#GRÅLUM

Familiebolig for feinschmeckerne! Påkostet & usjenert perle! Solrik terrasse med innbygd jacuzzi | Innredet garasje!

Kalleren 14 , 1712 Grålum

BE OM SALGSSUM
Monica Aronsen
Monica Aronsen Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 159 m²
Bruttoareal 176 m²
Tomt 962 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1960
Gårdsnummer 2072
Bruksnummer 1
Energimerking F
FINN.no 233733863
Sist endret 17.10.2021 20:19
Prisantydning 5 450 000
Totalpris 5 600 269

Beregnet totalkostnad

5 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 136 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 150 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 600 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL KALLEREN 14!
Ask & Partners v/Monica Aronsen presenterer dette påkostede huset på Grålum! Boligen inneholder entré, kjøkken, stue, bad, omkledningsrom (soverom) og utvendig bod i 1.etasje, samt loftstue og 3 soverom i loftsetasjen. Det er god lagringsplass i underetasjen. Dobbelgarasje med innredet hems.
Stuen er lys & luftig med god plass til både spisestue & tv-møbler. Kjøkken med integrerte hvitevarer og god skap- og benkeplass.
Fra stua er det utgang til en ny stor terrasse i impregnerte konstruksjoner med levegger og glassrekkverk. Det er bygd inn ny jacuzzi og montert utedusj til vannslange.
& HØYDEPUNKTER:
• 4 soverom
• Dobbelgarasje
• Fantastisk utebelysning
• Barnevennlig
• Påkostet
• Kjøkken med integrerte hvitevarer
• Perfekt for familien
• Kort vei til barnehage & skole
Velkommen inn i varmen!

Innhold

Enebolig
Underetasje: Lagerplass.
1.etasje: Entré, kjøkken, stue, bad, soverom (omkledningsrom) og utvendig bod.
Loftsetasje: Loftstue og 3 soverom.
Garasje
Garasje: Garasjerom.
Hens: Innredet rom. Rommet er rett under 1,9 meter og ikke måleverdi.

Standard

ENTRÈ
Velkommen inn i varmen! Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
STUE
Fantastisk stue med moderne og tidsriktige farger på veggene. Det er god plass til både spisestue og tv-møbler. Det er også en loftstue - perfekt som et ungdomsrom eller en ekstra tv-stue!
KJØKKEN
Nytt i 2019. Kjøkkeninnredning fra IKEA med slette fronter. Laminat benkeplate og oppvaskkum
fra Kvik. Integrerte hvitevarer: platetopp, 2 stk. stekeovner, mikroovn, kjøleskap, fryseskap og
oppvaskmaskin. Ventilatorhette med kanal ut.
SOVEROM
Det er tre soverom i boligens loftsetasje. Disse er av god størrelse med plass til praktiske garderobeløsninger. Soverom i 1.etasje også - dette er innredet som et eget walk-in closet - drømmen!
BADEROM
Det er fliser på gulv og vegger. Badet inneholder vegghengt klosett, dobbel heldekkende servant (nyere), dusjkabinett (nyere) og boblebaderkar. Badet er modernisert i 2021.
INNVENDIGE OVERFLATER
Gulv: Laminat, fliser og teppe.
Vegger: Malte plater og tapet.
Himling: Malte plater og panel.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.
Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.
Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum II Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.
Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 159 kvm, Bruttoareal: 176 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Ask & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 962 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 1097
Tomten består av 2 matrikler som begge er festet. Grunneier på 2075/149/10 er Bjørn W Evensen. Festekontrakt er inngått for 99 år fra 1960. Festeavgiften er kr. 532,- pr. år og reguleres etter KPI.
Grunneier på 2072/1/7 er Marianne Femmen. Festekontrakt er inngått for 99 år fra 1960. Festeavgiften er kr. 565,- pr. år. Det mangler tilbakemelding fra grunneier rundt festehorhold. Etter dagens tomtefestelov er det ingen plikt til å innløse tomten. Kopi av festekontrakter følger vedlagt. Vi anbefaler alle våre interessenter til å skaffe juridisk bistand ved festeforhold.

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Byggemåte

Det er antatt støpte fundamenter på fjell. Ringmur av støpt betong. I følge tidligere boligsalgsrapport er det støpt gulv på oppfylte masser. Utførelse og tilstand på drenering er ukjent. Yttervegger i 1.etasje er oppført av siporex-blokker som er foret ut og etterisolert. Loftsetasje har yttervegger av 6" bindingsverk isolert med 15 cm mineralull. Utvendige fasader er kledd med stående tømmermannspanel fra midten av 80-tallet i 1.etasje og liggende trepanel fra 1997 i loftsetasje som ble malt i 2021. Det er skiftet kledning på sør og deler av nordvegg + at det er skiftet de mest slitte bordene eller. Vinduer fra forskjellige år er med karm og ramme i tre med 2 og 3-lags isolerglass. 2 vinduer i stua er fra 2012, det er 2 nye vinduer på kjøkken, et i stua, et i omkledningsrom og et i bod i underetasjen.
Ytterdør med isolerglass fra 2014 i følge selger som hoveddør. Dobbelfløyet dør med glass i stua mot veranda fra 2012. Ny dør til utvendig bod. Saltak fra 1997 med A-takstoler. Yttertaket er tekket med betongtakstein fra 1997. Takrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål. Utvendig: Foran inngangsdør er det granitttrapp i terrenget og støpt repo med skiferfliser som er overbygd i trekonstruksjoner. Innvendig er det malt trapp i trekonstruksjoner. Rekkverk i loftsetasje er i glass.
Fra stua er det utgang til en ny stor terrasse i impregnerte konstruksjoner med levegger i PVC og glassrekkverk. Det er bygd inn ny jacuzzi som står på xps isopor. Det er montert utedusj til vannslange. Elementpipe som er pusset i etasjene, anboret med en ny vedovn i 1.etg. Pipa er helbeslått over tak. Piper og ildsteder er ikke funksjonstestet av takstmann. Det er sprekker i puss. Trebjelkelag mellom 1.etasje og loftsetasje.
Avløp i soil/pvc eller lignende. Vanntilførsel av pvc/kobber eller lignende. Ny varmtvannsbereder på 300 liter plassert i bod. Normal levetid for v. v. beredere elektrisk er 15 - 25 år. Det er nyere vann- og avløpsrør til kjøkken. Det opplyses i tidligere boligsalgsrapport at det i ca. 2008 ble skiftet vann- og avløpsledninger fra anborring på det kommunale ledningsnettet og inn til huset. For ytterligere informasjon, les vedlagte tilstandsrapport utført av Jørn André Isnes.
Følgende konstruksjoner har fått TG2 av takstmann: Grunn og fundamenter, yttervegger, bad og lager i underetasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helhet til boligformål.

Oppvarming

Vedovn i stua og varmekabler på bad. Elektristiet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 059

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 866 155 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 118 156 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringsplan: Langemyr (21056). Formål: Bolig frittliggende småhusbebyggelse. Godkjent: 14.06.2012.
Kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart. Formål: Reguleringsplan gjelder foran kommuneplanens arealdel*. Godkjent: 18.06.2015. *Innenfor hensynssone: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.
Følgende datasett berøer eiendommen i følge kommunens områdeanalyse:
3 berørte datasett
Kommuneplanens arealdel
Mulighet for marin leire
Reguleringsplan

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann & avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til monica@gpartners.no eller SMS: 92 80 63 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kalleren 14, 1712, Grålum, Gnr. 2072 bnr. 1 Fnr. 7 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

30-21-0305

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at ASK & Partners Sarpsborg sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.