#CHRISTIANSLUND

Oppgradert 3-romsleilighet med sentrumsnær beliggenhet! Overbygd vestvendt balkong | Pen peisovn | Moderne overflater!

Paul Holmsens vei 10 , 1613 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Heine Kristoffer Aas
Heine Kristoffer Aas Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

30%

har bolig på over 120 kvm

6%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 71 m²
Tomt 6 255 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1955
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 3
Energimerking F
FINN.no 234321630
Sist endret 15.10.2021 16:56
Prisantydning 2 300 000
Totalpris 2 743 009
Fellesutgifter 4 558,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) 435 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 735 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 743 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL PAUL HOLMSENS VEI 10!
Ask & Partners v/Heine Kristoffer Aas presenterer denne praktiske 3-romsleiligheten i 2.etasje på Christianslund, svært sentralt i Fredrikstad!
Leiligheten inneholder vindfang, to soverom, bad, stue og kjøkken. Det er også god lagringsplass i form av boder på loft og i kjeller.
Lys & luftig stue med moderne og tidsriktige farger på veggene. Det er god plass til både spisestue og tv-krok. En fantastisk peisovn rammer inne rommet og varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det også utgang til en vestvendt balkong, overbygd og usjenert.
& HØYDEPUNKTER
• 2 soverom
• Tidsriktige farger
• Peisovn
• Praktisk kjøkken
• Vestvendt balkong
• Sentral beliggenhet
• Ingen dokumentavgift
• 2.etasje
• Tre boder
• Modernisert
• Oppgradert el-anlegg og nytt sikringsskap
Velkommen inn i varmen

Innhold

2.etasje: Vindfang, to soverom, bad, stue og kjøkken.
Det er to boder i kjelleren på tilsammen ca 5 m2 og en på loftet på ca 7 m2.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Lys & luftig stue med moderne og tidsriktige farger på veggene. Det er god plass til både spisestue og tv-krok. En fantastisk peisovn rammer inne rommet og varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det også utgang til en vestvendt balkong, overbygd og usjenert.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har malte profilerte skapfronter, og laminert benkeplate. Innredningen har montert avtrekksvifte og benkebereder. Det er god skap- og benkeplass.
BADEROM
Eier opplyser at badet er fra ca 2000-01.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- dusjkabinett
- baderomsinnredning
- gulvmontert vannklosett
- uttak for vaskemaskin
- naturlig avtrekk
SOVEROM
Det er to soverom i leiligheten av god størrelse. Det er plass til smarte garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater.
Vegger: malte slette flater.
Gulv: laminat og malt tregulv på kjøkkenet.
Annet:
Det er montert ny benkebereder i kjøkkeninrnedningen.
Innvendig kloakkrør er i pvc.
Vannrør er utført i kobber.

Beliggenhet

Christianslund ligger like nord for Fredrikstad sentrum med gang-og sykkelavstand til byen med Torvbyen kjøpesenter og gågata med en rekke koselige butikker og kafeer, og ikke minst den flotte elvepromenaden med Brygga med sine mange restauranter. Fra sentrum er det videre gangbro over til Kråkerøysiden og Værsteområdet hvor Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger i umiddelbar nærhet.
Det er gode bussforbindelser til Fredrikstad sentrum med nærmeste busstopp i Oredalsveien. Du har imidlertid alt du trenger i hverdagen tilgjengelig for deg i umiddelbar nærhet fra boligen. Området rundt
Christianslundskrysset har blomstret opp de senere årene med flere forretninger og nye leilighetsbygg. Her ligger både Coop dagligvareforretning, bensinstasjon, legekontor, blomsterbutikk og Butterfly konditor og bidrar til at dette sentrumsnære boligområdet er meget attraktivt for både yngre og eldre. I tillegg gjør muligheten for tur- og fritidsaktiviteter og den korte avstanden til barnehager og skoler området meget familievennlig.
Christianslund allé går over i Oredalen som strekker seg opp til inngangen av Fredrikstadmarka med det flotte Bjørndalsområdet som er opprustet og ble kåret til landets beste uterom i 2013. Dette mangfoldige og bynære markaområdet er et yndet utfartssted, egnet for korte og lange turer, sykling, skigåing på vinteren og bading på sommeren.

Felleskostnader

4 558 pr. mnd.
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen,
ytre vedlikehold, trappevask, kabel-tv inkl. bredbånd, samt drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld

435 000

Andel formue

26 197

Borettslag

Borettslag: Christianslund borettslag, Orgnr: 950058757

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer:
* OBOS01-98207901407
Restsaldo: Kr. 434 014,-
Kapitalkostnader: Kr. 1 678,-
Rente: 1,65%, Flytende.
Restløpetid: 26 år 9 mnd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men det skal søkes styret om tillatelse på eget skjema og bestemmelser om husdyrhold skal følges. Se nærmere opplysninger i husordensreglene som ligger som vedlegg til prospektet.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 71 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 255 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Andel i festet fellestomt. Grunneier er Ragnar Luie Christianslund. Borettslaget framfester tomten av
Fredrikstad kommune. Ny festeavtale ble inngått i 1980 med rett til å fornye etter 50 år. Festeavgiften
inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2026. Grunneier har pant for forfalt
festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Opplysninger om festeforholdet er innhentet fra
forretningsfører. Ellers er fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, plen og prydbusker.

Garasje / Parkering

Det er parkering i vei langs hekk i Paul Holmsens vei. Borettslaget disponerer garasjer for utleie. Styret organiserer ventelister og tildeling. Ved overtagelse av garasje påløper det gebyr etter gjeldende satser.

Byggemåte

Byggegrunn er ikke sjekket, da dette kun kan gjøres ved å grave opp ved grunnmuren. Bygget har støpt grunnmur i betong. Konstruksjonen tilstøter ikke leiligheten, og er derfor ikke inspisert - drenering. Det antas at ytterveggenes konstruksjon er i betong. Ytterveggene er tekket med teglstein fra byggeår. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. Hvite innvendige dører med rette kantprofiler.
Malt ytterdør. Bygget har takkonstruksjon i tre. Konstruksjonen er fra byggeår. Yttertaket er tekket med takstein. Det er satt opp takrenner og nedløp i stål. Nedløpene er ført til grunn. Det er oppført en balkong utenfor stuen, og mot vest. Balkongen har plastlemmer på gulvet, og montert rekkverk. Rekkverket har ikke tilfredstillende høyde (ca 83 cm). Undergulvet var ikke tilgjengelig, og derfor ikke inspisert. Det er oppført en pipe med peisovn i stuen. Det antas at etasjeskillet er i betongkonstruksjon. Bygget har kjeller. Det er støpte vegger og gulv. Det er felles innvendig trapp i bygget. For ytterligere informasjon les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.
Følgende konstruksjoner har fått tilstandsgrad 2 av takstmann: Veggkonstruksjon og utvendige fasader, terrasse, balkonger og utvendige trapper, piper og ildsteder, bad, kjøkken og vvs.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming, samt vedfyring. I gang og på badet er det varmekabler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 545 952 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 965 426 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert, men ligger innenfor kommunens arealplan. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032. Formål: 1001 - Bebyggelse og anlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til heine@gpartners.no eller SMS: 95 12 90 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Ja. Det foreligger forkjøpsrett for OBOS sine medlemmer. Forkjøpsretten blir utlyst etter budaksept.

Adresse og matrikkel

Paul Holmsens vei 10, 1613, Fredrikstad, Gnr. 209 bnr. 3, andelsnr. 25 i Christianslund borettslag med orgnr. 950058757 Fnr. 220 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

30-21-0285

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.