels forblendet med teglstein. Vinduene er med karm og ramme av tre med 2-lags isoler, silence Kl2 mot gate. Vinduer mot bakgård er med karm og ramme av tre med 2-lags isoler-pressglass. Utvendig er vinduene beslått med aluminium. Utvendig automatisk solskjerming ut mot Olav Haraldssonsgate.
Det er noe merker på innvendig karm i stue og vindu på soverom er noe tråkk og har behov for justering. Gis isolert sett TG2. Til leiligheten er det en brann- og lydklassifisert ytterdør i malt utførelse, og til balkongen er det en balkongdør med 2-lags glass uten brystning. Blokken har flatt tak tekket med folie/membran. I felles trapperom er det støpte flislagte trapper og repos, og rekkverk i stålkonstruksjoner. I
trapperommet er det også installert personheis mellom garasjekjelleren og de øvrige etasjene i blokka. Fra trapperommet er det utvendig adkomst til leiligheten via en overbygd svalgang. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong mot nordvest. Balkongen har støpt flislagt gulv, og rekkverket utenfor innglassingen er av rustfritt stål.
Det er installert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Det er avtrekk fra kjøkken og våtrommene, og tilførsel av friskluft til de øvrige rommene. Det er port telefon med åpning av ytterdøren til fells hovedinngang til borettslaget. På soverom og i gang er det skyvedørs garderober som er montert av firma. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Ole Petter Søtorp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.09.2013.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme på badet. I de øvrige gulvene er det vannbåren varme fra felles varmeanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi kan ikke rekvireres hos Altinn.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Id: 11088
Navn: Kvartal 47
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 20.11.2003
Formål: Gangvei
Annen veigrunn
Frisiktsone
Boliger
Eiendommen er regulert. Reguleringbestemmelser ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt megler eller forretningsfører for ytterligere informasjon.

Adresse og matrikkel

Roald Amundsens gate 16, 1707, Sarpsborg, Gnr. 1 bnr. 1988 snr. 2, andelsnr. 103 i Fritznerkvartalet iii borettslag med orgnr. 997765052 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0284

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.