#RAKKESTAD

Innholdsrik enebolig med frodig hage! Flotte uteplasser | 3 sov | Nyere bad | Eiet tomt på ca 1,3 mål! Garasje fra 2021!

Peer Gynts vei 24 , 1890 Rakkestad

VISNINGER

21. september tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 114 m²
Bruksareal 178 m²
Bruttoareal 193 m²
Tomt 1 279 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 5
Bruksnummer 135
Energimerking F
FINN.no 231912559
Sist endret 15.09.2021 08:32
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 591 269
Ligningsverdi 520 714,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL PEER GYNTS VEI 24!
En flott innholdsrik enebolig i Rakkestad med alt familien trenger! Her er det vindfang, gang, vaskerom, toalett, boder, tre soverom, kjøkken, stue og bad! Stuen er lys med tydelige soner for både spisestuemøbler og tv-krok. Herfra er det utgang til en terrasse med gode solforhold oppført i 2020. Praktisk kjøkken med god skap & benkeplass.
Det er oppført en garasje på eiendommen i 2021. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud
& HØYDEPUNKTER
• 3 soverom
• Tomt på 1279 kvm
• Bad fra 2019
• Garasje fra 2021
• Nyoppført terrasse 2020
• Barnevennlig beliggenhet
• Vaskerom
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Kjeller: Vaskerom, toalett og boder.
1.etasje: Vindfang, gang, tre soverom, kjøkken, stue og bad.
Garasje: Garasje.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Lys & luftig stue med tydelige soner for både spisestue og tv-krok. Her er det også utgang til boligens terrasse, oppført i 2020.
KJØKKEN
Kjøkkeninnredningen har malte skapfronter, og laminert benkeplate.
Innredningen har integrert:
- platetopp
- avtrekksvifte
- stekeovn
- dampovn
- oppvaskmaskin
BADEROM
Eier opplyser at badet ble renovert i 2019.
Det er fliser på gulvet og veggene.
Badet har varme i gulvet.
Det er montert:
- nedsenket dusjnisje
- baderomsinnredning
- vegghengt klosett
- uttak for vaskemaskin
- badekar
- mekanisk vifte.
VASKEROM
I kjelleren er det et vaskerom som har montert utslagsvask og uttak for vaskemaskin. Det er sluk i gulvet.
TOALETTROM
I kjelleren er det et eldre toalett med gulvklosett.
SOVEROM
Det er tre soverom i boligen av god størrelse med plass til praktiske garderobeløsninger.
INNVENDIGE OVERFLATER
Himlinger: malte slette flater og panel.
Vegger: malt tapet, mur og mdf,
Gulv: betong, fliser og laminat.

Beliggenhet

Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. I sentrum ligger Rakkestadhallen som benyttes både til idrett- og kultur arrangementer. Rakkestad stadion har også kunstgressbane.
Det er kort vei til lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, svømmehall, treningssenter, kino og bibliotek m.m. Kommunen har et mangfold av lag og foreninger med mange ulike fritidsaktiviteter for barn og unge. Prestegårdsskogen er omkranset av store skoger og flere fiskevann, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Linnekleppen som ligger 325 moh. er Østfolds høyeste utsiktspunkt og en populær tur. Her finner man Nord-Europas eneste betjente brannvakttårn. Fra tårnet har man utsyn over store deler av Østfolds skoger, samt deler av Sverige. På klare dager kan man se helt til Gaustatoppen. Rakkestad har ellers en sentrumsnær tursti, "Stien for alle" som er svært populær.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 178 kvm, Bruttoareal: 193 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Da vaskerommet ligger i motsatt ende av trappen til kjelleren, er dette arealet ikke tatt med som p-rom.
BTA er kun stipulert.
Rommet som har innebygd ståltank er ikke tatt med i arealberegningen, da dette rommet ikke har tilgang via dør (kun en liten luke).
Boligen har en praktisk planløsning, og har potensiale for å utvide til p-rom i kjelleren, men da må det settes inn større vinduer, og søkes om tilleggsdel til hoveddel.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 279 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.
Eier opplyser at garasje ikke er søkt men er under 50 kvm. Kjøper sitt ansvar og risiko å få dette godkjent hvis dette kreves fra kommune.

Byggemåte

Det antas at boligen er fundamentert på jord/leire, og oppfylte steinmasser. Kjellerveggene er oppført i Lecablokker. Muren er pusset utvendig over terreng. Det er trapp ned til kjelleren utvendig, og murvegger rundt trappen, samt rekkverk. Eier opplyser at dreneringen antas å være fra byggeår. TG3 på drenering. Det var ingen synlige drensplater ved grunnmuren. Det kan ikke garanteres at dreneringen ikke er mangelfull, da dette er en lukket konstruksjon, og ikke mulig å sjekke under bakkenivå. Det er observert saltutslag på noen av ytterveggene, noe som kan tyde på sviktende drenering.
Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er stående trepanel på ytterveggene, og liggende trepanel i gavlene. Boligens vinduer har malte trerammer, og to-lags glass. De fleste vinduene er fra byggeår, men eier opplyser at de store vinduene med fast karm i stuen, er av nyere dato. TG1 Det er hvite profilerte innvendige dører. Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført med selvbærende takstoler. Det er luke til loftet med trapp. Yttertaket er tekket med pappshingel. Eier opplyser at denne ble lagt ny i 2013. Det er satt opp takrenner og nedløp i plast. Nedløpene er antatt tilkoblet overvannsledning i grunn. Eier opplyser at terrasseplattingen ble oppført i 2020. Terrassen er i trekonstruksjon uten rekkverk. Pipen er beslått over tak. Eier opplyser at pipebeslaget er nytt. Eier opplyser at ovnen i stuen er ombygd for biobrensel, og har tank i kjelleren. Tanken er ikke tømt for gammel parafin/olje.
Det er etasjeskille i trekonstruksjon. I kjelleren er det murvegger og grovstøpt gulv. Det er satt inn noen lave vinduer, og det er utgang via trapp til terreng, samt trapp til første etasje. TG3 på vaskerom og toalettrom.
Eier opplyser at garasjen er oppført i 2021. Garasjen har støpt dekke, leddport med elektrisk portåpner, dør og to vinduer. Utvendig er det stående kledning og pappshingel på yttertaket. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Arnstein Mathisen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Dokumentet ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Varmekabler, ovn og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 175

Eiendomsskatt

Det er i Rakkestad kommune vedtatt eiendomsskatt for 2021

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 520 714 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 874 571 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1990/6911-2/3  Jordskifte  
18.06.1990 
Grensegangssak
Overført fra: 0128-5/1/104
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Peer Gynts vei 24, 1890, Rakkestad, Gnr. 5 bnr. 135 i Rakkestad kommune

Eier

Vaidas Bacanskas

Oppdragsnummer

30-21-0287

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Grimsøen & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.